Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Újabb büntetőügyben hallgatták meg Galambos Lajost

Egy újabb büntetőügyben hallgatták ki Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját pénteken a Budapesti Katonai Ügyészségen - közölte ügyvédje, Molnár Lajos az MTI-vel.
Az ügy részleteire Galambos ügyvédje, Molnár Lajos ügyvédje nem tért ki, mivel az ügyészség a dokumentumokat 2040-ig titkosította.

Molnár Lajos azt is elmondta, Galambos Lajos meghallgatását félbeszakították, később folytatják. Védence a kihallgatásakor a tények feltárása érdekében továbbra is együttműködött - tette hozzá az ügyvéd. Hangsúlyozta: Galambos Lajos - aki 2004 és 2007 között vezette az NBH-t - továbbra is tagadja, hogy ilyen vagy bármilyen más jellegű bűncselekményt elkövetett volna.

Galambos Lajos ügyvédje közölte azt is, hogy Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is kihallgatták a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken, Molnár Lajos feltételezése szerint ugyanebben az ügyben.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Szilvásy György és Laborc Sándor esetében ugyanakkor a bíróság helybenhagyta a korábbi döntést, amely velük szemben nem rendelt el kényszerintézkedést.

A Magyar Nemzet csütörtökön a honlapján számolt be arról, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) Katonai Tanácsa három hónappal meghosszabbította Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Az FB azzal indokolta az előzetes letartóztatás fenntartását, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén továbbra is fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye.

Molnár Lajos az MTI-nek megerősítette, hogy a bíróság végzése szerint védence előzetes letartóztatását november 14-ig meghosszabbították. Az ügyvéd érthetetlennek nevezte a döntést, mivel - mint mondta - ügyfelét is ugyanolyan "járulékos bűncselekménnyel" gyanúsítják, mint Szilvásy Györgyöt és Laborc Sándort, akikkel szemben a bíróság nem rendelt el kényszerintézkedést.

Molnár Lajos kiemelte: a döntés ellen azonnal fellebbeztek.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2011. augusztus 13. 12:10
  „Újabb büntetőügyben hallgatták meg Galambos Lajost
  Ügy van és lesz! Eredmény meg nem!
  Kábítás meg van és lesz!
  Figyelem elterelés, másra, mint az olajügyeknél?
  Eredmény ott sem volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudjon meg mindent az iskolakezdési támogatásról!

A munkáltató a támogatást három formában nyújthatja, ebből az egyik az iskolakezdési utalvány. Kizárólag tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használható fel. Tovább olvasom