Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Ünnepi MÁV-menetrend

Az ünnepek ideje alatt a várható utasforgalmi igényekhez alkalmazkodik a MÁV-START Zrt.
December 31–én csütörtökön pénteki, január 1-jén pénteken szombati, január 2-án szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok.

A forgalmasabb időszakokban a legnagyobb utasforgalmú vonalakon – az igényekhez és lehetőségekhez igazítva – a szerelvények megerősítve (több kocsival) közlekednek a kényelmesebb utazás érdekében. Azonban az év végi vasúti forgalomban- az elmúlt évekhez hasonlóan-egyes időszakokban (például két ünnep között) a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek egyes vonatok. Ezekről a szerelvényekről a 2009/2010. évi közforgalmú menetrendkönyv fejlécében található 30-36 -ig számozású jelzés tájékoztat, illetve az elektronikus menetrendi kereső is jelzi, ha az adott vonat nem közlekedik.

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolja utasainak a menetjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyértékesítés igénybevételét a kényelmesebb menetjegyváltás érdekében.

Az ünnepi menetrendről indulás előtt tájékozódhatnak a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu weboldalon, vagy a vasúttársaság telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettársával akart talákozni Farkas Péter Andorrában

Abban bíztak, hogy a magyar hatóságoknak nem fog feltűnni a nő karácsonyi utazása. Tovább olvasom