Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Üvegszemű rendőr kaszál Veszprémben

Összesen 1368 esetben buktatott le tilosban áthajtó sofőröket az a forgalom-ellenőrző kamera, amelyet tavaly júniusban szereltek fel Veszprémben, a Budapest és a Jutasi út kereszteződésénél - írja a Bors.
Az "üvegszemű rendőr" segítségével eddig összesen 136 millió 800 ezer forint büntetést hajtott be a rendőrség. Az a sofőr, aki úgy dönt, hogy a sárga jelzés utolsó pillanatában még áthajt a lámpán, számíthat a 100 ezer forintos csekkre.

Szeptemberben valaki mérgében leverte a masinát, ezért miután visszatették, felszereltek mellé egy kamerafigyelő kamerát, nehogy mégegyszer megrongálják vagy esetleg ellopják.

A lap információi szerint hamarosan további két kamerát helyeznek el a városban.

Olvasóink írták

 • 6. katcsi 2009. február 28. 19:05
  „az üvegszemü rendör, de megijedtem elöször az hittem igazi zsaru, csak üvegszemü”
 • 5. varadipal 2009. február 28. 18:16
  „1., Nem csak üvegszemű, de falábú és púpos is./ ezt csak a cikk jóérzésű címe miatt jegyzem meg/
  2., Nem kellene az üvegszemű sánta bátyját a Kossuth és Vásárhelyi sarkára felállítani? Ott teljesen természetessé vált, hogy a Plázából a Kossuth sugárútra balra a város felé hajtanak ki. Ott lakom, mindennapi horror amit látok a VI.emeleti ablakból.
  3., A megelőzés másodrangú?/Első a bírság?/
  4., 2. számú hozzászóló külföldiekre vonatkozó megjegyzésével teljes mértékben egyetértek.Diszkrimináció ellenes törvény létezik. Melyík a magasabb rendű jogszabály?
  5., A Kossuth sgt Izabella híd felé vezető szakaszán este 20.00 után a valódi, látó szemű rendőr is elég lenne ahhoz, hogy szabad szemmel megállapítsa a 90 Km/h -val közlekedő kamionok sebességét./ úgy értesültem, hogy ez még lakott terület általános szabályokkal, azaz 50 Km/h a megengedett sebesség.Ugyanez a rendőr a Plázából gyalog kijövő hőzöngő részeg állatokat is latná./ az állatoktól elnézést kérek/”
 • 4. sima 2009. február 28. 17:27
  „Ha én a lámpa közelében élnék , akkor az üvegszemü rendőrt naponta betegállományba küldeném. :)”
 • 3. Ellenzéki 2009. február 28. 12:09
  „Veszprémben sem egyszerű már a rendőrök esete ezzel a mocskos kamerával!
  A polgárok elkezdtek fellebbezni mert sok olyan büntetést és nem kis összegű bírságot szabtak ki a mocskos kamerájuk alapján ami nem is volt piroson áthajtás - például!
  Az csinálják most Veszprémben, hogy aki határozatot kap kikéri a felvételt, szakértővel elemzik és ha nem egyértelmű akkor FELLEBBEZNEK és nyernek is!
  Szegeden is volt ,
  már erre példa, nem is egy. Itt az volt a trükkjük, hogy a szabályosan közlekedő - lakott területen belű 50km/h - gépkocsiról készítettek felvételt és határozattal kiküldték, hogy a 30km/h sebességkorlátozás hatályán belül követte el a gyorshajtást - nem a 30-as övezetről van szó. Aki kikérte a felvételt az láthatta, hogy a 30km/h korlátozó tábla nem is látszik a felvételen. Amennyiben ezt szóvá tette, akkor az orra alá nyomtak egy Közút Kezelő KHT által írt igazolást ami azt igazolta, hogy a felvétel időpontjában ott volt ám tábla, de azóta levették.
  Egy barátom is így járt. A képet láttam amit kikért a rendőrségtől, a képen nyoma sem volt a sebességkorlátozó táblának. Most a bíróság előtt van az ügye, bizonyíték nélkül akarták megbírságolni.
  Na ez a nulla tolarencia, ami nem más mint az állam bevételeinek növelése, minden áron!”
 • 2. egy 2009. február 28. 10:14
  „"A telepítés nem titkolt célja, hogy a növekedjen a büntetések száma és ezzel párhuzamosan a bevétel."
  Tehát akkor nem lesz kevesebb hülye az utakon, akik átmennek a piroson... Pedig ha nem megyek át, nem fogok fizetni sem. Aminek örülnék, és érdekelne is, a külföldi autósoktól is behajtják? Mert én ha hibázok, egyből fizetnem kell, de a külföldiek megúszhatnak mindent!? Ha jól megnézzük, sokat közlekedve Szegeden például a Metro-tól, a "kis- körútig" bezárólag (persze tovább Szöreg felé) van néhány lámpa. Ezeken is nagyobb arányban a ( főleg az oszlopban haladó) külföldiek mennek át a piroson, mert nem akarnak lemaradni egymástól.”
 • 1. Ellenzéki 2009. február 28. 10:03
  „Nem kell már sokáig irigykednie Szeged népének a veszprémi "mocskos kamera" általtermelt bevételre -Veszprémben így hívják.
  Szegeden is rövidesen üzembe helyezi a polgár barát rendőrség a maga mocskos kameráit, nem is egyet!
  Lesz olyan amelyik a gyorshajtást lesi lesz olyan amelyik a lámpás kereszteződéseket!
  Ezek fixen telepített dobozok lesznek amelyikbe a kamerákat időnként cseréltetni fogják azzal a Kft-vel amelyik a szegedi közlekedési jelző lámpákat tartja karban.
  A telepítés nem titkolt célja, hogy a növekedjen a büntetések száma és ezzel párhuzamosan a bevétel.
  Egyik, ezzel a témával foglalkozó rendőr az nyilatkozta az egyik helyi kereskedelmi tévében, hogy 500-600 millió forint bevételre számítanak Szegeden ezzel a módszerrel!
  A beüzemelésüket márciusban elkezdik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc szerint ez csendes forradalom

A mostani átalakulás mélysége a rendszerváltáséhoz hasonló, ez egy csendes társadalmi-gazdaságpolitikai forradalom. Tovább olvasom