Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Uniós védelem a kiskorú mobilozóknak

A vezető európai mobilszolgáltatók megállapodást írtak alá kedden Brüsszelben a mobiltelefont használó kiskorúak védelméről.
Az Európai Bizottság közleménye szerint a megállapodás megfelel a gyermekek biztonságáról és a mobiltelefonokról tartott nyilvános konzultáció eredményeinek, amelyeket az uniós testület ugyanaznap tett közzé. A megállapodásban a mobilszolgáltatók vállalják, hogy 2008. februárig önszabályozó kódexet hoznak létre.

"Ez a megállapodás fontos előrelépés a gyermekek biztonsága érdekében" nyilatkozott Viviane Reding, információs társadalomért és médiáért felelős biztos. "Gratulálok a mobiltelefon ágazatának a kiskorúak védelme érdekében tett lépésekért".

A vezető mobilszolgáltatók Reding asszony kezdeményezésére, a gyermekek védelme érdekében csatlakoznak a fiatal tizenévesek és a gyermekek biztonságosabb mobiltelefon használatáról szóló európai keretmegállapodáshoz. Megegyeztek abban, hogy figyelemfelhívó kampányokat rendeznek szülők és gyermekek részére, a kereskedelmi tartalmat osztályozzák az illem és a megfelelőség nemzeti szabványai szerint, és küzdenek a mobiltelefonokon megjelenő illegális tartalom ellen.

Hasonló kezdeményezés Magyarországon is létezik: van egy etikai kódex távközlési- és tartalomszolgáltatók közt, ami elsősorban az emelt díjas szolgáltatások nyújtásával kapcsolatos, fogyasztókat védő alapelveket fekteti le. A hazai kódex azonban nem tartozik a sokat reklámozott alapelvek közé, ráadásul olyan szolgáltató is aláírta, mely később épp hirdetéseinek trükkös megfogalmazásáról, becsapós szolgáltatásairól híresült el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar dolgozók ausztriai jogai

„Ausztriában dolgozik? Kérdezzen a szakértőktől!" akciónk keretében megválaszoltuk jópár… Tovább olvasom