Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Újabb támadás romák ellen: rálőttek egy házra Táskán

Ismeretlenek lőttek rá egy cigányok lakta házra a Somogy megyei Táska nevű településen. A cigánysor utolsó házát négy lövés érte, senki sem sérült meg.
A keddre virradóra történt támadás során két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe, míg a másik két lövedék a falba fúródott – mondta el kedden késő este Horváth Gyula, a szomszédos, Lengyeltóti település roma civil szervezeti vezetője.

Szemtanúk elmondása alapján tudatta, hogy, egy kisebb fekete autóból adták le a lövéseket a cigánysor utolsó házára, majd az ismeretlen támadók elmenekültek.

Horváth Gyula, aki maga is járt a településen a lövöldözést követően, mivel Táskán nincs cigány kisebbségi önkormányzat , azt mondta, hogy a kaposvári és a marcali rendőrök még a délelőtt folyamán helyszíneltek, és megtalálták az egyik, falba fúródott lövedéket, valamit a lőszerhüvelyeket is.

A településen a kormány telep-felszámolási programja tavaly fejeződött be. A helyi cigányok fele a faluba költözött, míg a többieknek a korábbi utcában építettek lakásokat. A támadás ennek a cigánysornak az utolsó házánál történt keddre virradóra, hajnali 2 óra körül.

Horváth Gyula azt mondta, a környező falvakban élő Somogy megyei cigányok félnek, rendőrségi védelmet kérnek, de addig is éjjelente járőrözni fognak.

A Somogy megyei rendőrség szóvivője többször megismételve azt mondta: „ezzel kapcsolatban semmit nem tudok mondani". Bíró Gábor százados arra sem kívánt válaszolni, hogy a megyében folytatnak-e ilyen ügyben nyomozást. Szintén nem kívánt nyilatkozni az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság sem.

Bogdán Sándor, az Országos Cigány Önkormányzat megyei irodavezetője egy másik esetről beszámolva elmondta, hogy Bereg és Kutas között vasárnap délután biciklijüket toló roma fiatalokra lőtt rá autójából kiszállva egy férfi, de itt sem sérült meg senki. A fiatalokat a nagyatádi rendőrségen kihallgatták, és megindult a nyomozás – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 15. KolomparBeyonce 2009. május 06. 14:33
  „Jaj man, eze is mirank huzzak majd a vizes lepedot mert hogy a ciganyok lovettetik magukat, jaaj devla huzz ki a szarbul!”
 • 14. anna 2009. május 06. 14:23
  „A Fekete Sereg nagyon aktív. De a profilja már meg van, oldalról már látszik. Egyszer csak pofán is verik.”
 • 13. Power 2009. május 06. 13:46
  „Csurka-ügy, Szakonyi-ügy, újabb lövöldözés...vajon kik gerjeszthetik mesterségesen a feszültségeket?”
 • 12. garbon 2009. május 06. 12:54
  „Müködik a titkos szolgálat.”
 • 11. anonymus722 2009. május 06. 11:59
  „9 woodu!a többségi társadalom legyen nyitott?szerinted eddig mi volt?több lehetöséget kaptak mint bárki az országban!voltak akik éltek vele,hiszen közöttük is van sok értelmiségi,tanult ember,sajnos ez a kevesebb!de nézz már szét,milyen primitív romák folynak a csapból is!ök hol voltak amikor az észt osztották?nem azért álltak sorba,hanem segélyért!a társadalom befogadta öket,mert mindig is köztünk éltek,csak ök nem képesek felnöni a társadalomhoz!"tisztelet a kivételnek!a békés egymásmellettélésre sem a többségi társadalom alkalmatlan!.szerinted ez a mostani helyzet minek a következménye? biztos annak,hogy nagyon szerettek volna megfelelni a békés egymásmellett élésnek!”
 • 10. catroot 2009. május 06. 11:49
  „"Egyelőre sem lövedékeket, sem töltényhüvelyeket nem találtak a rendőrök a Somogy megyei Táskán, ahonnan az egyik ház lakója hétfőn késő este jelentette be, hogy rálőttek a házára. A rendőrség továbbra is vizsgálja, hogy a ház tűzfalán látható sérüléseket okozhatták-e lövések."

  Érdekes...”
 • 9. woodu 2009. május 06. 11:28
  „Azért a sok lövöldözésből származó töltények bevizshgálásából lehetne következtetni, hogy konkrétan ki lehet az elkövető, azaz szükiteni az elkövetők körét, hogy kik, hol használhatnak olyan fegyvert, amiből leadták országszerte a lövéseket, és ott kellene puhatolózni.
  Félek, hogy majd ez is egy szlovák, vagy szerb idegen-elkövetőre lesz terelve , és ezzel meg is szüntetik az eljárást. Közben pedig idehaza rendre-sorra akakulnak meg kontrolálatlanul, vagy akár engedéllyel katonai-félkatonai szervezetek ilyen-olyan ál-cimeken, és aztán mindig kiderül a valódi indittatásuk a szervezetük létrehozásáról. Szóval rátört megint a magyarokra ez a fene nagy demokrácia, csak nehogy előbb-utóbb az uniónak kelljen ugy fellépni, hogy itt lesz a nato uj rendrakó- állomása, hogy a magyarokat megvédjék önmaguktól, vagy egymástól, mert nem tanultak meg élni egymás mellett békében,mint más népek, nemzetek,mint Svájcban.

  Ezt meg lehet, meg kell tanulni, az iskolában kellene kezdeni, pl. a nyelvek, kulturák oktatásával.
  Erre kellene pályázatokat kiirni,és ezt sulykolni a médiáknak, nem az ellentétet szitani az itt élő lakosság között. Mért ne tanulhatná bárki a választható nyelvek közül a közvetlen szomszédok nyelveit, mint a szlovák, román, német, roma, szerb, szlovén,ki melyik etnikumhoz, néphez lakik közel, mint Svájban.
  Mindenki a lehető legtávolabbi nyelveket tanulja, aminek vajmi kevés a haszna,mint japán, kinai, stb.., és a közvetlen szomszédról nem is akar senki tudomást venni. Nehéz ugy évszázadokon keresztül együtt élni, hogy nem akarja senki a közvetlen szomszéd nyelvét-kulturáját megismerni. Mégis csak a többségi társadalomnak kellene nyitottnak lenni eziránt.
  woodu”
 • 8. dodó 2009. május 06. 11:25
  „Delmagyar.hu
  2009.05.05. 23:06
  "A keddre virradóra történt támadás során két lövedék az ablakon át hatolt az épületbe, míg a másik két lövedék a falba fúródott ...
  ...még a délelőtt folyamán helyszíneltek, és megtalálták az egyik, falba fúródott lövedéket, valamit a lőszerhüvelyeket is. "
  Független Hírügynökség
  2009.05.06. 10:35
  "...hogy lövésnek tűnő hangokat, csattanást hallottak a lakók a táskai háznál...
  ...nagy területet vizsgáltak át a ház környékén, de eddig sem lövedékeket, sem töltényhüvelyeket nem találtak. .."

  Hisz még valaki a rendőrségnek, netán a DM-nek?”
 • 7. dodó 2009. május 06. 11:04
  „Javul a helyzet!
  Már nem nagy fekete, hanem egy kisebb fekete autós támadók voltak! Nehogy legközelebb fekete bicikliről támadjon a Gárda!”
 • 6. anonymus722 2009. május 06. 08:26
  „1 apátfalvifaszagyerek,teljesen egyetértek veled,csak a probléma az,hogy ezek nagyon összetartóak,nemfogják kitaszítani maguk közül a "nem dolgozó,nem rendest"hiszen az is a falka tagja,mindenki,mindenki tesója,rokona,stb.a baj az,hogy az értelmi szintjük megállt a fejlödésben.”
 • 5. flexsnake 2009. május 06. 08:13
  „Nem profi elkövetőre vall hogy nem szedte össze a hüvelyeket...”
 • 4. mileszmost 2009. május 06. 07:30
  „Apátafalvifaszagyereknek igaza van, kár, hogy ez nem ilyen egyszerű..”
 • 3. Sziszifusz 2009. május 06. 07:22
  „Most már árpádsávos fekete terepjáróra sem telt!?! Elég átlátszó trükközés ez, akár kormányoldalról, akkár a romák részéről próbálják tovább élezni a helyzetet! Jó lenne, ha nem csak romák, hanem a magyar lakosság is járőrözne, mert még több fekete autó is képbekerül! Szilvásy-ék ugyancsak megdolgoznak Lendvai és GYF tervei érdekében! Bencze hivatalból nem találtat semmit, hisz valahogy át kellene verekedni a holokauszt elleni törvényt is, na meg egy kis diktatúra is jól jönne a polgárháború kirobbantásakor, mert a végén még el kellene számolni!
  A "Visszabeszélő" levél, akárki is írta, beszédesen bemutatja, hogy a kormánynak semmi sem drága!”
 • 2. qrumpli 2009. május 06. 03:36
  „HÁT IGY NAGYON LASSAN FOGYNAK”
 • 1. apátfalvifaszagyerek 2009. május 06. 02:27
  „NA most, nemtom, h az eddigi hozzászólásaimból hogy jött át, de én rohadtul utálom a szélsőjobbosokat, skinheadeket meg efféle birkákat. A gyilkosság és a lövöldözés nagyon elítélendő, remélem minél hamarabb kézre kerítik őket. DE! Azért az elég durva, h felszámolják a cigánysort, és a cigányoknak meg lakásokat építenek. Nem tudom hogy hogy van ez, h ingyen kapják vagy sem, azt se, h dolgoznak-e vagy sem, h normálisak-e, de azért a tapasztalat azt mutatja (még az ilyen antifasiszta, rasszizmust elítélendőknek is mint én) h a cigánysorokon nem kell sokat haladni, h találjunk néhány "nem túl rendes" romát, tehát ebből az következik, h a lakások közül biztosan kapnak a "nem túl rendes romák" is. Vannak rendes romák is, azokkal semmi bajom, csak az ilyen "trógerkötözködősanalfabétanyomorékok"-at nem bírom annyira... A megoldás meg nem az lenne, h járőröznek a cigányok, mert mibe, h ha este látnak egy olyan magyar férfit, vagy inkább fiút, aki mittomén fekete kabátban lesz, biztos odaszólnak neki vmit... az efféle járőrözés könnyedén fajulhat igazságtalan ítéletté. A megoldás az lenne, h a gyilkosok kézre kerítése után a magyarok meg a romák között születne 1 megegyezés: a magyarok a rasszista selejteket "törlik a rendszerből", a cigányok meg a "problémás" egyedeket (ebbe beletartozik az összes (nem kevés) probléma), és a problémások mennek dolgozni, nem isznak, nem kötekednek, nem verekednek, normális életet élnek, mer ha nem, akkor várná őket 1 kényszermunkatábor( a skinheadekkel együtt persze). Tehát mind 2 oldal "kiveti" magából a problémás személyeket, és onnantól tovább normális lenne az élet... nem a járőrözés a megoldás, meg a fenyegetőzés (mert a romák is űzik azt, nagyipari méretekben), mert ezt olyannak hiába mondja, akibe romák kötöttek bele és verték meg, vagy mondjuk Szögi Lajos családjának hiába mondja, h "há dé fílünk" , ha a cigányok nem változnak (a selejtebb részére gondolok, nem a rendesekre), az efféle támadások meg fognak szaporodni. Ez kb. olyan, mintha 1 tüdőrákos az orvost fenyegetné, h megveri, ha nem gyógyul ki a kórból... először le kéne tenni a cigit...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos fenyegetés a Magyarok Nyilaitól

Életveszélyes fenyegetést kapott Szakonyi Péter a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg, Solymosi Eszter Csapásmérő Alakulatától. Tovább olvasom