Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új elkerülő szakaszt adtak át a Balatonnál

Pénteken kora délután forgalomba helyezték a 71-es főút Balatonakarattyát és Balatonfűzfőt elkerülő szakaszát, így a Balaton északi partjára indulók már kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úticéljaikat. Az úton a megengedett maximális sebesség 90 km/óra, így csúcsforgalmi időszakban akár negyed órával csökkeni fog az utazásra fordított idő.
Az elkerülő út hossza 17,3 kilométer, ebből 10 kilométer már közös nyomvonalú a jövőben megvalósítandó M8-as gyorsforgalmi úttal.

Az elkerülő út a 71-es számú főút Balatonakarattyán épített körforgalmi csomópontból ágazik ki és halad Balatonfőkajár irányába, majd az 1+100 kilométer szelvényben megépített csomópontnál fordul északi irányban Papkeszi felé, ahol szintbeni körforgalmi csomópontban keresztezi a 7213-as számú Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti utat.

Ezt követően ugyancsak körforgalmi csomópontban csatlakozik a 72-es számú Balatonfűzfőt Litérrel összekötő főúthoz, majd a két főút új közös szakasszal körforgalmi csomópontba csatlakozik a 71-es számú főúthoz, Balatonfűzfő belterület határán.

Az elkerülő úton egy különszintű vasúti, és két különszintű útkeresztezés épült ki.

Az útszakasz kivitelezője a német Hochtief és a felszámolás alatt lévő Mélyépítő Budapest Kft. konzorciuma, melyek nettó 8,3 milliárd forintért vállalták el az építést.

Az útszakaszt eredetileg 2007 nyarán kellett volna átadni. Később pedig a decemberi műszaki átadás alkalmával a beruházó több műszaki hiányosságra hivatkozva nem vette át a beruházást

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentek a reálkeresetek

A reálkeresetek 0,7 százalékkal csökkentek január és március között Magyarországon. teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete az év első három hónapjában 196000 forint volt. Tovább olvasom