Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Új vírus: megelőző intézkedések

A nagy forgalmú szolgáltatók megteszik a szükséges intézkedéseket az új vírus okozta járvány megelőzése érdekében és felkészülnek arra is, hogy szolgáltatásuk lehetőleg zavartalan maradjon az esetleges járvány esetén is - összegezhető az MTI által hétfőn megkérdezett gazdálkodó szervezetek vezetőinek véleménye.
A ferihegyi repülőtéren mind az 1.200 dolgozónak biztosították a vírus elleni vakcinát, de eddig mindössze 53 fő kérte az oltást - válaszolta az MTI kérdésére Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. A belső tájékoztatási rendszeren a dolgozók, plakátokon pedig az utasok figyelmet hívják fel a megelőzésre.

A nemzetközi repülőtéren nem vezetnek be semmiféle korlátozást a járvány esetén Falus Ferenc országos tiszti főorvossal megbeszélve - mondta Hardy Mihály. Magyarázatként hozzáfűzte: értelmetlen lenne a repülőtér lezárása, hiszen a szárazföldi határon szabadon "jöhet-mehet" a vírus.

A Malév dolgozóinak zöme a veszélyeztetett munkakör miatt ingyenes oltásra jogosult - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője az MTI kérdésére. Hozzátette: a légitársaság megszervezte a dolgozók oltását, amit a menedzsment koordinál. A dolgozók beoltása szervezetten folyik: aki igényelte vagy már megkapta, vagy hamarosan megkapja a vakcinát - mondta a szóvivő.

Hackl Mónika, a Tesco szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a 22 ezer főt foglalkoztató Tesco 180 áruházában már május óta folyamatosan figyelemmel kísérik a fejleményeket. Speciális fertőtlenítőket használnak és megoldották a bevásárlókocsik fertőtlenítését is. Jelentős mennyiségű maszkot is beszereztek részben a dolgozók, részben a vevők számára.

A kereskedelmi lánc plusz munkaerővel felkészült egy esetleges járvány okozta munkaerőhiányra. Azokon a posztokon, ahol szakértelem szükséges, átképezett dolgozókat alkalmaznak.

A Tesco szóvivője utalt arra, hogy nem szervezik meg a dolgozók oltását, de ez szükség szerint változhat.

A cégek a vakcina elszámolásáról még nem tudtak információt adni, de ösztönzőnek nevezték azt a törvénymódosító javaslatot, amit - ha elfogadnak -, akkor várhatóan november 15-től adómentessé teszi a munkáltató által biztosított védőoltást.

Olvasóink írták

 • 3. Sziszifusz 2009. november 03. 01:06
  „Még egy gyöngyszem:

  "Míg itthon azt adja be nekünk a legtöbb újság, hogy a H1N1 szedi az áldozatait Ukrajnában és emiatt nekünk is ajánlatos lenne bevenni a kedves agyon reklámozott vacak vakcinájukat, az ukrán lapok (Google Translate-el ti is megnézhetitek) már megerősítették, hogy valójában tüdőgyulladás pestis (pneumonic plague) szedi az áldozatait Ukrajnában.
  Tehát az itthoni riadalomkeltésnek, amit a Híradó, Zsindex és egyéb rémhírkeltő oldalak adnak le az embereknek, megint nem sok valóság alapja van. Viszont tökéletes reklám egy olyan vírus ellen, ami az országban nem is igazán létezik (Októberre ígérték a vírus megérkezését, egészen pontosan a vakcinával egy időre datálták. Mi magyarok viszont nem vesszük a vakcinát és érdekes, hogy nincs is H1N1 járvány az országban.). Viszont a többi országban rá nem sokkal tört ki a járvány, hogy a vakcina oltások elkezdődtek. Ezután nem nehéz a pontokat összekötni."”
 • 2. Sziszifusz 2009. november 02. 19:04
  „Az ukrajnai járvány hirtelen kitörésének különös körülményei:

  David Rothscum bizonyítékokról számol be jelentésében a hirtelen kitört ukrajnai járványról. A bizonyítékokban azt állítják, hogy a Baxter International feladata volt egy új, gyilkos vírusos tüdőgyulladás járvány elindítása.
  2009 februárjában a Bloomberg számolt be arról, hogy a Baxter "véletlenül" küldött élő madárinfulenza vírust több laboratórium számára világszerte. Mint tudjuk a Baxter esetében ez nem az első eset. 1995-ben élő HIV vírussal fertőzött vakcinák kerültek Franciaországba és Csehországba, de a csehek még időben észlelték!
  Korábban a Haffington Post számolt be egy volt mossad ügynök, Joseph Moshe letartóztatásáról. Moshe biológiai hadviselésre szakosodott! Állítása szerint a Baxter ukrajnai laboratóriumában hozták létre a biológiai fegyvert (az előrejelzést 2 hónapja adta).
  Mivel a 46 milliós Ukrajna a föld 6,7 milliárdos lélekszámából csak 0,69% tesz ki, ugyenennyi az esélye, hogy egy új vírus véletlenül és hirtelen megjelenjen. Annak az esélye, hogy halálos infulenza járvány fog kitörni, még kisebb!
  Tény, hogy Október 30-ig Ukrajnában még csak 2 sertésinfluenzás esetet észleltek, egészen múlt hét péntekig, viszont a halálos járvány látszólag a semmiből érkezett meg Ukrajnába. Moshe mikrobiológusként állította, és amit az Ukrán vámhivatal is megerősített, hogy a Baxter jelen van Ukrajnában.
  Ebben az ügyben úgy tűnik, egy bátor ember mindent feláldozott annak érdekében, hogy a számunkra üzenetet hagyjon. Lehet, hogy ez a magyarázata annak, hogy olyan sok mikrobiológust gyilkolnak meg!
  Dr. Moshe azt állította, hogy a vírus az RNS-t használja fel replikációjához az 1918-as spanyolnáthához hasonlóan.
  Tünetei is hasonlóak: 3-4 napig láz, izomfájdalom, majd kb. egy hét után gyógyulás. Halált csak a legidősebbeknél és legfiatalabbaknál, valamint a legyengült embereknél okoz.
  A diagnosztizált kór vírusos tüdőgyulladás. A halálesetek áldozatainál (hat halott fiatal), a betegség lassan kezdődött. A hőmérséklet 37,2-37,3 celsius fok, enyhe köhögés, és izületi fájdalom, orrnyálkahártya hurut a második, harmadik napon. A boncolás a tödőben vért mutatott ki a járási szakember tájékoztatása szerint.

  /Forrás: infowars.com/”
 • 1. flexsnake 2009. november 02. 18:47
  „Ukrajnában majd 300ezer fertőzött 60halott. Nincs oltóanyaguk. Az ukránok tömegesen jönnek át a határon fertőtlenítőszerekért és maszkért. Semmilyen vizsgálat alá nem esnek. Hatalmas a veszély!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a távhődíj Dombóváron

Huszonnégy százalékkal csökkentette a távhődíjat Dombóváron a Dalkia Energia Zrt., az októbertől… Tovább olvasom