Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Újra a kínai gyártó nyerte a Volánbusz tenderét

Az újraértékelés után is a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. nyerte a Volánbusz Zrt. 60 jármű szállítására kiírt, hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) kötelezte az ajánlatkérőt a korábban kizárt, Alfa Busz ajánlatának értékelésére is - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Az ajánlatkérésben 20 darab alacsony belépésű szóló autóbusz, és 40 darab háromtengelyes alacsony belépésű szóló autóbusz szerepelt. A múlt év decemberi eredményhirdetéskor a Volánbusz érvénytelennek nyilvánította az Alfa Busz Kereskedelmi Kft. ajánlatát. A versenyben maradt két cég, a prágai székhelyű VIKO s.r.o. és a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. közül az utóbbi lett a nyertes, nettó 9 millió 866 ezer euróval.

Az Alfa Busz a KDB-hez fordult, amely 3 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt, és kötelezte arra, hogy értékelje a kizárt ajánlatot is. Ez megtörtént, de annak során a Volánbusz újra kizárta az Alfa Busz ajánlatát, és a kínai gyártót hozta ki nyertesnek.

A Volánbusz Zrt. február 10-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Alfa Busz által ajánlott termékek sem a Volánbusz előírásainak, sem pedig a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseinek nem feleltek meg.

A szerződéskötés tervezett időpontja március 12.

Olvasóink írták

 • 2. flexsnake 2010. március 01. 16:51
  „pici oco buc :D”
 • 1. Szemif 2010. február 27. 08:58
  „Ez milyen meglepő.........a Volánbusz King Longot akar, akkor azt vesz, ha tetszik nekünk ha nem. Ez egy szép példája annak, hogy hogyan lehet csalni közbeszerzés során. (bele kell tenni egy apróságot a pályázat feltételei közé, amit csak egy gyártó tud teljesíteni).

  Amúgy nem kell aggódni, elnézve a manapság gyártott buszokat, ezekból 8-10 év múlva már kiskanál lesz.

  Ja és erről egy rövid cikk nem lenne rossz:

  http://www.tiszavolan.hu/Default.aspx?pg=ArticleDetail&id=306&sm=623&smi=87

  Elvégre retteghetnek a Marostőiek, hétfőtől megjönnek a zajos, csúnya, nagy , kék büdös buszok a Katalin utcába :-)))))))
  Mondjuk az Erdélyi tér körül lakóknak ez persze a buszjáratok megfeleződésével jár, az mondjuk más kérdés, hogy eddig sem volt túl nagy szükség 5 percenként buszokra ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusban már próbarepülést terveznek Sármelléken

Márciusban, az engedélyek birtokában már próbarepülést tartanak Sármelléken, de nem az a fontos,… Tovább olvasom