Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Utoljára ülésezik a nyári szünet előtt az Országgyűlés

A nyári szünet előtt hétfőn ülésezik utoljára az Országgyűlés. Szokatlanul hosszúra nyúlik a törvénykezési szünet, a plénum legközelebb csak szeptember közepén ül össze.
Az utolsó parlamenti ülésnapon sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, sem Orbán Viktor Fidesz-elnök nem szólal fel napirend előtt , így a törvényhozásban nem értekelik az eltelt politikai idényt.

Hétfőn döntenek több előterjesztés sorsáról, így például a több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos népszavazás elrendeléséről, amelyet az Albert házaspár kezdeményezett. A referendum kiírásához szükséges aláírásokat a Liga Szakszervezetek és társult szervezetei gyűjtötték össze és nyújtották be hitelesítésre az Országos Választási Bizottságnak.

Zárószavazás lesz a földgázellátásról szóló törvényjavaslatról, amelynek célja a teljes verseny megteremtése a gazdaság versenyképességének fokozása érdekében, a hosszú távon fenntartható ellátásbiztonság szavatolása mellett.

A képviselők határoznak "a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról" szóló törvény módosításáról. A változtatást az MDF kezdeményezte. Szerintük ugyanis a felajánlásokat ösztönözné, ha az adózók értesítést kapnának arról, hogy felajánlásuk célba ért e.

A Ház dönt a Büntető Törvénykönyv módosításáról is. Ezt a KDNP indítványozta a színesfémlopások visszaszorítása érdekében.

Pontrendszer alapján juthatnak támogatáshoz a Magyarországon készülő filmek, ha az Országgyűlés hétfőn elfogadja a filmtörvény módosítását. Az Európai Unió azt várja el, hogy a kulturális tartalom határozottabban jelenjen meg a támogatás feltételeként.

Olvasóink írták

  • 3. miracle 2008. június 09. 20:37
    „Végül is úgy sincs semmi tennivaló és így szoros versenyben de sikerült lenyomi a kisiskolásokat is a nyári szünet hosszát tekintve.”
  • 2. Cseter János 2008. június 09. 09:41
    „Sokkal jobb lenne, ha nem ülnének, hanem felállnának és irány a kijárat! A Magyar Parlament nem arra való, hogy a lisátról benyomott samecok, mint hűbéresek nyomkodák a gombokat, akkor is, ha nem mértenek egyet az olyan "törvényekkel"´ amelyek alkalmassak a lakosság fosztogatására! Valamint meggátolják az embereket az igazuk bebízonyítására a Tábla és a Lefgfelsőbb bíróság előtt!”
  • 1. Kolompár Rómeó 2008. június 09. 07:27
    „Aztán elmennek 3 hónapra mást csinálni és 1-2 év múlva meg felveszik a sokmillás "szabadságmegváltást", mert annyit dolgoztak értünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármestert választottak Gellénházán

Tóth Mártonnét, az eddigi alpolgármestert választották polgármesterré Gellénházán, a vasárnapi… Tovább olvasom