Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Új Leier-ajánlat

a volt fogdára

Folytatás az 1. oldalról.

Az elbontásához azonban a mqemlékvédelmi szakemberek nem járulnak hozzá. Michael Leiernek most két új ajánlata van: engedjenek egy új, modern épületet építeni a fogda helyére, vagy legalább bQvíthessék a meglévQt.
A mai egyeztetésen egyébként az egész területre kidolgozott koncepció és a Zrínyi utcai altiszti épület is szóba kerül. Ezt 19 lakásos társasházzá szeretnék átalakítani, lehetQleg már nyárra. Jelenleg állagmegóvási munkákat végeznek rajta. Utána következne a Hunyadi utca felQli nagy legénységi épület, amelyben színvonalas irodák kapnának helyet. A vele átellenben lévQ másik legénységi épület ötcsillagos szállodának adna otthont a mellette található romos lQporraktár egy részének felhasználásával – utóbbiban például konferenciaterem és étterem lehetne. A terület közepére, a föld alá mélygarázsokat, a Wesselényi utcai frontra irodákat, lakásokat, parkolóházat építenének. A teljes beruházás 80–

100 millió euróba (hozzávetQlegesen 20–25 milliárd forintba) kerülne. A tavaly átadott volt tiszti kaszinó rekonstrukciója 5 millió eurót tett ki. Michael Leier hangsúlyozta: hamarosan az önkormányzattal és Borkai Zsolt polgármesterrel is egyeztetnek. A tárgyaláson nemcsak saját elképzeléseiket ismertetnék, de más észrevételeket is tennének. „Hatalmas energiákat fordítunk arra, hogy amennyire csak lehetséges, eredeti állapotába állítsuk vissza a Frigyes-laktanyát, és exkluzív városrészt hozzunk létre. Nagy értéket adunk GyQrnek, és ennek érdekében a város részérQl is hasonló koncepcióra várunk. Például, hogy a szomszéd területeken lévQ új épületek se legyenek magasabbak vagy masszív beépítettségqek. Szeretnénk, ha az általunk létrehozandó szellQs, szép környezet mellé hasonló épülne. Szeretnénk azt is, ha ezen gondolataink nyitott fülekre találnának” – fogalmazott Michael Leier.
Az üzletember emlékeztetett rá: a város korábban nekik nem engedte Baross úti székházukat olyan magasra építeni, amilyenre szükségük lett volna, majd késQbb mellettük jóváhagytak egy annál kétszer nagyobb társasházat. „Ezt a hibát még egyszer nem akarjuk elkövetni és elszenvedni” – mondta Michael Leier.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom