Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Újabb kifogás az SS-egyenruhás iskolaigazgató ellen

A közigazgatási hivatal jogszabálysértést állapított meg az SS-egyenruhás fényképe miatt elhíresült tordasi iskolaigazgató, Kosaras Péter Ákos kinevezésével kapcsolatban.
Az észrevételek között a legfontosabb, hogy kinevezésekor a képviselők nem a tanári szakvizsgát részesítették előnyben a pályázóknál. Az iskolafenntartók vitatják a hivatal álláspontját, ezért per lehet az ügyből.

Törvény szerint, ha azonos feltétellel indulnak a pályázók, akkor a pedagógus szakvizsgával rendelkezőt kell előnyben részesíteni. A testület álláspontja szerint azonban a pályázóknál nem lehet azonos feltételről beszélni. Kosaras azért kapta meg az igazgatói kinevezést, mert egyetemi diplomával rendelkezett, míg a másik pályázó tanítói főiskolával, bár valóban pedagógus szakvizsgával. A testület úgy gondolja, hogy az egyetemi végzettség magasabb képesítés a tanítói diplománál, ezért nem fogadja el a törvényességi észrevételt - mondta Juhász Csaba, Tordas polgármestere.

A póz.
Az ominózus fénykép.

A Közigazgatási Hivatal az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól kért állásfoglalást. Ebben az áll, hogy felsőtagozaton is oktathatnak, akik főiskolai végzettséggel rendelkeznek, ezért a hivatal azonos feltétellel indulónak tekinti Kosarast és a másik pályázót. A minisztérium állásfoglalását nem köteles elfogadni az önkormányzat egy alkotmánybírósági határozat szerint, de a Közigazgatási Hivatal törvényességi észrevételét igen. Így amikor a hivatalos jegyzőkönyv megérkezik arról a testületi ülésről, ahol kimondták, hogy nem veszik figyelembe a hivatal észrevételét, akkor valószínűleg pert indítanak - mondta Gelencsér József, a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője.

A Gyúró és Tordas közös fenntartásában lévő iskola igazgatói kinevezésével kapcsolatos törvényességi észrevételről augusztus 26-án döntöttek a testületek. A jegyzőkönyv még nem készült el, így csak később juttatják el a hivatalnak.

Lakossági tiltakozások után, május 31-én zárt üléseken választották meg Kosarast igazgatónak. Öt pályázó indult, közülük egy visszavonta beadványát, egy nem jelent meg. Végül Kosaras és két tanítónő maradt versenyben a helyért, közülük az egyiknek van pedagógus szakvizsgája.

A hivatal törvényességi észrevételei között szerepelt még, hogy a testület nem állapította meg az igazgató vezetői pótlékát, és nem határozott meg a kinevezéshez próbaidőt. Ezeket az önkormányzatok már korrigálták - tudtuk meg Juhász Csabától.

Kosaras Péter Ákos korábban "Jószívű SS-tiszt" aláírással egy náci egyenruhás fényképet tett közzé magáról saját kapcsolatépítő internetes lapján. Ezt később azzal magyarázta, hogy a fotó egy osztálykiránduláson készült.

Olvasóink írták

 • 12. jancsika 2008. szeptember 05. 00:23
  „nem hiszem el, a hozzád hasonló, hazudozó, ferdító taknyot kéne nem csak a gyerekeketől, hanem minden embertől távol tartani, mert az ilyenek miatt tart ott az ország ahol: akik folyamatosan csak fikázni tudják a számukra felfoghatatlan dolgokat csináló, kultúrált, normális embereket. Állatságokat te írsz: fröcsögsz mint az elvbarátaid, anélkül, hogy tudnád kiről, miről van szó. Azt hiszed a náci az valami csúnya szitokszó? Hát felvilágosítalak: nem az! Azért mert ilyen marhaságokat mondasz valakire, még nem lesz igaz. Ugyanúgy nem, mintha az égre mondanád, hogy lila: csak a saját hülyeségedről állítasz ki bizonyítványt.”
 • 11. nem hiszem el 2008. szeptember 03. 01:58
  „jancsika-

  Az biztos,hogy te keveset vagy rosszat olvastál,hogy ilyen állatságokat írsz.Ha szereted a nácikat /az írásodból ez látszik/ öltözz te is be!Az ilyen embereket messze kellene a gyerekektől tartani!!!!!!!!!!”
 • 10. jancsika 2008. szeptember 03. 00:08
  „Logaritmus, látom tükörbe néztél: örömteli esemény, végre van önkritikád. Dicséretes.

  Ami Kosaras urat illeti, nagyon jó fej, ahogy hallottam szeretik az iskolájában, sőt máshonnan vittek át miatta gyerekeket, ami jelent valamit. Ráadásul ő nem agymosott liberális propagandaanyagot sulykol a gyerekekbe, hanem az igazságot. A 20. első felének hadi és egyetemes történetből igen kiemelkedő ismerője, had- és politikatörténeti szempontból is szakértőnek számít. Írásai jelennek meg hetente a Magyar Fórumban, ahol végre nem a 60 éve eröltetett marhaságot nyomatja mások mellett a 2. világháború eseményeiről, hanem a megfelelő források használata után végre normális megvilágításba helyezi a dolgokat. Nyugodt szívvel csak ilyen szemléletű tanárra lehet gyerkekeket bízni.

  Az meg hogy a szabad idejében minek öltözik, az ő dolga. Ha SS katonának, akkor annak. Ha tudnátok, alul művelt hülyék, hogy az mit jelentett, akkor nem fröcsögnétek itt. Szóval előbb olvasni, tájékozódni, aztán véleményezni.”
 • 9. Logaritmus 2008. szeptember 02. 23:14
  „Idióta emberi szemét.”
 • 8. pinochet 2008. szeptember 02. 21:32
  „joy!
  1945 előtt a kommunista pártnak alig párszáz fős tagsága volt, a nyilas pártnak meg több tízezer tagja és 300000 szavazója. 1945-ben azok a kisnyilasok, akiknek a nevéhez nem volt bűntény köthető, a kommunista pártba nyertek felvételt, mert így menthették meg a bőrüket. A moszkovita kommunisták meg dörzsölték a tenyerüket, mert rengeteg zsarolható ember került a kezük alá, akik bármilyen parancsukat teljesítették.”
 • 7. már itt sem vagyok... 2008. szeptember 02. 20:53
  „Agyarország”
 • 6. joy 2008. szeptember 02. 18:24
  „A tordasi (TordaSSy) önkormányzat a legelemibb szabadságjogától fosztja meg polgárait, amikor egy, a valódi többség által látni sem óhajtott neonáci-perverz alakot kényszerít rájuk iskolaigazgatóként!
  HUNgari(st)a XXI. század!

  -Miért nem lehet tisztességes, a történelem mocskától, gyalázatától mentes, rendes tanárokat alkalmazni, és vezető beosztással büntetni?
  -Netántán olyanokat kérdezni, akik valóban érintettek: tantestületek és szülők többségének is megfelelnek?
  -Mikor szabadulhatunk már végre meg a prolitikai kissebbség diktatúrájától?”
 • 5. joy 2008. szeptember 02. 18:23
  „[3]radko.
  Te hülye vagy, avagy a legalapvetőbb történelmi tényeket sem ismered?”
 • 4. zolcsi44 2008. szeptember 02. 17:57
  „A " Jo szivü SS tiszt" micsoda cinizmus, akár a gázkamrába valo menetelés.
  Ez is csak ebben a "kurva országban " fordulhat elő.”
 • 3. radenko 2008. szeptember 02. 17:33
  „Én ennek a tanárnak volnék most kommunistának öltöznék. Mer mi volt régen a legjobb kommunistából lett a legjobb nyilas, majd háború után a legjobb nyilasból lett a legjobb kommunista.”
 • 2. NÉV NÉLKÜL 2008. szeptember 02. 17:12
  „Ez a ruházat még jelmezbálon sem állná meg a helyét,legfeljebb a szemétdombon,NEM PEDIG A FIATAL NEMZEDÉK TANÍTÁSÁVAL MEGBÍZOTT személyen.”
 • 1. boka 2008. szeptember 02. 16:44
  „LE A NÁCIKKAL!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordösszeget költ a kormány az energiatakarékosságra idén

A kormány 2008-ben összesen 12,6 milliárd forintot fordít a lakóépületek energiatakarékosságának… Tovább olvasom