Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Ügyészséghez fordul a Fidesz az adatgyűjtési ügy miatt

Az ügyészséghez fordul a Fidesz, mert véleményük szerint "Szilvásy György és bandája" az ellenzéki pártot akarja megvádolni azzal, hogy megbízásukból gyűjtött adatokat a Nemzeti Nyomozó Iroda látókörébe került vállalkozás.
Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: hivatali hatalommal való visszaélés miatt fordulnak az ügyészséghez, céljuk pedig, hogy a polgári titkosszolgálatokért felelős miniszter mondjon le és távozzon. Demeter Ervin szerint egyértelműen látszik, hogy egy előre felépített koncepciós eljárás folyik.

Demeter Ervin szerint a napokban kirobbant adatgyűjtési ügy kapcsán "Szilvásy György és bandája" meg akar vádolni egy vállalkozót azzal, hogy a Fidesz megbízásából mindenféle adatokat gyűjtött. Erre pedig a Nemzetbiztonsági Hivatalt használják fel az ellenzéki politikus szerint, aki úgy érzi: már látszik, miért volt szükség Laborcz Sándorra, a hivatal vezetőjére.

Demeter Ervin szerint Szilvásy György és Gyurcsány Ferenc eszköztárából nem ez az első törekvés arra, hogy a Fideszt gyanúba keverjék. Itt említette például, amikor a párt nagygyűlését akarták megakadályozni annak ürügyén, hogy szlovákok robbantásra készülnek. Beszélt még saját maga és Ékes Ilona országgyűlési képviselők lehallgatásáról, illetve a rendőrpalotára leadott géppisztolysorozatról. Hozzátette: ezeknek az ügyeknek máig nem sikerült sem a felbujtóját, sem az elkövetőjét felderíteni. A szocialisták mindig akkor húzzák elő az ilyen kártyákat, amikor bajban vannak - fogalmazott.

Demeter Ervin leszögezte: egy kormányváltás után minden ilyen lépésnek lesz következménye. Most annyit tudnak tenni, hogy hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fognak fordulni. Azt szeretnék, hogy Szilvásy György mondjon le és távozzon a közéletből.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán tartott házkutatást egy biztonsági cég irodáiban, mert a gyanú szerint egy hazai internetes szolgáltató ügyfeleinek adatai között kutatott. A cég vezetője Horváth József, a titkosszolgálat egyik korábbi vezetője. Demeter Ervin tudomása szerint a sajtóhírekkel ellentétben a Fidesz semmiféle kapcsolatban nem áll a vállalkozással.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Ful 2008. szeptember 13. 09:11
  „Mi bajod?
  Ezt csinálják ők is. Pofáznak, de felelősség nélkül.”
 • 26. Titanilla 2008. szeptember 12. 23:31
  „"Asszem kihagyom a választásokat..."
  Gondolom, hogy ezért írogatsz ide! :)”
 • 25. Ful 2008. szeptember 12. 20:41
  „Azért érdekes, hogy a Fidesz már kora reggel mosta kezeit, amikormég meg sem gyanusította őket senki.
  Persze az is eljön majd - mindenki mutogatni fog a másikra; mi pedig - itt lent a földön - majd elharapjuk egymás torkát, hogy bebizonyítsuk: a mi istenünk mond igazat
  Asszem kihagyom a választásokat...”
 • 24. realista 2008. szeptember 12. 19:54
  „4. hozzászólás goromba de nagyon 2008.09.12. 12:17
  Ön nem goromba,hanem bunkó !
  Egyebekben én önről mondtam véleményt,hogy ennyire felháborodott???
  Önnel ellentétben és egyben igazat is adva önnek,valóban alkalmatlan vagyok söpredéknek.Ez igaz a múltra és a jövőre is.
  Egyebekben a stílusa jegyzi az elv-társait is.
  Amilyen a kondás,olyan a konda...vagy fordítva:amilyen a konda,olyan a kondás....”
 • 23. vicces 2008. szeptember 12. 19:48
  „Na még egyszer: http://barikad.hu/node/18075”
 • 22. vicces 2008. szeptember 12. 19:46
  „Így is fel lehet fogni.
  http://barikad.hu/node/18075”
 • 21. szép jövő vár ránk 2008. szeptember 12. 17:35
  „Goromba,szállj le rólam.Nagyon megsértettelek? Úgylátom,találva érzed magad.Köszönöm az öszödi beszédből " kicenzorázott " szövegrészletet,de nem ma születtem,hogy most ismertes a történtekkel,meg a történelemmel.Nem tartok rá igényt !!!!
  ....hogy jön ezzel összefüggésbe,az idős nő elrablása....?
  Menj és nézd a Hir TV-t,hátha sikerül v.mi érdekeset hallanod.Esetleg Csintalan értékes tájékoztatását kiértékeled.
  Megkérlek,mostmár ne szórakozz velem,esetleg vannak itt más fórumozó társak is,akivel egyetértesz.”
 • 20. neutrális de durva 2008. szeptember 12. 17:20
  „http://pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
  11-es kapaszkodj meg, ez a szöveg nem a "másik" oldalról jön, hanem - alulról.”
 • 19. rade 2008. szeptember 12. 17:15
  „Ezek a mocskos szocik mire képesek a hatalom megtartásáért.
  Épp ideje, hogy eltűnjenek a picsába fletóval együtt .”
 • 18. zweistein 2008. szeptember 12. 16:29
  „Talán még bűncselekmény sem történt???
  http://barikad.hu/node/18066”
 • 17. grenadle 2008. szeptember 12. 16:07
  „11-es írta: "Aki nem bír magával,nem tudja fékezni indulatait,azt minek hívják ?"

  He, he, az idézett beszéd eleje alapján Gyurcsány Ferencnek. 11-es sajád dugájába dőlt ;-)

  "És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p....ba ezzel."”
 • 16. goromba 2008. szeptember 12. 16:00
  „11-es: ettől nem tart mi? Pedig ez a "szép" jövő, a nagy büdös magyar jövő a la gyurcsányi. Maga is sorra kerül előbb-utóbb, ne féljen nem fog fájni.
  "Két gyermek rabolt ki egy idős nőt fényes nappal Mezőtúr egyik utcáján. Eljárás nem indulhat az elkövetőkkel szemben, hiszen gyermekkorúak. (...) : a nőt megütötték, kirángatták kezéből táskáját, majd az abból kivett pénzzel elmenekültek a fiatal támadók. A rendőrök azonban - a jó személyleírásnak köszönhetően - igen rövid időn belül elfogták a két rablót, akikkel szemben eljárás nem indulhatott, hiszen mindketten gyermekkorúak még."”
 • 15. mugri 2008. szeptember 12. 15:42
  „Eza Szívvásssyy éggy naggyon setét figurra, he-he”
 • 14. goromba de nagyon 2008. szeptember 12. 15:41
  „11-es: Idézet az őszödi beszédből. Ez a részlet folyamatos:

  "És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p....ba ezzel. Gyerünk előre.

  Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

  Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit."

  11-es segget nem találtam önnek, de picsa van. Úgy látszik, ez az SZDSZ-nek és MSZP-nek egyaránt megfelelő "fenék".”
 • 13. kopasznyakú 2008. szeptember 12. 15:16
  „11-es játszad csak a műfelháborodást! Hullasd a krokodilkönnyeket! Sajnáltasd a kormányt, meg magadat! Áskálódjál egy kicsit. Aztán meg, ha valakik elvágják a nyakadat a buxádért, ne vernyákoljál ám nagyon.”
 • 12. goromba de nagyon 2008. szeptember 12. 15:03
  „11-es, az 1-sel semmi problémája nincs? Tudja, amilyen az adjonisten ... Olvassa el újra az őszödi beszédet! Mi zavarja a segg?, vagy a szar? Keresse meg az őszödi beszédben, talál még mást is. Ez nem a szép jövő, hanem a keserű jelen kedves 11-es. Ja és nem én vagyok a miniszterelnök. Söpredék, ez ugye mehet.”
 • 11. szép jövő vár ránk 2008. szeptember 12. 14:48
  „4.kommentező !
  Aki nem bír magával,nem tudja fékezni indulatait,azt minek hívják ?
  Szemernyi intelligenciával nem bír ! Ilyenek oktatnak itt bennünket,milyen ez a kormány ? Ilyen emberekből tevődik össze a másikoldal,ha netán,hatalomhoz jutnak ?
  A hozzázólásához az öszödi beszéd egy kutyafüle.”
 • 10. kommentár nélkül 2008. szeptember 12. 14:45
  „http://barikad.hu/node/18069”
 • 9. maffiamódszerek 2008. szeptember 12. 14:13
  „Közben Dávid Ibolya előjött a farbáva.
  És mit ad az Ördög, tényleg bele tudta kavarni!!
  Velejéig rohadt ez a rendszer. Schmuck Andor és bandájáénak patája messzire elér! Aljasságban verhetetlen kreativitás. Aki a korpa (kormány) közé keveredik, megeszik a disznók, bizony Ibolya.”
 • 8. maffiamódszerek 2008. szeptember 12. 14:01
  „Almássy: Megzsaroltak
  Azt állítja Almássy Kornél, hogy megzsarolták. Továbbá arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza a pártelnökjelöltségtől. Az MDF alelnöke erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt a Képviselői Irodaházban.
  A párt elnöki posztjáért induló politikus azt mondta: arra kívánták rávenni közvetítő útján, hogy lépjen vissza, lépjen ki a pártból és mondjon le parlamenti mandátumáról. Mindezt azzal az indokkal, hogy nyilvánosságra hoznak olyan terhelő adatokat, amelyek őt is belekeverik a most gyűrűző titkosszolgálati botrányba - tette hozzá. ,,A részletekről nem tudok semmit, de az biztos, hogy semmi olyat nem tettem, amit ne vállalhatnék" - hangsúlyozta Almássy Kornél.
  FH

  ???????”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb uzsorások előzetesben

Ismét elfogtak a rendőrök két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy uzsorások. A férfiakat… Tovább olvasom