Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tűz volt az acsádi idősotthonban - egy ember meghalt

A tűz egy pavilonépület tetőtéri szobájában keletkezett. A tűzoltók húsz embert menekítettek ki.
Eloltották azt a tüzet amely szombat délelőtt a Vas megyei Acsádon egy idősotthonban keletkezett; egy idős nő életét veszítette, egy gondozott és egy ápoló pedig füstmérgezést szenvedett, őket a mentők kórházba vitték - mondta szombat délután a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Szabolcsi Zsolt közölte: bár a tüzet már eloltották, az utómunkálatok még tartanak. A tűzvizsgálat még csak most kezdődött el, de azt már lehet tudni, hogy az anyagi kár jelentős. Az oltáshoz tíz gépjárművel, köztük két emelődarus autóval és több gépjárműfecskendővel, vízszállítóval vonultak a helyszínre.

A tűz a kétemeletes épület beépített tetőterében, annak a nőnek a szobájában keletkezett, akinek holttestét az oltás során megtalálták. A helyiség teljesen kiégett, egy másikban jelentős károk keletkeztek, a lángok pedig átterjedtek a tetőszerkezetre is, amely szinte teljesen megsemmisült - fűzte hozzá.

Szabolcsi Zsolt beszámolt arról is, hogy az idősotthon lakói közül a dolgozók segítségével százan már a tűzoltók megérkezése előtt elhagyták az épületet, 22 embert pedig a szombathelyi tűzoltók menekítettek ki.

A gondozottak közül 26 ágyban fekvő embert a kőszegi és a kőszegpatyi idősotthonban helyeztek el, a többiek pedig vagy maradhattak az acsádi intézményben, vagy a községben élő családok fogadták be őket átmenetileg - mondta a szóvivő.

Szabolcsi Zsolt szólt arról, hogy nemcsak tűzoltók, hanem a mentőszolgálat és a polgári védelem munkatársai is a helyszínen vannak, az értékek és felszerelések mentésébe pedig önkéntesek is bekapcsolódtak.

Szombaton közleményt juttatott el az MTI-hez Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke, aki Kampel Oszkár megyei katasztrófavédelmi igazgatóval közösen irányította és felügyelte a védekezést. A közlemény a már ismert eseményeken és körülményeken túl tartalmazza azt is, hogy a mentésben, a lakók biztonságba helyezésében a katasztrófavédelem munkatársain kívül az intézmény dolgozói, Acsád polgármestere, a település lakói, a mentőszolgálat, a betegszállítók, a falu evangélikus egyházközössége, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint az egyházmegyei karitász önkéntesei is részt vettek.

Korábban:

Egy halálos áldozata és egy sérültje is van annak a tűznek, amely szombat délelőtt ütött ki Vas megyei Acsádon, az idősotthonban - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Dénes Károly korábban még arról tájékoztatott, hogy húsz embert sikerült kimenekítenie a tűzoltóknak és nem sérült meg senki, de időközben, az oltás során találtak egy holttestet, egy emberről pedig kiderült, hogy füstmérgezést szenvedett, ezért őt a mentők kórházba szállították.

A tűz egy pavilonépület tetőtéri szobájában keletkezett, és a helyiség teljesen kiégett. A tűzoltók nagy erőkkel, tíz járművel vonultak ki a helyszínre, az oltás még tart.

Az MTI értesülése szerint az idősotthon lakóinak elhelyezésére jelenleg keresik a lehetőségeket.

Tűz pusztított az acsádi idősotthonban. Fotó: MTI (galéria)

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki szombat délelőtt a Vas megyei Acsádon, az idősotthonban; a tűzoltók húsz embert kimenekítettek - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Dénes Károly elmondta, hogy a tűz egy pavilonépület tetőtéri szobájában keletkezett, és a helyiség teljesen kiégett. Senki nem sérült meg, a szombathelyi tűzoltóknak sikerült kimenekíteniük az embereket.

A tűzoltók nagy erőkkel, tíz járművel vonultak ki a helyszínre, az oltás jelenleg is tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Orbán ne kampányoljon Délvidéken!

A kormányfő a közelgő szerbiai választásokkal kapcsolatban nyílt politikai állásfoglalást tett az 5… Tovább olvasom