Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Új vizsgát akarnak a Gyurcsány fiával érettségizők szülei

Az érettségi vizsga megismétlését követelik azok a szülők, akiknek gyermekei - véleményük szerint - nem egyenlő eséllyel vágtak neki a vizsgának - erről adtak tájékoztatást szerdán az érintett szülők.
Az Oktatási Hivatal ugyanakkor nem talált olyan törvénysértést, amely indokolná a Montessori Alapítványi Iskola idei érettségi vizsgáinak megkérdőjelezését vagy megsemmisítését. A hivatal azután kezdett vizsgálatot, hogy több szülő is bejelentést tett, akik egyebek mellett azt állították: a vizsgán kivételeztek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fiával.

A szülők szerdai tájékoztatása szerint az iskolában nem minden tanárnak volt megfelelő szakképzettsége, ráadásul a tanulóknak több tantárgyból még közvetlenül az érettségi vizsgák előtt sem voltak tankönyveik. A szülők június végén az Oktatási Hivatal mellett az oktatási tárcához, az Állami Számvevőszékhez, az adóhatósághoz, a Fővárosi Főügyészséghez és a fővárosi főjegyzőhöz is eljuttatták kifogásaikat.

A szülők az érettségi vizsgák megismétlését, és a vizsgálatok lezárultáig az iskola működésének felfüggesztését követelik. A tájékoztatón azt hangsúlyozták, nem politikai indíttatású a kezdeményezésük. Az egyik diák édesanyja a Független Hírügynökségnek azt mondta: valószínűleg nem a kormányfő áll az ügy mögött.

Az Oktatási Hivatal az eddigi vizsgálat során meghallgatta a szülőket, a pedagógusokat, az intézmény vezetőjét és az érettségi vizsgabizottság elnökét is. A hivatal korábbi közleménye leszögezi: bár nem találták törvénysértőnek az érettségi lebonyolítását, az intézmény működésének ellenőrzése tovább folyik.

Olvasóink írták

 • 11. triatlonos 2008. július 24. 20:41
  „Ha viszont belegondolok, akkor nekem kellene ebben az iskolában tanitani, mert én már értem el sikereket ilyen képességű tanulókkal. A fiatal évközben került hozzánk, mert állitólag megmérgezte a portás kutyáját. Amikor kértem, hogy mutatkozzon be, akkor csak ennyit tudott: ö. ö. ö. ööö...! Egy hónap kemény munkával elértem, hogy a fel nem tett kérdésekre is válaszolt! Csak a válaszok a kérdések sorrendjében: 1. Csongrádról 2. Vadász-vadtenyésztő 3. Nem adtak fegyvert 4. A Zámbó Jimmy körüli bonyodalmak miatt 5. K.r.a jó itt! Szeretném fellhivni a pedagógusok figyelmét a logikus, egymásra épülő kérdések fontosságára!
  1. Honnan jöttél Tónikám? 2.Ott mi voltál Tónikám? 3.Miért jöttél el Tónikám? 4. Miért nem adtak fegyvert Tónikám? 5. Hogy érzed itt magad Tónikám? A pedagógia az alapoknál kezdődik.”
 • 10. PankaSopron 2008. július 24. 11:02
  „Jók a hozzászólások! :)
  Az ügy meg baromi ciki!”
 • 9. triatlonos 2008. július 24. 10:28
  „Ha végig gondolom a történetet, akkor arra a megállapitásra jutok, hogy az egyik kedvenc kollegám már lényegesen megelőzte a korát, ugyanis a számos javitóvizsgázó számára rendszeresen azt a kérdést tette fel elsőnek, hogy: Milyen szinű a tankönyv? Ez igen sok jelöltet megfogott!
  A másik már engedékenyebb volt, mert kérésemre hajlandó volt még egy esélyt adni a földrajzból bukott tanulónak. Hármasban megállapodtunk, hogy 3 kérdés, és ha a tanuló tudja a választ, akkor átmegy. 1. Hol volt a cunami? Válasz: Távol-Keleten. Nem egészen pontos, de jó. 2. Kb. mennyien haltak meg? Válasz: kb. 150-200000. Nem egészen pontos, de jó. 3. Névszerint? Válasz:.....!”
 • 8. Öszülő szülő 2008. július 24. 10:28
  „Kedves szülő társak! Ezt elkúrtuk,azt hittük majd Feco elintézi a tudás nélküli szin 5-öst. Ennyire nem lehet rá számitani.
  Persze elönyeit azért 4 évig élveztük!”
 • 7. posTÁSKA 2008. július 24. 10:06
  „Miböl tanultak? Semmiböl! Úgy gondolták a Gyurcsány csemete oldalvizén elvitorlázgatnak. Most meg kiderült ezt nem kérdezték a felvételin: Ki a leghiresebb osztálytársad?
  Savanyú a szölő”
 • 6. PankaSopron 2008. július 24. 10:00
  „Miből tanultak 4 évig, hogyha nincsenek meg a könyveik? Az érettségin semmi mást nem kérdeznek, csak a 4 év anyagát. Tehát a könyveknek meg kell lenniük. Ha mégsem, azt meg nem kellene reklámozni ilyen kényes ügyben. Aztán gondolom, hogy még most is 3 hét - 1 hónap az érettségi szünet. Nem hiszem, hogy 3 hét nem elég a könyvek beszerzéséhez és a felkészüléshez. Bár inkább csak a könyvek beszerzéséhez, mert tanulni a 4 év alatt kell. Az érettségi szünetben legfeljebb csak ismételni. De akkor már megint visszatértem oda, hogy miből tanultak 4 évig?”
 • 5. posTÁSKA 2008. július 24. 09:23
  „Októberben jártam a tankönyvboltban. Elöttem állt egy ismerősnek tűnő alak, a Montessori féle alapitványi iskola tankönyveit vásárolta meg, az összest kérte, közben félhangosan mormogta: "Akkor is az én fiam lesz a legjobb az osztályban matekból" Olyan gyanúsan ismerősnek tünt. Rájöttem: Otthon a fás kamrában lóg egy Munkácsy fesmény azon láttam a fizimiskáját, épp a magyar királyt rántotta a Csele patakba ez az alak, most meg itt állt elöttem teljes életnagyságában. Megdöbbentő!
  A XXI. században visszatért, felvásárolta a könyveket, az érettségin a legbutább pedagógusokat küldte be felügyelni, az iskola választásnál vigyázott hogy a fia Rossz doktor fiával kerüljön egy osztályba, igy növelje saját népszerűségét. Vajon mi jöhet még???-)”
 • 4. artdeko 2008. július 24. 09:02
  „Bármily szomorú, ez egy olyan iskola - kedves kommentelők - ahol a "képességfejlesztésre" helyezték a hangsúlyt. Lassan mind ilyen lesz, lásd az úl OM-terveket. Legalább a teljes kudarcból tanulhatnának a magyar bálinti oktatást favorizáló főkorifeusok, és kultúrfarizeusok. Ez a "jövő"!!!! Nem véletlenül tiltakozik az oktatással kapcsolatba kerülő minden szakmai szervezet.”
 • 3. triatlonos 2008. július 24. 05:39
  „Nyitott kapukat döngetnek a szülők, mivel új vizsgát akarnak! Hát az lesz: javitó vizsga, csak addigra be kellene szerezni a könyveket. Gondolom, hogy azért iratták ebbe az iskolába a gyerekeiket, mert biztosra vették, hogy az érettségi tanulás nélkül is sikerül, és viszonyitottak a gyermekeik osztálytársához, csak azt felejtették el, hogy annak ki az apja! Abból a kidobott pénzből, amit ennek az iskolának a működtetésére forditottak megmenthettek volna néhány iskolát a bezárástól - például a kübekházit!”
 • 2. uff 2008. július 23. 22:24
  „jujj, kérdezem én, hogy mi köze a tankönyv meglétének az érettségi vizsgához? Tanulni és tudni lehet tankönyv nélkül is. Már megint a kedves szülők... :) Miért nem ők tanították a kedves fiaikat otthon??? Nos, leszerepeltek ezzel a cikkel. Ne halljakróluk a médiában, hogy esetleg felhasználták politikai kapcsolataikat a gyerekeiknek! Nos, erről ennyit. uFF”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. július 23. 21:15
  „"...nem egyenlő eséllyel vágtak neki a vizsgának..."

  Ejnye, hát pont feri az, aki az esélyegyenlőségért és az igazságosságért küzd!

  Micsoda emberek vannak, akik nem képesek ezt az erőfeszítést értékelni és holmi meddő követelésekkel hátráltatják az ország épülését.

  Hova jut így a világ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőeljárás indul a töki körhinta-baleset ügyében

Egy korábbi, szakszerűtlenül elvégzett hegesztés okozta a Pest megyei Tökön vasárnap történt… Tovább olvasom