Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Új vírus - Fidesz: a kormány képtelen megvédeni az embereket

A Fidesz szerint ugyan hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, a kormány a mai napig "kísérleti megoldásokat" próbál tesztelni. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője csütörtökön Budapesten úgy fogalmazott: a kormány képtelen arra, hogy megvédje a magyar embereket.

A mai napig nincs elég oltóanyag, a kormány tesztmegoldásokkal kísérletezik - oltópontokkal és egyebekkel -, miközben a patikák egy jelentős részében az emberek hiába próbálnak hozzájutni az új típusú influenzavírus elleni oltóanyaghoz, mert nincs belőle - mondta sajtótájékoztatóján a fideszes politikus.

Hozzátette azt is, hogy valamilyen oknál fogva a mai napig nem nyilvános a teljes szerződés az oltóanyagot gyártó céggel, és azt sem lehet tudni, hogy egy ilyen fontos ügyben miért egy offshore céggel kötött a kormány szerződést.

Szijjártó Péter szerint az influenzavírus ügyében is a nyerészkedésnek, a pénz eltűnésének a gyanúja vetődik fel, csakúgy, mint a kormányzás minden más területén.

Közölte: a járványra nem sikerült felkészülni, "ment az összevisszaság, a kiszámíthatatlanság, az átláthatatlanság, az összevissza beszéd és a nyerészkedés". A kormány cserbenhagyta az embereket, magára hagyta Magyarországot ebben az ügyben is - összegezte álláspontját az ellenzéki politikus.

Olvasóink írták

 • 6. floridaimagyar 2009. november 20. 04:17
  „Melyik kormany a vilagon tudja megvedeni az embereket a H1N1-tol ????? Mi az USA-ban ugyanott tartunk mint ti : meg csak annyira van eleg hogy sulikba menjen ki az oltas es mindenhol megy a felvilagositas hogyan keruljek el a betegseget. Ezert nem kormany, nem Mexiko es nem a disznok a hibasak hanem csak az a baj hogy az influenzaviurs egy gyorsan mutalodo mikroba es erre a mutaciora meg nem voltunk felkeszulve ...”
 • 5. bjela1980 2009. november 20. 01:07
  „Nincs vírus! A fejekben van! Ne cidrizzetek! több milliárd bevétel az oltóbiznisz...”
 • 4. Sziszifusz 2009. november 19. 21:18
  „A kormámy és a FIDESZ nem védi meg az állampolgárokat!
  ÁNTSZ
  "Miközben maguk számláik alapján 900 forintos oltási díjat és 4000 forintos kötelező orvosi tanácsadási díjakat zsebelnek be az oltottaktól az oltóhelyeiken, ugyanezt a tevékenységet a legidiótább módon megfogalmazott határozatokban megtiltják a szabad vállalkozóként dolgozó háziorvosoknak. "

  "Az Omninvest és az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) közt létrejött szerződéseket átvizsgálva és a piaci helyzetet összehasonlítva tegnap arra a következtetésre jutott a Zipp internetes portál, hogy vakcinánként legalább 400 forint ismeretlen helyre kerül. "

  "Dr. Schäffer Károly elmondta, hogy a H1N1 vírus jelenlétét vizsgáló kötelező mintavételt a kórházba került betegek esetében, illetőleg az erre kijelölt háziorvosoknál végeznek. Bár megvan a lehetősége, a tiszti főorvos nem látja értelmét, hogy valaki saját maga kezdeményezze a mintavételt, és annak kivizsgálását az ÁNTSZ-nél. Egyrészt mert ennek költsége mintegy húszezer forint, másrészt pedig a tünetek és a diagnózis alapján az orvosok megbízhatóan valószínűsíthetik a fertőzést. Ezért továbbra is az a legfontosabb, hogy a tünetek tapasztalása esetén azonnal forduljunk házi vagy gyerekorvoshoz."

  "Én meg megbízhatóan valószínűsítem, hogy a tisztifőorvos sem érti azt, amit tollbamondott az újságírónak. "

  Akkor mitől H1N1? Vagy minden az, csak fogyjn a vakcina?”
 • 3. mosómasa 2009. november 19. 20:58
  „Én nem kérek sem a Fidesz, sem a regnáló kormány védelméből , főként nem a vírusokat illetően. A védőoltásukat is adják be maguknak. Én bízom magambam, az immunrendszeremben, a természetben,s a Jóistenben. Az utóbb felsoroltaknak legalább nincs mellékhatása.”
 • 2. klj_54 2009. november 19. 17:41
  „a fityisz szerint:": a kormány képtelen megvédeni az embereket"
  Igazuk van.
  De nem a vírus ügyében, hanem abban, hogy az ellenzék aljasságától képtelen megvédeni a tisztességes többséget!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. november 19. 15:50
  „Nagyon - hogy rendkívül finoman fejezzem ki magam - nem kedvelem a jelenlegi "vezetést", de a fidesz is akkora kretén banda, hogy szavakat is nehéz rá találni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosak a rektori fizetések

Nyilvános a Szent István Egyetem rektorának, rektorhelyetteseinek és dékánjainak fizetése - mondta… Tovább olvasom