Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Újabb Soros-szervezet avatkozna be a magyar választásokba

A világ legnagyobb, legkiterjedtebb online aktivistahálózata a francia, a német és az olasz választásokat követően Magyarországon is beavatkozna a bevándorlásellenes erőkkel szemben.
kép: 888.hu
kép: 888.hu

A Demokrata beszámolója szerint az Avaaz elnevezésű Soros-szervezet a napokban egy körlevelet küldött ki követőinek és tagjainak, melyben ahhoz kérnek egy kérdőív formájában megerősítést, hogy az aktivistahálózatnak kampányolnia kellene-e Orbán Viktor és a Fidesz ellen, valamint hogy a szervezet támogassa-e a bevándorlásellenes kormánypárt jelöltjeivel szemben a legesélyesebb ellenzéki kihívókat. - írja a 888.hu.

„Kedves Barátaink!

Van 2 percetek, hogy válaszoljatok erre a gyors Avaaz-kérdőívre? Válaszaitok segítenek bennünket, hogy eldöntsük, milyen következő lépéseket tegyünk Magyarországon.

Itt a link: https://www.surveymonkey.com/r/T9PN8T2

Nagyon köszönjük!

Mike és az Avaaz csapata"


– olvasható a körlevélben.

A Soros Györgyhöz köthető Avaaz a világ legnagyobb online aktivistahálózatának számít, 194 országban van jelen, valamint 46 millió tagja van. A szervezet két korábbi formációból jött létre, az egyik a – már nem működő – Res Publica nevezetű petíciógyűjtő szervezet, míg a másik a Moveon.org. Utóbbi az Egyesült Államokban a Demokrata Párthoz köthető petíciógyűjtő vállalkozás, mely 1,6 millió dolláros támogatást kapott Soros Györgytől és nejétől 2004-ben. Az NGO Monitor szerint a Res Publicát 2008-ban 250 000 dollárral támogatta Soros. A Res Publica időközben megszűnt és feltételezhetően teljesen beolvadt az Avaazba.

A Soros-szervezet tevékenységéről már számos alkalommal beszámolt a 888.hu. Az Avaaz legutóbb az olasz választásokat igyekezett befolyásolni, saját megfogalmazásuk szerint a „szívüket is kitették", hogy megállítsák a „szélsőjobb" győzelmét Olaszországban. Emlékezetes eset volt azonban a tavalyi francia elnökválasztás kampánya is, melyben a Soros-szervezet ugyancsak büszkén tudatta aktivistáival, hogy sikerrel befolyásolták a voksolás kimenetelét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fónagy: Mintegy 40 milliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után

A rezsicsökkentés körülbelül 3,5 millió gázfogyasztót és 650 ezer, távhővel fűtő háztartást érint. Tovább olvasom