Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Újabb fejlemények a Quaestor ügyben - Természetfeletti erőkben bíztak a cégvezetők

Újabb fejlemények a Quaestor ügyben - Természetfeletti erőkben bíztak a cégvezetők
Ezoterikus szolgáltatásokért 72 millió forintnak megfelelő dollárt utaltak egy indiai cégnek, hogy például hindu tűzszertartással biztosítsák a befektetők pénzének megtérülését és hogy elkerüljék a leleplezést.
Az alapügytől korábban elkülönített, pénzmosás bűntette miatt jelenleg még nyomozati szakban folyamatban lévő bűnügyben új bizonyítékokat sikerült felderíteni arra vonatkozóan, hogy a vállalat vezetői hogyan, milyen módszerek alapján hozták a pénzügyi döntéseket.
 
Ezen újabb bizonyítékok szerint, a cégcsoport korábbi vezetői – köztük az alapügy vádlottjai – a befektetők pénzének a megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is – áll a Fővárosi Főügyészség lapunknak megküldött közleményében.
 
A Quaestor Értékpapír Zrt. a fenti célból igénybe vett ezoterikus szolgáltatásokért 2009 júniusa és 2013 februárja között egy indiai cég külföldi bankszámlájára mintegy 72 millió forintnak megfelelő USD összeget utalt. Ezekről a szolgáltatásokról fiktív számlákat állítottak ki, amelyek névlegesen tanácsadásról és értékpapír ügynöki tevékenységről szóltak.
 
Ezen túlmenően, szintén a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben olyan további új bizonyítékokat is sikerült beszerezni, amelyek megismerhetővé tették az alapügy vádlottjai által 2013. év közepétől folytatott titkosított e-mail levelezést, amelyek tartalma ugyancsak tovább erősíti a vádat.
 
A bírói szakban folyamatban lévő alapügyben tartott mai tárgyaláson a vádat képviselő ügyész az új bizonyítékok tárgyalás anyagává tételét indítványozta.

A nyitókép illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion és két személyautó ütközött a 47-es főúton Sárándon - ketten életüket vesztették

Kamion és két személyautó ütközött a 47-es főúton Sárándon - ketten életüket vesztették
A kamionban és az egyik autóban csak a vezetők utaztak, míg a másik autóban hárman ültek. Közülük… Tovább olvasom