Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Újabb baleset a pestszentlőrinci vasútállomáson

Pénteken kora délután ismét egy sóderszállító teherautó és egy vonat ütközött össze Pestszentlőrincen a vasútállomáson. Délelőtt már volt itt egy hasonló baleset, akkor tehervonat mozdonyával, most a Záhony felől érkező gyorsvonat mozdonyával ütközött az állomás felújításában résztvevő egyik teherautó. A vasúti közlekedés a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon fél négy előtt újraindult.
Újraindult a vasúti közlekedés a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon fél négy előtt, miután véget ért Pestszentlőrincen a pénteki második balesetet követő helyszínelés is. A két baleset miatt több vonat kimaradt, a Cegléden keresztül Szolnok, Nyíregyháza, és Szeged felé közlekedő vonatoknál estig jelentős késésekre kell számítani.Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy bár a Pestszentlőrincen felszabadult a baleset után a felújítás miatt jelenleg használható egyetlen vágány, de a vonatok közlekedésében jelentős késések várhatók estig. Több vonat a pénteken történt két baleset miatt kimaradt.

A második, délutáni baleset miatt már több gyors- és InterCity vonat Újszász felé került az eredeti, ceglédi útvonal helyett. A pálya felszabadulásával most ismét az eredeti útvonalon haladnak a vonatok. A közlekedés valószínűleg estére normalizálódik, addig jelentős késésekre kell számítani a Budapest - Cegléd - Szolnok vonalon. Erre jár több Nyíregyházára és Szegedre tartó gyorsvonat és IC is, ezek is késni fognak. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Pestszentlőrincen, ahol felújítják az állomásnál a vágányokat és aluljárót is építenek, két hasonló baleset is történt pénteken.

Délelőtt és kora délután is egy-egy vonat mozdonyának ütköztek az építkezésre sódert szállító teherautók. a baleset azért történt, mert a teherautósok nem tartották be a biztonsági zónát. Mivel két baleset is történt ugyanott, ugyanúgy, ezért a MÁV a munkavezetőt az építkezés leállítására utasította. A munka ma már biztos hogy nem folytatódhat. A kivitelezőknek most meg kell oldaniuk, hogy a munka ne veszélyeztesse a biztonságos vasúti közlekedést és a biztonságos munkavégzést sem az építési területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki a 4-es metró építkezésén

Tűz volt pénteken délelőtt a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri állomásának építkezésén. Tovább olvasom