Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Új tulajdonos működteti a nagyrédei borászatot

A Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. működteti a jövőben a felszámolás alá került nagyrédei volt Szőlőskert Zrt. borászatát - jelentette be szerdán Nagyrédén a Jászapáti 2000. Zrt. vezérigazgatója.
A társaság több száz millió forintos fejlesztés keretében új palackozó és látványborászat létrehozásával kívánja fejleszteni a Mátraaljai borvidék patinás borászati üzemét - közölte sajtótájékoztatón Lóczi Miklós.

Emlékeztetett arra, hogy a cégcsoport, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb élelmiszeripari vállalkozása. Irányítása alatt áll egyebek között a Jásztej Zrt., illetve a Jász-TÉSZ Kft., a felszámolás meghirdetése után, 2008-ban már megvásárolta az egykori Szőlőskert Zrt. hűtőházát.

Ugyanakkor arra törekednek, hogy még az idei év első felében, a felszámolási eljárás során, szintén megvásárolják a nagyrédei vertikum harmadik, integrátori, vagyis a kistérség szőlőtermeléséhez gépi segítséget nyújtó üzletágát. Ezzel újra egységes irányítás alá kerül az egykori Szőlőskert Zrt. teljes tevékenységi köre - fűzte hozzá Lóczi Miklós.

Arról is beszámolt, hogy a belföldi magánszemélyek által birtokolt, mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató Jászapáti 2000. Zrt. cégcsoport éves árbevétele eléri a 12 milliárd forintot.

A nagyrédei hűtőházban 150, a borászatban 55 embernek adnak munkát, illetve az integrátor tevékenységet 20-25 munkatárssal kívánják ellátni - mondta Lóczi Miklós.

Balázs József, a 3300 lakosú község polgármestere, egyben a gyöngyösi körzet országgyűlési képviselője (Fidesz) a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy két éves bizonytalan időszak ért véget a borászat értékesítésével.

A településen és környékén, több száz család megélhetéséhez járul hozzá a szőlőtermesztés. Abban bíznak, hogy visszanyeri régi rangját a nagyrédei társaság, amely Heves megye legnagyobb élelmiszeripari cége - hangsúlyozta Balázs József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy bankot a Villányi úton

Kiraboltak egy bankfiókot szerdán kora délután a fővárosban, a Villányi úton - közölte a Budapesti… Tovább olvasom