Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Újabb gyanúsítottak a mezőfalvi garázdaság ügyében

Egy hete a Fejér megyei Mezőfalván egy fiatal lány halt meg egy balesetben, a feldühödött helybeliek csaknem meglincselték a sofőrt. Már nyolc embert gyanúsít a rendőrsé.
Már nyolc embert gyanúsít a rendőrség a múlthét pénteki mezőfalvi csoportos garázdaság ügyében. Mindannyian szabadlábon védekeznek. R. Szabó Ágnes pénteken azt mondta, hogy az ügyben tart a nyomozás. A nyomozók szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben újabb embereket gyanúsítanak meg - tette hozzá.

A Fejér megyei Mezőfalván egy hete ütött el egy fiatal motorost a háza előtt egy éppen hazafelé tartó férfi. A balesetben a motor utasa, egy 14 éves lány meghalt. Ezután a feldühödött rokonok és ismerősök megtámadták az autót vezető férfit és a vele utazó lányt, majd a segítségükre siető feleséget és a 15 éves fiúkat is. A kiérkező rendőrök figyelmeztető lövése előzte meg a lincselést. Azóta több rendőr járőrözik a faluban, ahol most nyugalom van.

Olvasóink írták

 • 7. sevenof9 2008. szeptember 12. 22:24
  „normalis orszagban,hangsulyoznam,normalisban a megduhodott rokonok mind egy 45-os csovevel neznenek szembe es 3-4 ilyen eset utan nem jutna eszukbe lincselni. Persze ehhez kellene a rendorseg, az ugyeszseg es a birosag normalis alkotmanyertelmezese is. Az biztos,ha ez az usaban tortenik es az egesz cigany csalad veletelnul egy soretes puska csove ele teved,nem az onvedelmezo sofor megy a bortonbe. az masik kerdes,hogy hibas volt-e o a balesetben. Csak 4-5x kellene a cigokat gatyaba razni es helyretenni,mindjart csondben lennenek es emberhez meltoan viselkednenek. Igy csak max hienak vagy dogkeselyuk benyomasat keltik....”
 • 6. liberalis 2008. szeptember 12. 22:10
  „Kedves DM szerkesztőség!
  Ugye tudják, hogy Önök a "politikai korrektség" látszata alatt a szelsőjobbot erősítik.
  Egy darabig el lehet takarni a dolgokat, de egy idő után már nem... Az emberek szembesülnek a mindennapok során a cigány csoportok bűnözésével. Egy ideig lehet kendőzni, hogy nem vesszük észre az összefüggéseket, csak akkor nem kell majd csodálkozni, hogy ha egy napon jön a szelsőséges politikai erő (a valós problémákra részben hamis válaszokal) és kimondja "a király meztelen". És az emberek neki húzzák majd az X-et, mert ők legalább látják a problémát és nem csinálnak úgy mintha az sosem létezett volna...

  Tisztelettel: egy (volt) liberális szavazó...”
 • 5. pákojjá ki!!! 2008. szeptember 12. 21:56
  „Szörnyű olvasni ezeket a lelketlen hozzászólásokat. Itt egy 14 éves gyermek meghalt. Óriási megrázkódtatás lehet ez a családjának.
  Éppen belelépett abba a korba, amikor elkezdhette volna (ha még nem kezdte el) évente a világra szarni, elnézést, szülni a kis férgeket, akarom mondani csöppségeket. Azt hiszem nem kell ecsetelni mekkora anyagi veszteség érte szűk famíliáját.
  Szóval nem kellene itt jönni rögtön a mocskos rasszista dumával, hanem belegondolna szegény kislány szüleinek és testvéreinek (azonos személyekről van szó) helyzetébe.”
 • 4. 4 2008. szeptember 12. 21:20
  „http://www.youtube.com/watch?v=HEa-yPdwIuU&feature=related
  Tücskök és Hangyák”
 • 3. dodó 2008. szeptember 12. 20:58
  „"Az MCF-Roma Összefogás Párt elnökhelyettese, Bogdán János adott ki közleményt. Ebben többek között az áll, hogy Magyarország legnagyobb roma civil szerveződése arra kéri a médiát, érezze át az elhunyt kislány családjának fájdalmát, és ne csináljon az ügyből etnikai konfliktust. A sajtó munkatársai ne vonjanak párhuzamot a pénteken történtek és az olaszliszkai eset között. A szervezet elítél minden bűncselekményt, függetlenül attól, hogy azt milyen származású ember követte el." Igen, Bogdán megint el próbálja sikálni a cigány kultúrából - abból, hogy egy tücsök számára a fehér, a gádzsó élete mit sem ér és lelkiismeret-furdalás nélkül elvehető - egyenesen következő lincselést.
  Bezzeg ugyanő Fony (a baltával támadó orkot lepuffantó mezőőr) esetében persze általánosított, amikor az ITT olvasható nyilatkozatot tette (amit azóta sem vont vissza vagy nem kért érte bocsánatot - pedig közben felmentették a mezőőrt). Akkor szemérmetlenül általánosított és uszított. Ha cigány gyilkol, akkor viszont nem szabad általánosítani? Hogy is van ez?
  Végül azt is vegyük észre, mit címzett a sajtónak. Megmondta, az újságíróknak mit lehet és mit nem. Vegyék tudomásul, punktum. Roma, cigányfajvédő cenzúra?
  Hát igen! Ezek a mocskos újságírók! Ők "csinálják" az etnikai konfliktusokat. Nem a csordaszellemben lincselők, a sofőröket megverők, vagy éppen agyonverők, hanem ezek a galád újságírók. Mert ezek ilyenek. (Bár az utóbbi időben tényleg kezdik megírni, bemutatni a médiumok, a valós tényeket. Még az ATV is "megtéved" időnként - lásd pl. Dési János egész normális szereplését a minap.)"”
 • 2. arvisura 2008. szeptember 12. 19:58
  „A 14 éves lány, aki meghalt kiskorúnak számít, és sajnálatos ami vele történt.
  Természetesen a bűnösöket felelősségre kell vonni. Azt az embert, aki jogosítvány nélkül, bukósisak nékül vezette a járművet. Azt is, aki odaadta neki ( ha van ilyen), egyébként jármű önkényes elvétele. A szülők is felelősek, valószínű tudtak arról, hogy jogsi nélkül, bukósisak nélkül motorozgatnak a helybéli fiatalok.
  A helyi körzeti megbizott is nyilatkozhatna, előfordultak-e hasonló szabálysértések, lettek-e kellően szankcionálva, és azok elérték-e céljukat. ( Láthatjuk nem!)
  Kérdés, ki okozta a balesetet valójában?
  Azok akik bántalmazták az autó soförjét, elkövették legalább a testi sértés (170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.) bünteti jogi kategóriát, ami magánindítványra büntethető.
  Remélem az autó sofőrje és családja él ezzel a lehetőséggel.
  Amennyiben nem, akkor is garázdaság minősített esete (csoportosan elkövetve) áll fennt.”
 • 1. kötekedő 2008. szeptember 12. 19:39
  „Ilyenkor miért nem tiltakozik az erőszak ellen Kolompár Orbán és Mohácsi Viktoria?
  Ilyenkor elfelejtik, hogy ugyanezen etnikumhoz tartoznak?
  Amúgy nem azért csinálják, mert őket is atrocitás érte, hanem mert a vérükben van ez az undorító viselkedésforma, amivel kivívták az ellenszenvet.
  No akkor ki kezdte?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terhelő bizonyítékokat akartak gyűjteni Dávid Ibolyáról

Terhelő információkat akart szerezni az MDF elnökéről egy vagyonvédelmi cég - ezt maga a pártelnök,… Tovább olvasom