Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Új pályázatot írnak ki az MTV elnöki tisztségére

Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat kedden. A kuratórium február 25-26-án új pályázatot ír ki - közölte a Független Hírügynökséggel Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumi elnöke.
Összesen hárman nyújtották be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára. Az indulók között volt az MTV jelenlegi elnöke. Az elnöki posztot csaknem négy éve betöltő Rudi Zoltánnak március 4-én jár le a mandátuma. Beadta pályázatát Hammer Ferenc médiakutató, szociológus, valamint a köztévénél, az RTL Klubnál és az ATV-nél is korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre. Az MTV Közalapítvány tízfős kuratóriuma kedden egyik aspiránst sem jelölte az MTV elnöki posztjára.

A kuratórium tagjai döntöttek azonban arról, hogy február 25-26-án változatlan feltételekkel új pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára. Kérdésünkre válaszolva, hogy március 4-től (Rudi Zoltán elnöki mandátuma akkor jár le) ki fogja irányítani a Magyar Televíziót, Czeglédi László elmondta: erről kedden nem tárgyalt a kuratórium. Az MTV Közalapítvány Kuratóriumának alapfeladata biztosítani a folyamatos működést a közszolgálati csatornánál, így hamarosan erről a kérdésről is tárgyal a tízfős testület, tette hozzá az elnök.

A Független Hírügynökség megkereste Szabó Stein Imrét, aki egyelőre nem kívánt arról nyilatkozni, hogy indul-e az új pályázaton. Az MTV sajtóirodája kérdésünkre, hogy a jelenlegi elnök indul-e az új pályázaton, azt közölte, hogy "Rudi Zoltán indul a második pályázaton is, mint a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény és a verseny elkötelezettje." Hammer Ferencet kedden délután nem tudtuk elérni.

Olvasóink írták

 • 4. Mária 2008. február 13. 22:06
  „Jaj csak a Friderikuszt ne, ő maradjon az Atv-n és b eszélgessen éjt nappallá téve, mert már halálosan unalmas.”
 • 3. Feri 2008. február 13. 11:25
  „Rudit és Szabó Steint nem kell bemutatni, a munkájukon nagyon látszik a balos elkötelezettségük. Hammer úrról nem sokat tudok, talán jobb lenne. de a mostani annyira benyalta magát, hogy nem sok esély a váltásra.”
 • 2. Baradlay 2008. február 13. 01:09
  „Tudod ez az egesz MTV elnoki huza-vona,olyan mint az egesz banda a melette levo epuletben!
  A gyengebbek kedveert ( A Parlament)!”
 • 1. Titkos értesülő 2008. február 12. 23:39
  „Rudi Zoltán nem tette hozzá, hogy a jelenlegi kormány feltétlen híve.
  Megválasztása esetén továbbra is a hatalmon lévő kormányt szolgálja és csak olyan személyeket foglalkoztat, akik főleg az MSZP ideológiájával azonosulnak.
  Továbbra is biztosítja a megszűrt híreket és az elbutítás folyamatát erősíti, sőt új ötletekkel fejleszti. Valamint örökös tagnak tekinti a Szólásszabadsága műsorvezetőjét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazás: február 22-ig megkapjuk az értesítést

Legkésőbb február 22-ig minden választópolgár megkapja a névjegyzékbe vételéről szóló értesítést,… Tovább olvasom