Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Újabb népszavazást kezdeményez a Fidesz

Megerősítő népszavazást kezdeményez a Fidesz az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényről. Ezt Navracsics Tibor frakcióvezető jelentette be csütörtökön Siófokon, a párt kihelyezett elnökségi ülésének zárónapján.
Az ellenzéki párt vezető politikusai szerint vissza kell adni a jogot a népnek, hogy döntsön arról, akar-e olyan egészségügyi törvényt, amilyet múlt év decemberében már elfogadott a parlament, ám a jogszabályt a köztársasági elnök nem írta alá. A törvényt így újra kell tárgyalni, de Navracsics szerint nem kétséges, hogy február 11-én, alapvető változtatások nélkül ismét elfogadja a parlament. A Fidesz szerint ez azért nem jó, mert az új egészségügyi törvény semmiféle garanciát nem jelent majd arra, hogy a korábban megszokott színvonalú ellátást mindenki megkapja. Ezért kezdeményeznek még a zárószavazás előtt népszavazást a kérdésről.

A választópolgároknak arról kell majd dönteniük, hogy támogatják-e a többiztosítós rendszert Magyarországon, akarnak-e olyan üzleti alapú egészségbiztosítást, amely felveti a társadalom kettészakadásának rémét, és azzal fenyeget, hogy a szegények kiszorulnak a jelenlegi színtű egészségügyi ellátásból - hangzott el a sajtótájékoztatón. Navracsics Tibor elmondta, hogy a megerősítő népszavazáson magát a jogszabályt teszik majd föl a népszavazás kérdésének, vagyis azt, hogy "megerősítí-e Ön az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló jogszabályt". A frakcióvezető hozzátette: a köztársasági elnök mindaddig nem hirdetheti ki a törvényt, ameddig a népszavazás eredménye meg nem születik.

A Fidesz egyébként azt szeretné, ha nem önálló népszavazás lenne, hanem tavasszal a kórházi napidíjról, a tandíjról, illetve a vizitdíjról szóló népszavazáson negyedikként az egészségbiztosítás kérdése is szerepelhetne. Így egy költséggel, egy alkalommal nyilváníthatnak véleményt a választópolgárok - mondta a frakcióvezető.

Olvasóink írták

 • 2. Cseter János 2008. január 18. 09:31
  „Itt van ez a kormányzati katyvasz nekünk mér évek óta! Kevergetik a pártok mint az öreganyám a babfözeléket. Van, aki szereti van, aki nem. De vannak, akik inkább megbízhatóbb konyhára bíznák a főzést!
  Szerintem semmi értelme nincs a babszemeket egyenként kóstolgatni, vagy a zsiszikeseket kiválogatni. Úgy rossz, ahogy van! Ezt a fidesznek végre be kellene látni! A megoldást csask is egy előrehozott választásoki oldanák meg! Elég rég óta szerncsétlenkedik itt ez a koalíció ahhoz, hogy próbálgatják az elkurásukat helyre hozni! A fidesz pedig egyre töketlenebb és határozatlanabb lesz e téren. Vajon tudnánaki egyátalán kormányoszni ismét? Vagy attól félnek, hogy Ők kerülnének hatalomra, akkor semm lenne a nép elégedett?”
 • 1. 621 2008. január 18. 06:54
  „Igen, a közt-i elnök a népszavazás eredményéig nem hirdetheti ki a törvényt. Hál istennek, csak egy apró körülmény van - amit természetesen nem említett NT, - hogy a népszavazás elrendeléséhez, parlamenti többség kell... Gondolom merő véletlenségből nem említette, hiszen az elnökük Az Ember Aki Sohasem Hazudott ezt igényli a talpasaitól is...
  Hogy korábbi választási programjukban szereplő - majdnem a mostanival egyző elképzelést ne is említsem.
  A szöveg meg a szegények kiszorulásáról annyira rossz, hogy helyette inkább mondaná, hogy hu...Garanciát tényleg nem is jelent a mostani ellátási szintre, de nem is ez a terv. Az, hogy a mostaninál jobb, legyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan, hogy eredményes lesz a népszavazás

Egy most készült felmérés szerint a Fidesz három kérdésből álló népszavazása várhatóan érvényes és… Tovább olvasom