Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Új népegészségügyi programokat hirdet a kormány

Várhatóan még ősszel parlament elé kerül és egy -másfél év türelmi idő után életbe is léphet az a törvény, amely minden zárt munkahelyen, így étteremekben és kocsmákban is betiltaná a dohányzást - mondta Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján.
A Fidesz szerint mielőtt bámi újba vágna a kormány, tételesen el kellene számolnia azzal, hogy az eddigi "egészségügyi ámokfutás" mennyibe került.

Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság elnöke elmondta, kezdeményezni fogja, hogy a parlament szakbizottsága még ősszel nyújtsa be a dohányzás szigorításáról szóló javaslatot az Országgyűlésnek. Az Európai Unió 27 tagországából 14-ben már betiltották a dohányzást az ilyen nyilvános helyeken és elérkezettnek látják az időt arra, hogy az egészségügyi és oktatási intézmények után Magyarországon is betiltsák a dohányzást az éttermekben és bárokban is.

Kökény Mihály további népegészségügyi tervként említette azt is, hogy a középfokú oktatás sikeres befejezéséhez kötnék az alapvető életmentő ismeretek elsajátítását, amire Kolonics György közelmúltbeli halála hívta fel a figyelmet. Ugyancsak a népegészségügyi program keretébena a szívbarát termék programhoz hasonlóan bevezetnék az egészségbarát termék védjegyet is, amit például olyan éttermek is megkaphatnának, amik zsírszegény ételeket is szerepeltetnek az étlapon. Kökény Mihály a keddi sajtótájékozatatón kitért arra is, hogy 2008-2011 között 22 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre népegészségügyi programokra.

A Fidesz szerint viszont ez a 22 milliárdos keret csak a tizenegyed része annak a 250 milliárd forintnak, amit a kormány kivont az egészségügyből. Ráadásul a kormánynak előbb tételesen el kellene számolni azzal, hogy pontosan mennyibe került az előző "egészségügyi ámokfutás" - tette hozzá Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Olvasóink írták

 • 4. Írástudatlan. 2008. július 30. 08:26
  „Kökény Mihály csináljon magának kis testvérkét! Igaza van az 1.-hozzászollónak! Ők itt alkotják a hülyébnél hülyébb tőrvényeket miközben ők szarnak az egészre! Az lenne a legjobb megmozdulása ennek a gyílkos uralkodó osztálynak mert ez nem kórmány ha lemondanánaka teljes vagyon elkopzás melett vagy amíg uralkodnak addig meg nem nyúlnának semmihez! Ezek tényleg hülyének nézik a népet!”
 • 3. kádár 2008. július 29. 18:59
  „Újat??? Volt régi? És mi lett vele?? Széfek lesznek?? Szégyen ez a társaság, csak a 22 milliárd lenyúlásán jár az eszük, egészség az továbbra sem lesz.”
 • 2. csodakávé 2008. július 29. 16:52
  „Én már csak a csodakávéban bízom !”
 • 1. rvil 2008. július 29. 15:15
  „Gondolom a parlamentben ugyanúgy lehet majd füstölni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

San Francisco-i filmes elismerés Forgács Péternek

Munkássága elismeréseként Forgács Pétert a San Francisco-i Zsidó Filmfesztivál "Freedom of… Tovább olvasom