Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ünnepi könyvhét helyi kötetekkel

Idén 77. alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az ünnepi könyvhetet.
Az ünnepi könyvhét megyei és városi megnyitóját idén június 8-án Győrben tartják. Hagyományos dedikálásokon mutatják be a könyvünnep helyi kiadványait. Ezek majd mindegyike a Hazánk Könyvkiadó nevéhez fűződik.

– A „nagy szüretet" általában a könyvhétre, illetve ősszel a könyvszalonra időzítjük. Idén gazdag a termés, ami főként támogatóinknak – a megyei és a városi önkormányzatnak –, a megyei közoktatási közalapítványnak és pályázati forrásoknak köszönhető – mondta el Szabó József, a Hazánk ügyvezető igazgatója. A most megjelent könyveik közül hiánypótló helytörténeti különlegességnek, számít G. Papp Katalin Győr utcaneveit feldolgozó történeti-névtani munkája. Hasonlóan gazdag forrás – Bertha János szerkesztésében – a Fertőd, Süttör-Eszterháza évszázadairól készült tanulmánykötet.

Az idei könyvhétre két irodalmi-művészeti kötet is megjelent a kiadó gondozásában: Vitnyédi Németh István pap-költő „Megjött a nyár" című posztumusz kötete, valamint M. Poós Gizella és Maráczy Ferenc „Pillantás a hídra" című sajátos hangulatú albuma. A „Győr-Moson-Sopron megye települései képeslapokon" című kötet is szerepel a megyei standokon.

Az idei könyvhét kínálatában szerepel szerkesztő kollégánk, Nyitray Péter nemrég megjelent, „Ordíts fenyőfa!" című kötete, amelyben a szerző a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának pályázatán harmadik díjat nyert versanyagot adja közre. Szintén most jelenik meg Villányi László új könyve is. A József Attila-díjas győri költő „Volna a szerelem" című kötete az elmúlt években folyóiratokban közreadott közel hatvan – főként hatsoros – költeményét gyűjti egybe. Varga Mátyás pannonhalmi bencés szerzetes költő „A leghosszabb út" című kötete is a könyvünnepre kerül ki a nyomdából. Érdekessége, hogy a benne szereplő harminc vers többsége előbb jelent meg idegen – francia és német – nyelven, mint magyarul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom