Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom

A Magyar Gárda mozgalom újraalakulását jelentette be Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, választmányi elnöke szombat délután a fővárosi Szabadság téren tartott nagygyűlésen, majd a Magyar Gárda Egyesület alapító tagjainak egyenruhát adott át.
A mozgalomhoz csatlakozott, és a helyszínen egyenruhát öltött Für Lajos volt honvédelmi miniszter, aki a XX. századi történelem és a magyarság legnagyobb csodájának nevezte a Magyar Gárda mozgalom létrejöttét.

Szintén egyenruhát öltött ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész, valamint felesége, aki Budakeszi alpolgármestere. Csatlakozott a mozgalomhoz a bíróság által július 2-án jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület több alapító tagja, így Murányi Levente és Pörzse Sándor is. Ugyancsak magára öltötte a formaruhát Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

A Jobbik azzal a céllal hirdetett nagygyűlést a budapesti Szabadság térre, hogy tiltakozzon a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatása ellen és a múlt szombati rendőri intézkedés miatt, valamint előre hozott választásokat követeljen.

Kiss Róbert főkapitány beszédében úgy fogalmazott: "fekete napokat élünk, mert nem lehet kimondani, azt a szót, hogy magyar". A Szabadság téren mintegy két és félezren gyűltek össze, többségük fekete nadrágot és fehér felsőt viselt, majd a főkapitány beszéde végén, amikor felvette a Magyar Gárda egyenruhájához tartozó mellényt és sapkát, a tömegben lévő Magyar Gárda-tagok szintén egyenruhát öltöttek, hosszasan megtapsolták magukat és skandálták: "éljen a gárda"!

Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője, a párt alelnöke szintén felvette az egyenruhát és bejelentette, hogy jövő héten, az Európai Parlamentnek a júniusi választásokat követő alakuló ülésén a Magyar Gárda egyenruhájában veszi át mandátumát.

A Fővárosi Ítélőtáblának a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet jogerősen feloszlató ítélete kimondta azt, hogy az egyesület megszüntetésével a mozgalom sem működhet tovább, a döntés szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak a szervezeti kereteit szünteti meg.

Morvai Krisztina, az Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője a Szabadság téren összegyűltek előtt azt mondta: nem véletlen, hogy a rendőrség jogsértéseket követett el - mint fogalmazott - a magyar emberek ellen. Annak célja van: Magyarország gyarmatosítása, Magyarország második Palesztinává tétele - mondta. A politikus azt mondta, meg akarják félemlíteni a magyar embereket.

Morvai Krisztina a szerinte jogtalanul feloszlatott múlt szombati Erzsébet téri demonstrációra utalva hangoztatta, meg kell szüntetni "a gyülekezési jog semmibevételét és a jogtiprásokat".

A Jobbik EP-képviselője a nagygyűlés előtt tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy az Európai Parlamentben minden képviselőnek eljuttat egy 15 perces felvételt tartalmazó DVD-t, amelyen a 2006. október 23-ai, az idei március 15-ei és a múlt szombati Magyar Gárda demonstrációján történt rendőri intézkedések láthatóak.

Bejelentette azt is, hogy a Jobbik mindhárom európai parlamenti képviselője függetlenként fog dolgozni a brüsszeli/strasbourgi testületben, ugyanis az IND/DEM Függetlenség és Demokrácia képviselőcsoportja nem vállal közösséget a Jobbikkal az európai sajtóban is sokat bírált Magyar Gárda miatt.

Olvasóink írták

301 hozzászólás
 • 301. Kiss_Nyuszi 2009. július 14. 13:32
  „296.: "lapultok mint a kisnyuszik!"
  Félnünk kéne valamitől? Makk.
  Birodalmi, Gárdista kolegától netán?
  Makk-makk.”
 • 300. sőndör 2009. július 14. 09:18
  „miért ne alakulhatna újra ? minden szines és szintelen tücsök, szárnyaspatkány és mérgezőnövény alakíthat, újraalakíthat sőt osztódással szaporodhat, csak éppen a gárda nem ??”
 • 299. Hőbörödött 2009. július 14. 09:06
  „"...lapultok, mint a kisnyuszik!..." Hát igen. A legutóbb a szavazásra jogosultak több, mint 60%-a nem ment el voksolni. De tény, hogy a szocik lesűlyedtek a Jobbik támogatottsági szintjére (vagy még lejebb), az MDF, meg az SZDSZ gyakorlatilag saját magát oszlatta fel.”
 • 298. Nemzetirock 2009. július 14. 08:59
  „Birodalmi ,igazad van . A megmondó emberek valahol az operencián túl léteznek.”
 • 297. Nemzetirock 2009. július 14. 08:58
  „szakálasakál,kevered a szezont a fazonnal! Gárdista még nem huzott magára álarcot. A provokátorok takarják el az arcukat.”
 • 296. Nemzetirock 2009. július 14. 08:56
  „Suhym,erre is válaszolj: Elképzelhetö az hogy egy köztörvényes bünözö EP-képviselö választáson egyáltalán elindulhat? El. Tényleg gondok vannak.”
 • 295. Birodalmi 2009. július 14. 07:56
  „erdekesek az itt fröcsögő hazudozók, ha ennyien lennétek találkoztam volna veletek, de nem! vagy kevesden vagytok, vagy amikor társaságban szó van a politikáról lapultok mint a kisnyuszik! van egy olyan érzésem mindkettő! :)”
 • 294. szakálasakál 2009. július 14. 07:18
  „291. hozzászólás Nemzetirock 2009.07.14. 05:48

  Persze, hogy a gárda nem bűnözik, mert amikor kimentek rend bontani nincs rajtatok az egyenruha, meg maszkban vagytok, hogy ne lehessen felismerni senkit...
  Nagy "bátor vitézek", minek rejtőzködtök? Húzzátok ki magatokat akkor is mikor huligánkodás megy...
  Vegyétek már észre, hogy az egész nyugati modern világ elítéli a gárdát, és a hasonló neonáci mintára épülő szervezkedéseket...
  Még az európai parlamentben sem találtak a jobbikosok pártot, akik szívesen látnák őket!!! Nem véletlen.
  Annyit mondogatjátok, hogy nem bűnöztök, hogy a végén még el is hiszitek!”
 • 293. .suhym. 2009. július 14. 07:01
  „Ölitek itt egymást,
  DE
  elgondolkoztatok már azon, miként lehetséges, hogy egy jogerősen feloszlatott "csoportosulás" az ítélet kihirdetése után pár nappal újraalakulhat?
  Valami hézag van a jogalkotásban, törvénykezésben, törvényekben...”
 • 292. flexsnake 2009. július 14. 06:28
  „291. ügyészségi vizsgálat...... minden harmadik jogerősen elítélt volt......”
 • 291. Nemzetirock 2009. július 14. 05:49
  „Miket irnak ide az emberek?Most olvasom. Ja idegesek az elvtársak-megértem öket.”
 • 290. Nemzetirock 2009. július 14. 05:48
  „Tegnap Pörzse Sanyi elmondta az igazat:Ezek egy bukott rendszer utolsó vergödései,a Gárdisták soha semmilyen bünt nem követtek el,kitünö jogászaik vannak,tehát nyugi van. Gárda volt-van-lesz!”
 • 289. Mignon 2009. július 14. 00:44
  „289.-nek

  Bocs, de (igazad van!) "tragar" csak akkor vagyok, ha a
  butasagtol, gyökersegböl, szüklatokörüsegtöl

  fel megy a "pumpam"!

  Igyekszem uralkodni magamon, de amikor nehany hozzaszolast olvasok,
  borzasztoan nehez.......!

  Bocsanat, ha valakit megsertettem volna!

  Szia!”
 • 288. Logaritmus 2009. július 14. 00:20
  „Mignon, ilyenkor mi van veled? Direkt leírsz valamit, ráadásul tudod, hogy semmi értelme és leírod, hogy légyszi´ moderáljanak ki téged....ez mire jó? Mazochizmus? Túl sok szabadidő?”
 • 287. Mignon 2009. július 13. 23:32
  „moderálva”
 • 286. Mignon 2009. július 13. 23:10
  „moderálva”
 • 285. Logaritmus 2009. július 13. 22:32
  „"közelít a csendőrvilág
  szétrugjuk azt aki kihág"

  Kezdhetik saját magukkal. :)”
 • 284. flexsnake 2009. július 13. 21:59
  „akkor most körül állják a lófarát vagy nem? :D
  Oszlassuk őket! Pándi Andrásnak ebben már van tapasztalata :D”
 • 283. FanyarDárda 2009. július 13. 21:56
  „itt a jövő, itt az élet,
  magyargárda újra éled,
  sárkányfejét le nem vágod,
  nyisszantsd le hát saját lábod

  egyenruhát húzz magadra,
  Krisztina is úgy akarja,
  rejtse metélt farkincádat
  sötét gatyád, ott benn állhat

  akin nincsen nyilas-mundér,
  nem is magyar, csak Kolompér
  vagy Kolompáűr (jobban rímel)
  kisebbségi Árpád-sérvvel

  rönd lösz itten csak várjatok
  bakkancs nyomja szét szájatok
  közelít a csendőrvilág
  szétrugjuk azt aki kihág”
 • 282. gardista1122 2009. július 13. 21:47
  „moderálva off”
301 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hatvannégy Vármegye és a Jobbik is demonstrációra készül

Mindkét, a fővárosba szombat délutánra bejelentett demonstráció helyszínén gyülekeznek a résztvevők:… Tovább olvasom