Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Ülésezési nagyüzem a BKV-nál

A rendőrségi nyomozások, a cégnél jelenleg is zajló belső vizsgálatok újabb fejleményei is napirendre kerülnek a BKV mai igazgatósági, illetve szerdai felügyelőbizottsági ülésén - olvasható a Népszava keddi számában.
A testületek tárgyalják például a cég I–III. negyedévi pénzügyi jelentését, amely szerint a harmadik negyedév végén az üzemi veszteség a tervezett fele, 8,9 milliárd forint volt, az adózás előtti veszteség pedig 14,2 milliárd. Az adósságállomány szeptember 30-án 82,8 milliárd forint volt, szemben az egy évvel azelőtti 72-vel.

A lap birtokába került pénzügyi beszámoló rögzíti: szállítói tartozásait a cég november óta görgeti maga előtt, 2009 decembere után pedig "további forrás bevonása nélkül a fizetőképesség nem tartható fenn". A testületek foglalkoznak a vezetői javadalmazási rendszer átalakításának kérdésével, valamint olyan belső vizsgálati jelentésekkel, melyek egyes szerződésekkel kapcsolatban – melyeket a BKV a Kornusz Kft., a Relatív Reklámügynökség Kft., a Pont Ez Kft., a Gardien 2003 Bt., a Citynet Kft. társaságokkal kötött – valószínűsítenek szabálytalanságokat, visszaéléseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Generali-Providencia biztosítja Debrecent

Az előzőleg becsült 120 millió forint helyett 97 millióért vállalta hirdetmény nélküli tárgyalásos… Tovább olvasom