Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Újabb földtömeg csúszott meg Dunaszekcsőn

Az elmúlt éjszaka újabb földcsuszamlás volt Dunaszekcsőn. A már leomlott löszfaltól északra körülbelül kétszáz méterre rogyott meg a föld másfél-két méternyit. Senki nem sérült meg. A földmozgás 24 gazdasági épületet, valamint 11 hétvégi házat veszélyeztet.
Kiköltöztetni viszont senkit sem kell, mert ezekben nem lakik senki. A rendőrség négy helyen lezárta a terület egy-egy részét, ezekre senki sem mehet be - mondta a Független Hírügynökségnek Milos Attila, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Pénteken délelőtt egy ötfős küldöttség nézte meg a Dunaszekcsői löszfalat. A küldöttségben a megyei védelmi bizottság elnöke, a megyei rendőrfőkapitány, a pécsi bányakapitányság, a dél-dunántúli regionális vízmű munkatársa, valamint Dunaszekcső polgármestere volt ott. Faller János, a település polgármestere arról tájékoztatta a küldöttséget, hogy az elmúlt éjszaka, a kedden leomlott löszfaltól kétszáz méterre északra rogyott meg újból a föld másfél-két méter mélyen. Ennek környékén 24 gazdasági épület, valamint 11 hétvégi ház van, ezeket veszélyezteti az omlás. Senki sem sérült meg, és kiköltöztetni sem kell senkit, mivel ezekben az ingatlanokban senki sem lakik. A területre ellenőrzési pontokat építenek ki, amelynek segítségével folyamatosan nyomon követhetik a földcsuszamlást. A rendőrség a szakadékok környékét négy helyen lezárta, oda senkit sem engednek.

Dunaszekcsőn egy 300 méter hosszú és csaknem 15 méter magas darab omlott le az ott található több száz köbméteres löszfalból kedden, és egy házat is magával sodort. A löszfal azóta is mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első bizottság támogatta Draskovics Tibor kinevezését

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága pénteki ülésén 11 igen, 7 nem szavazat és 2 tartózkodás… Tovább olvasom