Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Új generáció a tetőtéri ablakoknál

A vevői igényekre, elvárásokra mindig is figyelő cég, a Velux Magyarország Kft. a Construma-szakkiállításon mutatta be először a nagyközönségnek a tetőtéri ablakok és árnyékolók új generációját. Az innováció és a fejlesztés olyan eredményre vezetett, amely mind a fogyasztók, mind az előállító érdekeit szolgálja.

A cég az évtizedek során folyamatosan tökéletesítette termékeit, igazodva a változó piaci igényekhez. Egy, az építtetők, az építészek és a kivitelezők körében végzett felmérés eredményeképpen a vállalatcsoport elérkezettnek látta az időt arra, hogy nagyobb arányú fejlesztést hajtson végre, mint eddig bármikor.
Változás három kiemelkedő területen történt: még jobbak lettek a hőszigetelő tulajdonságok; harmonikusabbá vált az ablakok külső-belső megjelenése; gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb lett a beépítési folyamat.
Jobb hőszigetelés

A hatékonyabb hőszigetelés érdekében olyan apró technikai változtatásokat hajtottak végre, amelyek laikusok számára nem láthatók ugyan, mégis jelentős energiamegtakarítást eredményeznek.
– A tetőtéri ablakok 27 mm-rel mélyebbre épülnek a tetőfelületbe, így jobban belesüllyednek a tető védő-hőszigetelő rétegébe.
– Új üveggyártási technológiát alkalmaz a Velux, melynek köszönhetően javult az üvegezések hőszigetelése. Mindegyik Velux üveg U-értéke (régi k-érték) egységesen 1,2 W/m˛ K lett.
– Az üveget 5 mm-rel beljebb ágyazták az ablak felső tokszerkezetébe, így az jobban felmelegszik.
– Az üveg tetejénél, a rolódobozban hőszigetelő réteget alakítottak ki, amely a hőhíd kialakulását akadályozza.
– Az üveg az ablak alsó részénél gumira fekszik fel fém helyett, az üvegtartó bakok is PVC-ből készülnek. Az új anyagokkal az üveg teljes felületének hőmérsékletét 2–3 C-fokkal sikerült megnövelni.
– A fenti technikai változtatások eredményeképpen mindegyik Velux tetőtéri ablak U-értéke egységesen 1,5 W/m˛ K lett.
Modern formák

A ma igényeinek megfelelően az ablakok külső és belső formái lekerekítettebbek, harmonikusabbak lettek, így azok tökéletesebben illeszkednek környezetükbe, mint eddig.
– A 27 mm-rel mélyebbre történő beépítéssel az ablakok síkja a tetőfedő anyagok síkjába kerül. Ezáltal a tetőfelület egységesebb látványt nyújt.
– A látható csavarok száma jelentősen csökkent, a megmaradt csavarok pedig a takarólemezekbe süllyednek, mely az ablakok esztétikusabb megjelenését szolgálja.
– A külső formák lágyabbá váltak azzal, hogy a Velux az ablak- és burkolókeret-elemek profiljait lekerekítette, az elemek végeit lezárta.
– A külső alumíniumborítások új, világosabb szürke színt kaptak, mely jobban illeszkedik a tetőfedő anyagok színéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Longhorn teszváltozat került ki

A Windows XP utódjának tesztváltozata rövid ideig tévedésbõl elérhetõ volt, ennek… Tovább olvasom