Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Újabb személycserék várhatók a kormányban?

Takács Albert igazságügy-miniszter távozása és a népszavazás után újabb személycserék várhatók a kormányban és a kormányfő környezetében is. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter pozíciója a gyengült.
Az Index.hu információi szerint a szociális tárca élére két esélyest is emlegetnek. Az egyik Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke, a másik Csizmár Gábor, a tárca államtitkára. Az oktatási miniszter posztjára az egyik szakállamtitkár lehet esélyes. Gyurcsány Ferenc várhatóan a miniszterelnöki kabinetet is átalakítja.

Információk szerint felértékelődhet a kormányszóvivői poszt. A jövőben Budai Bernadett tartaná a kormányszóvivői tájékoztatókat és reagálna az ellenzék bejelentéseire. Daróczi Dávid viszont a kormány meghatározó intézkedéseit interpretálná, s a háttérből informálná a sajtót.

A szocialista pártnak 6-8 hónapja van arra, hogy eldöntse, Gyurcsány Ferenccel vág-e neki a 2009-es EP-választási kampánynak. Az esetleges sikertelen választás után ugyanis már nem lenne idejük felépíteni egy új miniszterelnök-jelöltet.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. február 14. 09:14
    „Van még bőven lecserélni való! Hisz a gatyákat, bugyikat is kell cserélni ezek serm érnek sokkal többet!”
  • 1. Feri 2008. február 13. 16:55
    „Most olvastam, hogy visszatér Keller, az igazság bajnoka. Talán most a figyelme a párttársaira is irányul. A polgármesterség nem sikerült, hát a kormányban mindig van egy-két jól fizető állás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes sugárzás Budapesten: csak szemét volt a ládákban

Csupán törött üvegdarabok, nem sugárzó anyag volt azokban a faládákban, amelyekhez a polgári védelem… Tovább olvasom