Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Vádlott lett Gergényi Péterből

Vádat emeltek Gergényi Péter ellen hatrendbeli szolgálati visszaélés miatt. Budapest egykori rendőrfőkapitány ellen egy rendőr tett feljelentést még tavaly májusban, akit korábban menesztettek a testülettől, de egy bírósági döntés szerint jogtalanul.
Több hónap után vették vissza beosztásába, de másnap Gergényi Péter áthelyezte egy másikba: fogdaőr lett.

Hegedűs Antal, a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője elmondta, hogy az ügyészség szerdán Gergényi Péter nyugállományú rendőr vezérőrnagy ellen vádat emelt hatrendbeli szolgálati visszaélés vétsége miatt. Az ügyben érintett másik vádlott szintén egy nyugállományú rendőr. Egyrendbeli szolgálati visszaéléssel vádolják, bűnsegédként.

A főkapitányt feljelentő rendőrt 2003-ban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársaként társtettesként súlyos testi sértéssel gyanúsították meg, a rendőrség etikai bizottsága ezért megszüntette a munkaviszonyát. Egy későbbi bírósági ítélet szerint jog- és alkotmányellenesen. Gergényi Péter azonban hónapokig nem vette vissza, majd amikor megtette, másnap át is helyezte, az Akció Osztályról fogdaőrnek.

Rónyai Péter azt mondta: számára már az eljárás is rettenetesen sértő és megalázó volt. Ezért feljelentést tett a katonai ügyészségen.

A főkapitányt nem csak egy, hanem több hasonló ügyben vádolják. Ügyvédje nem érti, miért. Gulyás Gábor azt mondta: megdöbbenéssel értesültek a sajtóból arról, hogy vádat emeltek, annál is inkább, hogy szerinte semmilyen törvénytelenséget nem követett el védence.

A szolgálati visszaélés akár két év börtönnel is büntethető. Rónyai Pétert egyébként tavaly a súlyos testi sértés ügyében felmentették, és az új főkapitány visszahelyezte állásába.

Olvasóink írták

 • 5. S.Grandpierre Cecília 2008. március 15. 21:45
  „Níilthatnák a börtönöket, hátha kiderülnek lassan-lassan a lopások, rablások, közpénzek eltulajdonításai, EU-s pályázatok szétlopása, átjátszása, pénzmosások... és még folytathatnám a végtelenségig, amit ez a lopó, tolvaj banda csinál ebben az országban, a nép akarata ellen ülnek a bársonyszékekben, és kiárusítják az egész szép magyar hazát, annak minden kincsét, majd kilopják a pénzt külföldre. Talán nem itt akarnak tovább élni? "Hát el lehet menni, amig nem késő..."! Az egész bandának van hely remélem??? De, ha nincs építünk nekik, a visszavett vagyonaikból, amelyek a nép tulajdonából származnak. A Csillag Szálló benépesülhetne velük.Szemkilövő tolvaj banda!”
 • 4. Cseter János 2008. március 14. 09:36
  „Zuschlag mellet van hely még a többinek is. Pesze míg a birka csak bégetni képes addig a kutyák terelik Őket!”
 • 3. martiné 2008. március 13. 13:26
  „Majd akkor fejezembe, ha ott látom ahova való! Öszödre, vagy a Mikroszkóp szinpadra Sas mellé a kabaréba!”
 • 2. matri 2008. március 13. 12:39
  „matriné: maga még mindig gyurcsányoz? fejezze be kérem, nem érdekel senkit már”
 • 1. matriné 2008. március 13. 09:30
  „Ideje! Gyurcsány és samecai mikor lesznek a vádlottaki padján?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

probovide

videopróba Tovább olvasom