Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Újabb uzsorás bandát fogtak el

Négy uzsorázásból élő embert fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Komádiban.

Négy, uzsorázásból élő embert fogott el a rendőrség a Hajdú-Bihar megyei Komádiban, sokszor 100 százalékos kamatra adtak hitelt. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Vékony Zoltán alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának alosztályvezetője csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a hivatalosan szociális segélyből élő gyanúsítottak mintegy ötven családnak adtak kölcsönt, olykor 100 százalékos kamatra.

Elmondása szerint a házkutatások során fegyvereket - közte szamurájkardot és késeket -, valamint noteszeket foglaltak le. A jegyzetek között nevek és címek voltak több sértett adataival.

A sértettek legtöbbször munkanélküliek és szociális segélyből élők voltak. Nekik alapvető élelmiszereket, továbbá alkoholt és cigarettát is árultak az uzsorások, jóval áron felül. "Az egyik házban egy komplett miniábécét találtunk" - mondta Vékony Zoltán.

Az alezredes közölte azt is, hogy a négy gyanúsítottnak saját "ügyfélköre" volt, és csak a saját "klienseikkel" foglalkoztak. Ők négyen - annak ellenére, hogy hivatalosan szociális segélyből éltek - feltűnően jómódúak voltak: márkás ruhákban és drága autókkal jártak - jegyezte meg. Mint mondta, az ötven sértett család közvetve több száz károsultat jelent, de a kárértékről még nincs pontos információ. "Most, hogy kivontuk őket a forgalomból, többen is tehetnek majd vallomást azok közül, akik eddig féltek a hatóságokhoz fordulni. Az ügyben további gyanúsítások várhatók, de a nyomozás még hónapokig tarthat" - tájékoztatott Vékony Zoltán.

A két férfit és a két nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az uzsora-bűncselekmények mellett zsarolás miatt is eljárás folyik ellenük, bűnösségüket mind a négyen tagadják - mondta az alosztályvezető.

Olvasóink írták

  • 2. Vörcsi 2011. augusztus 25. 20:25
    „Hova tesznek ennyi bűnözőt? A börtönök régen megteltek! Vagy azért kell őket szabadon engedni, mert nincs hely a börtönökben?”
  • 1. StencilAtya 2011. augusztus 25. 12:08
    „ez rasszizmus!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: közmunkát a közfoglalkoztatásból kiszorulóknak

Az LMP arra kéri az önkormányzatokat és a civil szervezetek, hogy minél nagyobb számban alkalmazzanak bérpótló juttatásban részesülő önkénteseket. Tovább olvasom