Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Újabb milliárdokat faragnának le a négynapos munkahéttel

Négynapos munkahét a közigazgatásban - értesülések szerint ilyen elképzelés is a kormány asztalára került az utóbbi időben.
A Világgazdaság azt írja, hogy egyelőre nem tudni, hogy ez a költségvetési szférában dolgozó 707 ezer embert hogy érintené, hiszen többek között a rendőrök és a tanárok esetében abszurditás lenne a négy munkanap felvetése - olvasható a lapban.

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára szerint a jelenlegi létszámmal képtelenség ellátni heti négy nap alatt a rengeteg feladatot, így megbénulnának az okmányirodák, a földhivatalok, a fogyasztóvédelmi irodák.

Fehér József úgy látja, hogy míg a versenyszférában megoldható, hogy kevesebbet termeljenek, addig a közszférában kivitelezhetetlen ez a megoldás.

Becslések szerint legfeljebb 100-120 milliárd forint megtakarítást jelenthetne a költségvetésben egy ilyen intézkedés. Nem hivatalosan a lapnak több tárcánál úgy fogalmaztak: az eddigi, több mint százmilliárd forintos zárolás után újabb forráscsökkentést már nem visel el a közigazgatás.

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2009. március 27. 12:58
  „miért nem mindjárt 1 napot dolgozzanak? Így is sorbaállások vannak, pénteken már nem is dolgoznak. Ennyi hülyét ott fent....”
 • 8. trixi11 2009. március 27. 12:53
  „Nyilván óriási pénzeket felemészt a közszféra bérezése. DE! Még mindig azt nem értem mikor beszélnek már a képviselői juttatásokról? Miért mindig az átlag emberek nadrágszíján kell húzni!??”
 • 7. petermeister 2009. március 27. 11:10
  „Én még mindig nem értem, hogy minek ennyi külön közhivatal? Illetve talán pontosabb, ha úgy fogalmazok: miért nem lehet, hogy MINDEN állami szerv (APEH, TB. OKMÁNYIRODÁK, MUNKAÜGYI KP-OK, ÁLLAMKINCSTÁR, STB.) egy közös rendszerben dolgozzanak? Ez több országban működik, mint nem... Ez nem azt jelenti persze, hogy 4 napos munkahéttel kezelhetőek lennének a feladatok, de biztos, hogy gyorsabban, kevesebb hivatal és ember fenntartásával, egyenlő OLCSÓBBAN működne az egész. Hm?”
 • 6. achilleus 2009. március 27. 11:03
  „5. hozzászólás bespin 2009.03.27. 10:08
  Igaz, főleg, ha olyan eljárásrendet dolgoznának ki, amely csökkenti az adminisztrációt ezzel a bürokráciát, na de az meghaladja a törvényhozóink szellemi képességeit.”
 • 5. bespin 2009. március 27. 10:08
  „Köztisztviselők felét kirugdalni,´oszt jónapot! /A közalkalmazottakat nagyon nem bántani!/
  Akkor nem kell 4 napos munkahét és ledolgozzák a 8 órát 100%-osan!
  Ekkora barom ötletet!!!!”
 • 4. papsajt 2009. március 27. 09:52
  „Sajnos a hivatalokban jelenleg is a pénteket kisszombatnak hívják, és nem sokat csinálnak, azt is csak délig.”
 • 3. achilleus 2009. március 27. 08:53
  „Nem ez az első szar, ami a kormány asztalára került. Idiotizmus.”
 • 2. KamuNeni 2009. március 27. 08:14
  „Es ujabb miliardok ki a gazdasagbol a negynapos munkahettel. Nem tobb munkat kellene csinalni, mint hogy meg azt is kivagni ami van?
  Ha nekem nincs penzem akkor nem azt nezem hogy kellene kevesebbet dolgoznom hogy a kiadasokat csokkentsem hanem hogy hogy kellene tobb munkat szereznem hogy a bevetelemet noveljem es tudjam fizetni a kiadasaimat. Logikus? Ha csokkentem akkor elfogy a penz nem tudom a fizetni amiket kell es ahogy a penz elcsurog szep lassan ugy csokken a lehetosegem a munkara mert mar utazasra se lesz penzem, utanna ebedet csomagolni se lesz penzem stb. Egy jol menu gazdasagban mint France pl. Ott lehet csinalni mert van hatter, de MO-n ez egy sulyos hiba lenne.”
 • 1. jq 2009. március 27. 07:44
  „Ez valószínűleg sokkal nagyobb kárt okozna, mint amilyen haszonnal járna, mert bármilyen engedélyezési eljárás kapásból 20%-kal hosszabb ideig tartana. Augusztustól pedig vissza kell fizetni az eljárási díjat az ügyfélnek, ha határidőn belül nem intéződik el az ügye. De ettől függetlenül is, önmagában a lassulás miatti késések is óriási kárt okozhatnának, csúsznának a beruházások, lassulna a pénzbeszedés, stb”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos büntetés a Soros cégnek

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 489 millió forintra megbüntette Soros György cégét… Tovább olvasom