Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ügyvédjén keresztül üzent Zuschlag János

Ügyvédjén keresztül üzent a sajtónak a korábbi, ügyészségen tett vallomásáról Zuschlag János, a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított szocialista politikus.
Kovács M. János ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Zuschlag János múlt héten vallomást tett az ügyészségen a kormányokon és politikai oldalakon átívelő ifjúsági intézményrendszer működéséről, a politikai ifjúsági szervezetek finanszírozási módjáról.

A politikus ennek megfelelően beszámolt a Fiatal Baloldal (FIB) gazdálkodásáról is, melynek során elmondta: bevett gyakorlat volt, hogy politikai ifjúsági szervezetek más civil szervezetekkel közösen valósítják meg programjaikat.

Elismerte, hogy a büntetőeljárásban említett egyesületek a FIB-bel sok közös programot szerveztek, így a finanszírozási kérdések is összefolyhattak. Így, ha ennek keretében szabálytalanságok történtek, azért, mint a FIB elnökhelyettese politikai felelősséget vállal.

Zuschlag János még múlt hét elején tett vallomást a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen. Ügyvédje múlt hét pénteken is elmondta már, hogy védence politikai felelősségét elismeri, de a büntetőjogi felelősségét nem. Az ügyvéd akkor azt ígérte, hogy a vallomásról hamarosan tájékoztatást adnak majd.

A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején. 2007 nyarára országos méretű lett az alapítványok és egyesületek ügye, amelyek az állami pályázatokon elnyert pénzek felhasználásával nem tudtak elszámolni. Az elcsalt pénz becslések szerint 60-75 millió forint.

Olvasóink írták

 • 9. :-) 2008. február 26. 15:58
  „Az a lényeg, hogy sokan, akik hagyták lopni őket, most lapítanak, mint szar a gazban. Az volt az üzenetem lényege, minden irodalmiság nélkül, hogy az alkalom (is) szüli a bűnözőt. Tehát ha már az első sikkasztásnál a körmére koppintottak volna, akkor.... nem ennyit lopott volna. De akikre célzok, azok tudják nagyon jól Babits nélkül is, hogy miről van szó benne. Akinek nem inge, ne vegye magára! És aki nem a cikkhez szól hozzá, csak eltereli a szót másra, az meg ne szóljon hozzá, vagy legalább is ne itt, hanem mondjuk irodalom órán!”
 • 8. G 2008. február 23. 19:44
  „ilyen értelemben kössük fel azokat is, akik tilosban parkolnak. nagy visszatartó ereje lenne.. pf..”
 • 7. Bakó Edit 2008. február 20. 12:27
  „"De böjt s jámborság neked mint a pélva, mert vétkesek közt cinkos, aki néma" (Babits: Jónás könyve)
  Tudjuk jól??????”
 • 6. :-) 2008. február 20. 10:58
  „Én csak abban reménykedem, hogy ha fel nem is kötik, de azokat is elítélik majd, akik hagyták, hogy mindez megtörténhessen, mert ugye tudjuk jól, hogy bűnösök közt vétkes aki hallgat!”
 • 5. Kapuvári 2008. február 20. 10:36
  „börtönbe való a politikusok nagy része!ezek a zuslagok,gyurcsányok, szdszesek valók a börtönökbe a sok cigány mellé!na akkor talán rend lenne!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. február 20. 09:22
  „G: Én nem hehe vagyok, de a helyében és sokak helyében beszélnék:
  - nem csalok adót, mert minden filléremet kénytelen vagyok bevallani, ebből csalt el ez a görény sokmillát és én vagyok a közös felelősségvállaló, aki az elkúrásokat finanszírozza, miközben ezek milliókat nyúlnak
  - tilosban nem parkolok, mert figyelek rá, hogy ilyet ne tegyek (lásd: tahoszegediek.fw.hu)
  - nem bliccelek, mert nem szállok tömegközlekedésre, biciklivel megyek mindenhova
  - ezek után én is azt mondom, hogy felkötni ezeket a kis taknyokat, hátha visszatartó erő lenne. Ha meg nem, legalább ezek már ki vannak vonva a forgalomból.”
 • 3. G 2008. február 20. 07:53
  „Felkötni?! Akkor téged is felkéna, amikor adót csalsz, tilosban parkolsz, vagy bliccelsz a buszon. Ne használjunk már ilyen durva szavakat, annyita primitív.”
 • 2. hehe 2008. február 20. 01:12
  „60-70 millió?????
  PICSA!!!!!!
  SEMMI!

  Hol van ez a 36 milliárdos postabankvezérhez képest......

  Persze mind a kettőt felkötni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Cseter János 2008. február 19. 18:32
  „Az MSZP-n belül vajon a többi "felelős" beosztásu ember eltudna számolni a(FIDESZ szerinti) közpénzek eltünéséről, ha Őket is elkezdené faggatni az űgyészség? Vagy elég, ha egy -két nélkülözhetőt oda dobnak koncnak?
  Ne unatkozzon a bűnüldözés e területen se?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok

A vizitdíj megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat háziorvosok az interneten. Azt mondják: a díj… Tovább olvasom