Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Újabb hat lány a döntőben

A Szépség Határok Nélkül szépségverseny második elődöntőjéből újabb hat lány jutott a döntőbe.

 Képek a II. elődöntőről (Kapuvár) >>

 Képek az I. elődöntőről (Mosonmagyaróvár) >>Varga Márta, Marina Raznan, Polgár Ildikó, Horváth Bernadett, Nagy Ágnes és Bodák Enikő.

Kattintson a képre >>
Szombat este Kapuváron a Szépség Határok Nélkül szépségverseny második elődöntőjéből újabb hat lány jutott a június tizenegyedikei győri fináléba: Polgár Ildikó, Horváth Bernadett, Bodák Enikő, Varga Márta, Nagy Ágnes és Marina Raznan.

A Rábaközi Művelődési Házban a Grácia Művészeti Intézet táncshow-ja és a zsűri elnöke, Vida István szerkesztőségvezető köszöntője után a férfi nézők nagy örömére harminckét bikinis amazon lepte el pillanatok alatt a virágdekorációkban sem szűkölködő színpadot.

Nagy Ágnes
Bár még csak az elődöntőknél tart a Kisalföld és a szlovákiai Új Szó közös rendezvénysorozata, a „felhozatal" akár egy finálé mezőnyének is beillett volna. Már akkor lehetett tudni, hogy a zsűrinek rendkívül nehéz lesz objektív módon meghozni szubjektív döntését: bár kis ország vagyunk, szépségek terén nagyhatalomnak számítunk!

Férfiszemmel nézve, sajnos röpke ideig tartott a fürdőruhás felvonulás, de hát a lányoknak ideiglenesen át kellett adni a rivaldafényt a fellépő táncosoknak, a kapuvári Diamant Tánccsoportnak.

A szünet után Fábián György, lapunk főszerkesztő-helyettese interjúvolta meg villámgyorsasággal az akkorra már estélyi ruhában pompázó lányokat, miért is jelentkeztek a megmérettetésre. A legköltőibben Bartos Anita fogalmazta meg válaszát: „Az embert az álmai vezérlik, mert az álom olyan, mint a fény, magához hív és elragad. Kövesd az álmaidat arra, amerre legjobban szeretnél eljutni! Azt gondolom, hogy engem is az álmaim hoztak ide." A legracionálisabb indokkal pedig Horváth Bernadett szolgált, huncut mosollyal: megöregedett a régi járgánya, így nagy szüksége lenne egy új autóra, s a nyeremény Suzuki teljes mértékben megfelel az ízlésének.

Annak a pártatlan nézők örültek legjobban, hogy a visszavonuló zsűri sokáig tanakodott a végső döntést illetően, mert így hosszú ideig élvezhették Borbás Erika és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészeinek színvonalas produkcióját, népszerű musicalekből adtak elő szerzeményeket.

 A zsűri tagjai:

Bártfai Lászlóné az Ezer Sziget virágüzletektől,
Cserpes András, Kapuvár polgármestere,
Molnár Tibor, a Suzuki Molnár tulajdonosa, valamint munkatársa, Tóth András,
Hancz István, a megyei ipartestület ügyvivője,
Török Tamás, a Kisalföld regionális értékesítési menedzsere,
Lőrincz Imre, az IMIK Kft. ügyvezetője,
Csanaki András, a T-Mobile régióvezetője,
Bogisitch Ferenc, a QP Gépipari Rt. igazgatója,
Magyar Szilárd, a Westi Hajó étterem tulajdonosa,
Losonczy Csaba, a Marine 2000 Kft. ügyvezetője,
Kollár István, a  Kisalföld reklámgrafikusa és elnökként Vida István, lapunk rábaközi és mosonmagyaróvári szerkesztőségének vezetője húsz percig tanácskozott.
Horváth Bernadett


 

 

 

 

 

 

 
Polgár Ildikó


Ezután Kapuvár alpolgármestere megköszönte a Kisalföldnek, hogy a színvonalas rendezvény helyszínéül városukat választotta. Az eredményhirdetés két különdíjátadással vette kezdetét: Török Tamás karórát nyújtott át Polgár Ildikónak, míg Lőrincz Imre egy kártyás telefont Horváth Bernadettnek.

Érdekesség, hogy az első továbbjutást jelképező virágcsokrot Tomanek Lívia nyújtotta át, aki korábban lapunk „Miss Hétvégi" szépségversenyén épp a kapuvári elődöntőn diadalmaskodott, sőt, a győri fináléban is elvitte a pálmát. (Az egykori szépségkirálynő akár az indulók között is lehetett volna ma is.)

Horváth Bernadett a továbbjutással nagy lépést tett „gépjárműparkjának felfrissítése" felé. A szintén győri Polgár Ildikó valószínűleg nem babonás, hiszen szerencsét hozott számára a tizenhármas rajtszám. Nyáron a Strand Szépe versenyen sikeresen szerepelt, ebből merítette a bátorságot jelentkezési lapjának elküldéséhez.

Marina Raznan
Varga Márta továbbjutásának elsősorban Kónyban örülnek, a jelenleg külföldön dolgozó hölgy a rendezvényt egy jó lehetőségnek tartja, hogy régiónkban ismertté váljon, s ezáltal könnyebben tudjon elhelyezkedni. Bodák Enikő a szlovákiai Királyhelmecről jelentkezett, szereti a nagy kihívásokat, pont ezért óhajtott magyarországi elődöntőn indulni. Reményei szerint a verseny elősegíti, hogy belekóstolhasson a modellvilágba.
A megyeszékhelyről érkezett Nagy Ágnes, aki még nem indult hasonló megmérettetésen, a kíváncsiság vezérelte, hogy ilyen közegben tud-e érvényesülni. Dicséretes, ha egy unoka nagymamájának óhajt örömet szerezni. Az egyébként Horvátországban élő Marina Raznan a pannonhalmi nagymama kérésére vesz részt a versenyen.

Fiatal kora ellenére már „rutinosnak" számít, mivel korábban Horvátország szépévé választották, most pedig magyarországi babérokra tör...

A Szépség Határok Nélkül verseny következő elődöntője április 19-én 19 órakor a soproni Petőfi Színházban kezdődik. Jegyek a Kisalföld szerkesztőségeiben már kaphatók.

A közönségszavazatok állását ezen a héten közöljük!


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szeretjük a bókokat

Nem tudunk bókolni, és bizalmatlanok vagyunk az elismerések hallatán. A dicséret teljesítményfokozó hatásáról, valamint a nyelv és a szemléletmód kölcsönhatásáról Barát Erzsébet nyelvésszel, kultúrakutatóval beszélgettünk. A kultúrakutató szerint elgondolkodtató, hogy váratlan dicséret hallatán többnyire felébred a gyanakvásunk... Tovább olvasom