Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Új hozzáférési pont létesült a könyvtárban

Az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású, illetve magyar vonatkozású műsorait tartalmazó Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) gyűjteménye már a soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban is elérhető.
A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchenyi Könyvtár a nyomtatott kiadványoknak. Egy magyar nemzeti műsorszolgáltatói köteles példányarchívum, mely audiovizuális tartalmakat gyűjt. A városban több helyen, a NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium épületében, a NYME Központi Könyvtárában, illetve az egyetemen található NAVA-pont. A múlt héttől kezdve bővült a Sopronon belüli hozzáférési lehetőségek száma, mivel a városi könyvtár is regisztráltatta magát ilyen pontként.
Az archívum gyűjteményéhez online-hozzáférés biztosított. Az adatbázis tartalma szabadon kereshető a www.nava.hu/kereses.php oldalon, a benne található műsorok pedig, mint például az m1, m2, Duna Tv műsorai, 1943 előtti filmhíradók vagy 1941 és 1981 között készült magyar filmek teljes terjedelmükben megtekinthetők a www.nava.hu/navapont/index.php oldalon. A könyvtárban lévő NAVA-pont olvasójeggyel vehető igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom