Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb kapu a világversenyekhez

Hazánk, Győr és a sportág együttes sikere volt a hétvégén rendezett Masters Kézilabda

Európa-bajnokság.

Kézilabda Sport és kikapcsolódás

„ Öröm számunkra, hogy a kultúra szerves részeként tudott megjelenni a sport, hiszen a Győri Nyár nyitánya és a Masters EB megnyitóünnepsége egyaránt fantasztikus közönségsikert aratott” – mondta Molnár Péter, az EB szervezőbizottságának elnöke.

– A játék, a győzelem lehetősége mellett sikerült megvalósítani a másik célt is, miszerint az EB legyen jó közösségformáló, a versenyzésen kívül szolgálja a kikapcsolódást is. Azt hiszem, ezeknek is sikerült megfelelnünk.”

Meglepően magas színvonal

Akik a hat helyszínen vagy a sporttelevízió élő adásában figyelemmel követték az EB eseményeit, maguk is meggyőződhettek róla, hogy egyáltalán nem „öreguras, öreglányos” játékot láthattak a kontinensviadalon. Különösen a 35 év felettiek produkciója mutatta a sportág jelenlegi arcát: a szellemes megoldások mellett olykor vérre menő, a győzelmet mindenáron kicsikarni akaró csapatok ütköztek meg a játéktéren.
Egykori neves kézilabdázók sora lépett pályára Győrött: olimpiai és Európa-bajnokok, világbajnoki érmesek küzdöttek baráti társaságokban, illetve klubcsapatokban az érmekért.

Elismerések minden oldalról

Az Európai Kézilabda Szövetség vezérkarának több képviselője is megtekintette a győri eseményt. Közülük Jozef Ambrus, az EHF végrehajtó bizottságának tagja úgy fogalmazott, a magyarok eddig is magas színvonalú rendezésről tettek tanúbizonyságot, ehhez nagyszerűen illeszkedett ez a rendezvény. Sinka László pedig a végrehajtó bizottság többi tagjának véleményét ekképpen tolmácsolta a rendezők felé: a Masters EB újabb kaput nyitott más világversenyek megrendezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom