Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Újabb „Vörös kakas”-t keresnek

Lángba borul időnként Sopron zöldövezetében egy-egy fából épült házikó, tároló vagy épp erdőrészlet. A rendőrség keresi a gyújtogatót.
– Sopron zöldövezetében az elmúlt időszakban két egymást követő hétvégén is a lángok martalékává vált egy-egy fából épült víkendház, illetve tároló. Felvetődött a szándékos gyújtogatás gyanúja, a rendőrség nyomoz – tájékoztatta a Kisalföldet Lőrincz Zoltán őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Sajnos, hosszú évekre visszamenőleg szembesülünk ezzel a problémával, amikor is ismeretlen tettes ellen kell eljárnunk tqzeset okozta rongálás miatt.
A kilencvenes években a szisztematikusan gyújtogató jelt is adott magáról: időközönként levélben számolt be cselekményeiről a rendőrségnek, s következetesen „Vörös kakasnak” írta alá magát. Az utóbbi néhány évben elmaradtak e részletes leírások a tqzesetekről, ezért a rendőrségen úgy vélik, ezúttal a „Vörös kakas” egy utánzója ad munkát több-kevesebb rendszerességgel a tqzoltóságnak.
– Kérjük a lakosság segítségét is, hogy nyomára bukkanjunk a lehetséges elkövetőnek – mondta az őrnagy.

– Ha látnak gyanúsan viselkedő alakokat, azonnal jelezzék a rendőrségnek a 06-20/9382-854-es mobilszámon. Közös érdek, hogy leállítsuk a gyújtogatókat, s nagyobb biztonságban éljenek a soproniak – zárta Lőrincz Zoltán alosztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltónak tartja a megemlékezéseket?

Tovább olvasom