Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Útfelújításokra pályázik a város

Négy pályázat benyújtását tervezi az önkormányzat, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács útburkolat-felújítási előirányzatára. A pályázatokat április 16-ig lehet benyújtani.
Sopronban folytatódik az útfelújítási program. A március 29-i közgyqlésen a képviselők – a többi között – erről is tárgyalnak. Amennyiben zöld utat (minősített többséget) kap az elképzelés, akkor a város a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtja pályázatát a Lackner Kristóf utca – Ógabona tér, a Béke út – Bajcsy-Zsilinszky utca – Mikoviny utca, a Harkai út – Manninger utca, valamint a Vasvári Pál utca – Vas Gereben utca burkolatfelújítására.
Ilyen célra a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Tanácsnak 371 millió 240 ezer 724 forint áll rendelkezésére. Az önkormányzat – felmérve a realitásokat – mintegy 60–90 millió forintra pályázhat jó eséllyel, úgy, hogy a pályázati kiírás szerint a költségek minimum 50 százalékát állja, és a kért támogatás összege nem lehet magasabb 15 millió forintnál. A fentiek ismertében döntöttek úgy a szakemberek és a városvezetés, hogy a jelzett utcák felújítására nyújtanak be pályázatot, amelynek összege 60 millió forint. Az utcafelújítások teljes költsége azonban 146 millió forint, tehát a város 86 millió forintot költ – sikeres pályázat esetén – az említett utcák burkolat-felújítására. Ebben a konstrukcióban az önrész meghaladja az elvárt ötven százalékot, mert eléri az ötvenkilencet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom