Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Üresen áll a fővárosi logisztikai ingatlanok negyede

Az idén mintegy 180 ezer négyzetméternyi logisztikai (ipari) ingatlan épül Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében, ugyanakkor az üresedési ráta jelenleg 25 százalék - közölte az Eston International Ingatlantanácsadó Zrt. hétfőn.
Az idén eddig 126.900 négyzetméter logisztikai ingatlant adtak át a fejlesztők a fővárosi piacon, beleértve Budapest közvetlen vonzáskörzetét is. Még további 53 ezer négyzetméter átadása várható az év végéig, így a teljes kínálat meghaladja az 1,5 millió négyzetmétert.

Jelenleg 800 ezer négyzetméternyi logisztikai ingatlan áll készen fejlesztésre. Az idei évre tervezett indításból 118 ezer négyzetméternyinek az építését elhalasztották a fejlesztők. Ezeknél az ingatlanoknál - főleg ha van rájuk építési engedély - nagyon gyors az építés, mivel 4-6 hónap alatt kulcsra kész egy több ezer négyzetméteres logisztikai központ.

Az üresedési ráta jelenleg 25 százalék, ekkorára még nem volt példa a magyar piacon - írja elemzésében az Eston. A lecsökkent fejlesztések miatt azonban a ráta emelkedése nem várható.

A bérleti díjak is nyomottak. A főváros határán belül 4,5-5 euró havonta és négyzetméterenként, míg azon kívül 3,4-3,8 euró a fajlagos bérleti díj. Összehasonlításul: a város szélén A-kategóriás irodát általában 10 eurós fajlagos díjért lehet bérelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális kártyát akar bevezetni az MDF

Az MDF az igazságos, célzott és átlátható segélyezési rendszer érdekében szociális kártyát akar bevezetni. Tovább olvasom