Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Uniós poszterverseny diákoknak a gyermekek védelméről

A gyermekek védelemhez való jogáról szóló plakátpályázatot hirdetett diákoknak az Európai Bizottság. Az általános és középiskolás tanulók minimum négy fős csapatokban készíthetik el az alkotásaikat, a fődíj pedig egy brüsszeli utazás.
Általános és középiskolás diákoknak írt ki plakátversenyt az Európai Bizottság. A 12 és 18 év közötti fiatalokat arra kérik, hogy kreatív alkotásaikkal mondják el a véleményüket a gyermekek védelemhez való jogáról. Mivel ez egy fiatalnak valószínűleg első hallásra nehéz feladatnak tűnik, a kis művészek gyakorlatilag szabad kezet kapnak. A csapatoknak olyan posztert kell készíteniük, ami bemutatja, hogy mi jut eszükbe erről az alapvető jogról, ami az unióban minden gyereket megillet - mondta Subai Ildikó, a versenyt koordináló Úton Ifjúsági Kulturális Egyesület munkatársa.

A diákok az életkoruknak megfelelően két kategóriában, a 12-14 és a 15-18 éves korosztályban indulhatnak a versenyben és egy tanár vezetésével minimum négy fős csapatokban kell dolgozniuk. Bármilyen technikát választhatnak, kivéve a fotót, vagyis rajzolhatnak, festhetnek A/2-es méretben. A beküldési határidő október 31-e. A magyar pályaműveket először itthon zsűrizik, és kategóriánként az első három helyezett csapatot díjazzák november 20-án, a gyermekjogok nemzetközi napján.

A magyar nyertesek plakátjai ezután európai szinten is részt vesznek egy válogatáson, és közülük választják ki a végső győzteseket. A kategória győztesei Brüsszelbe utazhatnak a díjkiosztó gálára, és a belga fővárosban ellátogathatnak az Európai Parlamentbe is.

A plakátpályázatról és a szabályokról a www.euroifjusag.eu oldalon lehet bővebben olvasni, ott található a jelentkezési lap is. A háttérinformációkhoz pedig segítséget nyújt az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének honlapja, a www.eu.hu portál is.

Az Európai Bizottság tavaly hirdette meg először a poszterversenyt. Mivel 2007 az Esélyegyenlőség Európai Éve volt, a diákok az unión belüli hátrányos megkülönböztetés felszámolásáról, az egyenlő bánásmódról és a diszkriminációról készítettek plakátokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veres: a 2009-es büdzsé 1,2 százalékos növekedéssel számol

A korábbi 3 százalékkal szemen 1,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol jövő évi költségvetési… Tovább olvasom