Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Újra pályázik a megbízott igazgató

Az elmúlt évben nőtt a kapuvári művelődési központ látogatottsága. A Hair című musical pedig akkora érdeklődést keltett, hogy egy napon két telt házas előadást tartottak: erre eddig nem volt példa Kapuváron.
Nagyné Henye Zsuzsanna, a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ és Városi Könyvtár megbízott igazgatója szerint náluk januárban sem volt uborkaszezon. A magyar kultúra napja alkalmából Schaeffer Erzsébet volt a vendégük, a kiállítótermükben Az év fotója – Az év fotósa címmel nyitottak kiállítást, melyet azóta már a Fertőszentmiklós és környéke művészeinek tárlata váltott fel. A színházi évaduk is nagyon sikeres: a Hair című musical akkora érdeklődést keltett, hogy egy napon két telt házas előadást tartott a budapesti Sziget Színház. Erre még nem volt példa Kapuváron.
A megbízott igazgató örömmel mondta el, hogy a márciusi Kölcsönlakás című előadásuk is telt házas lesz, az áprilisi Marica grófnő című operettre pedig már novemberben nem lehetett jegyet kapni. Március 22-én Csepregi Évával, Forgács Péterrel és Hegyi Barbarával a főbb szerepekben tekinthetik meg az érdeklődők a Boldog születésnapot! című darabot.
Eddig nem sok koncert volt a művelődési házban, most ezzel is megpróbálkoznak, február 28-ára várják a Cotton Club Singers-rajongókat.
Nagyné a művelődési ház egyéb rendezvényei közül kiemelte, hogy nagy sikere van az Ötlettár kreatív műhely foglalkozásainak, ahol kéthetente a gyerekek nagy lelkesedéssel munkálkodnak. A legutóbbi rendezvényen farsangi álarcokat készítettek, s a következő alkalommal csipesz-, papír- és dekorgumi bábokat készítenek majd. A résztvevők kreativitásának fejlesztéséhez megfelelő eszközökre és anyagokra van szükség, ezek biztosítása pályázati pénzből történik.
A gyerekeket más területen is mozgósítják. Nemrég indult a Városi Könyvtárban egy színjátszó kör, ahol a népi hagyományokat élesztik újjá. A népi színjátszás mellett februárban egy modern táncot és zenét magába foglaló zenés táncszínház is elindul. Először a Dzsungel könyve című musicalt tanulják meg a jelentkezők. A művelődési központ több tanfolyamnak is helyet ad. Az angol nyelvű képzés mellett több szakmai kurzus is működik. Az iskoláknak meghirdették a biokultúra-előadásokat gyakorlati bemutatókkal együtt.
A programok anyagi hátterének biztosítására több pályázatot nyújtottak be, melyeknek legtöbbje sikeres volt, többek között három számítógépet is nyertek. Jelenleg is több pályázaton dolgoznak a siker érdekében.
Nagyné Henye Zsuzsanna hangsúlyozta: a ház minden dolgozója együttműködik a rendezvények sikeres lebonyolítása és a látogatottság növelése érdekében. Céljuk, hogy igényes, színvonalas, de emellett megfizethető programokat mutassanak be.

Intézményvezetés

Az intézmény vezetője arra a kérdésre, hogy mennyire viselte meg a kinevezése körüli procedúra, a következőket válaszolta: „Jelenleg megbízott igazgatóként dolgozom. Februárban ismét kiírják az igazgatói álláshelyre a pályázatot. Hogy a kiírás követelményeinek megfeleljek, jelentkeztem és felvételt nyertem egy szakirányú felsőfokú képzésre. Igyekszem mindent megtenni, hogy munkámat jól végezzem, és megfeleljek az önkormányzat elvárásainak.” (Kisalföld, 2007. január 5., 6. oldal)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás az UEFA-kupában

Ma és csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek az UEFA-kupában, amelyben a legjobb 16 közé jutás a… Tovább olvasom