Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Újabb 26,6 milliárd forint felsőoktatási intézményeknek

Hét magyarországi felsőoktatási intézmény összesen 26,6 milliárd forint európai uniós támogatást kap infrastruktúrájuk fejlesztésére a kormány szerdai döntése értelmében.
Bajnai Gordon elmondta: a 26,6 milliárd forintból a Szegedi Tudományegyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi kihelyezett intézménye, a Kaposvári Egyetem és a Debreceni Egyetem fejlesztheti a saját intézményének infrastrukturális feltételeit.

A csütörtöki bejelentés kapcsolódik a kormány májusi döntéséhez, amikor is a Miskolci Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Dunaújvárosi Főiskola, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és a Pécsi Tudományegyetem nyert pályázaton 29 milliárd forintot.

Gyurcsány Ferenc leszögezte: 2008 első félévében összesen 50 milliárd forintot nyertek el vidéki felsőoktatási intézmények a technikai és infrastrukturális körülmények fejlesztésére. A kormányfő hangsúlyozta: ezzel párhuzamosan zajlik a felsőoktatás tartalmi megújítása is és ezek így együtt garantálhatják a magyar oktatás színvonalának emelkedését. A miniszterelnök szerint a mosatni változások a Trianon utáni Magyarország Klebersberg-féle reformjaihoz hasonlítható.

Bajnai Gordon elmondta: a most kihirdetett nyerteseknek most részletesen ki kell dolgozniuk a pályázataikat, ezt követően aláírhatják a szerződéseket és akár már idén, de legkésőbb jövő év elején ténylegesen megkezdődhetnek a beruházások.

A fejlesztésért felelős miniszter leszögezte: olyan pályázatokat támogat a kormány, melyek elsősorban a műszaki és természettudományi képzéseket segítik.

Bajnai Gordon szerint több az elmúlt időszakban Magyarországra telepedett cég is a képzett magyar munkaerő miatt hozta meg döntését, azonban a munkaerő utánpótlásáról is gondoskodni kell. A szakminiszter kifejtette: például a kecskeméti főiskola fejlesztései segíthetik a Mercedes-gyár munkaerő-ellátását is.

Olvasóink írták

  • 2. csanyiv 2008. július 24. 17:18
    „:D”
  • 1. Szemét kormány! 2008. július 24. 17:04
    „Orbán Viktor biztosan nem újabb 26.6 milliárdot hanem 46.6 milliárdot oszott volna szét. :DDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmilliós büntetés az Auchannak az olcsó dinnye miatt

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálata szerint az Auchan valóban a beszerzési árnál… Tovább olvasom