Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Ujhelyi István: jól haladnak a turisztikai fejlesztések

Jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések, a válság nem vetette vissza a vállalkozások forrás felhasználási kedvét - mondta Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára hétfőn kormányszóvivői tájékoztatón annak kapcsán, hogy a kormány nemrégiben megtárgyalta a turisztikai fejlesztéseket.
A kiemelt turisztikai projektet megvalósító fővárosi állatkertben tartott kormányszóvivői tájékoztatón az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a 2004-2006. évi Nemzeti Fejlesztési Tervben (NFT) 30 milliárd forintot fordítottak turisztikai beruházásokra, a 2007-2013. évi Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) pedig 300 milliárd forint keret áll erre a célra rendelkezésre.

Ujhelyi István elmondta: a nemrégiben megjelent pályázati kiírásokkal együtt 2009-2010-ben mintegy 100 milliárd forintot fordít az ország turisztikai fejlesztések támogatására az európai uniós források felhasználásával, amelyből mintegy 55 milliárd forint az ÚMFT pályázati forrás, és további 40 milliárd forint beruházás valósul meg a kiemelt turisztikai projektek révén - írja az MTI.

Olvasóink írták

 • 6. LukSzusz 2009. augusztus 17. 17:09
  „Előkerültél Pisti?
  Ez a kommcsi ivadék nem veszi észre hogy az ország a szakadék szélén,ő meg turisztikázik.
  Milliárdokról ugat,a választói meg utcán,munka nélkül,reményt vesztve,ez a féreg meg nem emlékszik az ellopott lóvékra?
  Cusi meg a többi haverja sitten,ez meg szabad láboN?”
 • 5. garbon 2009. augusztus 17. 16:40
  „Újhelyi nem más mint egy debil személyiség.”
 • 4. pmjelolt 2009. augusztus 17. 15:55
  „"nem emlékszem a sikkasztásokra " :DDDDDDDDd”
 • 3. achilleus 2009. augusztus 17. 15:50
  „Erről van szó: (Ez egy 2 milliárdos tétel)
  "Sukoró - a kormány a törvényen felül?
  A kormány kiemelt beruházásként egy olyan izraeli befektetőt kíván kétmilliárd forint állami pénzzel támogatni, aki valótlan adatokat szolgáltat a cseréhez, továbbá büntetőeljárás alatt áll - mondta sajtótájékoztatóján Budai Gyula. Utoljára frissítve: 2009. augusztus 15., 17:43

  2009 augusztus 6-án a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt közokirat-hamisítás miatt Joáv Blum izraeli befektető ellen. Ez az ember cserélte el a nevén nem levő kettő földterületet a sukorói 70.1 hektáros állami földre - ismertette sajtótájékoztatóján Budai Gyula. Hozzátette: a Pénzügyminisztérium most mégis eredményt hirdetett a sukorói kaszinótender vonatkozásában.

  A politikus felhívta a figyelmet: jelenleg azt látjuk, hogy Oszkó és Bajnai egy olyan csalónak akarja átjátszani a sukorói állami földeket, aki még a magyar hatóságokat is megtévesztette. Ez a megtévesztés több irányú volt: Blum olyan területre jelentett be tulajdonjogát, amely még nem is volt birtokában, illetve nem jelentkezett be arra az ingatlanra, ami a sukorói nyilvántartásban szerepel - szögezte le a képviselő.

  A csalássorozat eredménye az lett, hogy a ceglédi bíróság négy óvást nyújtott be az ügyészségre; mind az elcserélt, mind az állami területre vonatkozóan visszaállították az eredeti állapotot; és Blum ellen eljárás indult közokirat-hamisítás miatt - tette egyértelművé Budai Gyula, majd folytatta: a Központi Nyomozó Főügyészség továbbá nyomozást folytat hűtlen kezelés miatt, ugyanis a két vonatkozó földterület tekintetében óriási értékaránytalanság állapítható meg. A pilisi és albertirsai területeket felülértékelte az MNV Zrt., míg a sukorói állami földet alulértékelte. Ezen a jogügyleten a magyar állam 500 millió forintot bukott volna, amennyiben az ügyészség az óvásokat nem nyújtja be - taglalta a Fidesz szakpolitikusa.

  Úgy tűnik, az MSZP-kormány támogatja az ilyen csalókat, hiszen ezek az információk mind rendelkezésükre álltak a kaszinótender eredményhirdetésekor. Ezzel pedig Bajnai és Oszkó figyelmen kívül hagyta a legitim magyar hatóságok döntését! - emelte ki a képviselő. Ha egy kormány a törvény fölé helyezi magát, azt már nem demokráciának, nem jogállamnak, hanem diktatúrának nevezzük! - tette hozzá. (...)

  A jelentésből kiderül majd, hogy nem csak Tátrai Miklós, hanem Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Veres János és az MNV Zrt. további munkatársai is részt vettek ebben a csalássorozatban. Tudták ugyanis, hogy ez az ingatlancsere, ebben a formában, jogilag nem megoldható - hangsúlyozta Budai Gyula. "”
 • 2. achilleus 2009. augusztus 17. 15:24
  „1. hozzászólás magyarock1 2009.08.17. 14:55
  Le vagy maradva! A sukorói pályázatot eredményesnek minősítették, minden visszásság ellenére.
  Megsúgom neked, ez lesz az az (egyik) ügy, ami miatt Bajnai, Veres, Oszkó és Gyurcsány nagyon hosszú időt fog előzetes letartóztatásban, majd börtönben tölteni. A tényállás ugyanis annyira egyértelmű, hogy ebből már nem tudnak menekülni, és még elé sem évül. (Ugye, ha az ember az offshoros pénzét már befektette, nehéz a kiszállás!) Tehát, csak hajrá fiúk! Zusi jót fog rajtatok röhögni!”
 • 1. magyarock1 2009. augusztus 17. 14:55
  „Ja, jól halad a Royal Hotel,a Forrás Hotel is,vagy fél éve áll már,nem fizették ki a munkásokat.Meg majdnem sikerült a Velencei-tó északi partját privatizálni izraeli befektetőknek,ha az újságírók meg a helyi lakosok nincsenek résen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfegyverzett romák tartóztattak fel egy terepjárót

Tucatnyi felfegyverzett helybéli tartóztatott fel egy terepjárót vasárnap hajnalban a… Tovább olvasom