Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Vágó István keresi a bajt és politizál

A nemrég felröppent hírekkel ellentétben Vágó István még nem készül az Európai Parlamentbe. A népszerű műsorvezető chartát szervez, felvonul, honlapot készít. S bár kapott életveszélyes fenyegetéseket is, nem képes megállni, hogy ne politizáljon.
- Irány Brüsszel?
- Nem. Félreértés történt. Egy magánbeszélgetésben valóban szóba került, milyen lenne, ha egy párt felkérne. Ezt aztán egy botcsinálta újságíró megírta, és mindent összekutyult. Az egyik bulvárlap megkereste az SZDSZ-t, mert azt gondolták, hogy csak ott lehet esélyem. Egy megszólaltatott liberális politikus pedig, pechemre, engem be se avatva, nem cáfolta, hanem azt mondta, jó ötlet.

- Nem így gondolja?
- Televíziózni akarok. Korai lenne még a váltás.

- Még?
- Sok ötletem van, amelyeket képernyőn szeretnék megvalósítani. Azt azért látom, hogy Magyarország nem jó pályán halad. Ha tehetek a változásért, segítek. De a képviselőség most nem aktuális.

- Egy politológus elemezte is: jó volna, ha indulna, mert a leghitelesebbnek tartott közszereplőként „eladhatná" a politikát.
- Ez nem volna ellenemre. Közérthetőbbé kellene tenni a liberalizmus eszméjét, méltatlan, hogy mára szitokszóvá vált. Vagy tudomásul venni, hogy a magyar társadalom ennyire antiliberális. Remélem, nem így van.

- Vagy csak a liberalizmust képviselő politikusokat nem állhatják.
- Ez népszerű felfogás, de nem értek egyet vele. Hatalmi helyzetben a liberalizmus valószínűleg nem lehet kristálytiszta. Egy liberálisnak nem való a hatalom. Ő inkább az élő lelkiismeret. A politika lényege eldönteni: az adott gazdasági és társadalmi helyzetben mely rétegeket preferálunk, és melyek kárára. A liberális megpróbálja elérni, hogy mindenki artikulálni tudja saját érdekét. Ez nem hatalmi stratégia.

- Skizofrén helyzet lehet liberális politikusnak lenni.
- Az SZDSZ ebben vergődik. Ellenzéke volt saját koalíciós partnerének és mindazoknak, akiknek az érdekeit sértette a párt politikája.

Vágó: Hatalmi helyzetben a liberalizmus valószínűleg nem lehet kristálytiszta
Vágó: hatalmi helyzetben a liberalizmus valószínűleg nem lehet kristálytiszta

-Föloldották az ellentétet azzal, hogy kiléptek a koalícióból?
-Nem tudom. Csak az biztos: liberális eszméket nehéz hatalomban képviselni.

- Valamit azért ők is elszúrtak, nem?
- Valamit biztosan, de nehezen tudnám megmondani, hogy mit. Az 1990-es választási eredményüket annak köszönhették, hogy sokan bennük látták az antikommunizmus legradikálisabb erejét. Az MSZP nem lett a keményvonalas kommunisták pártja, bár kétségtelenül belőlük is megtartott néhányat. Szerintem is hiba volt velük koalíciót alkotni. Ezt többen gondolták végzetesnek, ezért fordultak el az SZDSZ-től. 1998-ra megfogyatkoztak a szimpatizánsok, kormányzás után ez szinte természetes. Aztán az ország radikalizálódni kezdett. Most, paradox módon, a szélsőséges csoportok zömmel liberális elvek alapján védekeznek, a szólás-, a gyülekezési, a sajtószabadságra hivatkoznak. A mai jogrendszer elsősorban olyan, amilyenné a liberálisok alakították. Ezt kihasználva tudnak egyre agresszívabban fellépni azok, akiknek első dolguk lenne ezeket a jogokat megnyirbálni.

- A 22-es csapdája, hogy a liberálisok nem tennék meg ugyanezt.
- Úgy van. Egy ortodox liberálisnak semmi kifogása azellen, hogy horogkeresztes csoportok menetelhessenek vele szemben, mert így legalább könnyen azonosítani tudja őket. Szabadelvű szótáramban a „nem illik" a legfontosabb szó. Nem jogi kategória. De el kellene érni, hogy a társadalom belássa: nem illik valakit a származása, a nemi identitása miatt megítélni.

- Hogyan érjük el?
- Nem tudom.

- Még egymással is vitáznak a szélsőségek ellen fellépők.
- Mi, a Magyar Demokratikus Charta szervezői igazat adtunk a miniszterelnöknek abban, hogy a civileknek határozottan ki kell állniuk az intolerancia ellen. Gyurcsány is a kétszázvalahány alapító egyike. A Tarka Magyar is számított a kormányfő támogatására, aztán mégsem akarták, hogy ott legyen a rendezvényükön.

- Ott volt. Miért kellett elmennie?
- Rossz kérdés. Mindenkinek és mindenhol ott kell lenni, ahol az igazságtalan kirekesztés ellen mozgósítanak. Az a kérdés: Orbán és a többiek miért nem mentek el?

- Mert megkérték rá őket.
- De az aláírásukra bezzeg számítottak!

- Mi értelme van a chartának?
- Lesz interaktív honlapunk, monitoringszolgáltatásunk, amelyen keresztül bárki jelezheti, ha kirekesztéssel kapcsolatos esetről szerzett tudomást. Ennek megpróbálunk nyilvánosságot adni. Szervezünk egy jogászcsapatot, kerekasztal-beszélgetéseket, ahol fontos témákat vitatunk meg.

- És ez megállítja a szélsőségeket?
- Az elmúlt hetekben cigányok házait támadták, megölték a lakóikat. Szörnyű, hogy úgy tűnik, ez már el sem éri a lakosság ingerküszöbét. Attól félek, az emberek tekintélyes része nem felháborodik, hanem azt mondja: maguknak keresték a bajt. Mi arra törekszünk, hogy az európai szintre, lejjebb vigyük az ingerküszöböt.

- Önnek nem mondták, hogy keresi a bajt?
- De.

- Megbánta a politikai coming outot? A kuruc.info adatai alapján is megtalálhattuk volna.
- Megbántam, de nem tudom megállni. Pedig kaptam életveszélyes fenyegetéseket is. Talán megvéd a szomszédban kitűzött árpádsávos zászló...

- Úgy tudom, álnéven fórumozik is.
- Nem meggyőzni akarom őket, inkább megérteni a gondolatmenetüket, és rendszerezni a sajátomat.

- Vitázik a szomszédjával is?
- Már nem.

- Miért?
- Világnézeti kérdésekben nem lehet meggyőzni a másikat. Bármit mondok, azt hiszik, azért teszem, mert a magyarságnak akarok ártani. Nem az érvekre figyelnek, hanem vélt szándékokat tételeznek fel.

- Jobban végiggondolnák, amit mond, ha nem leplezi le a pártszimpátiáját.
- Nagyon sok művész ismerősöm azt mondja, nem fog coming outolni, mert így nagyobb hatással lehet a hallgatóságára, miközben a másik oldalon természetes az ellenzéki magatartás. Amit egyébként teljesen normálisnak tartok. Az ellenzékiség hazánkban természetesebb lelkiállapot, mint a kormánypártiság. A fiatalok szélsőséges mozgalmaiban is inkább az ellenzéki lelkületet látom, mint a megalapozottságot. A balliberális oldal nagyot hibázott, amikor ’91-ben, az árpádsávos zászló első megjelenésekor patáliát csapott. A szélsőségesek ráéreztek az ízére, milyen bennünket bosszantani. Mi pedig háklisak vagyunk, hiszen vannak, akiknek a szüleit árpádsávok kíséretében vitték a Duna partra.

- Fel lehet önt annyira bosszantani, hogy a chartaszervezésen, honlapkészítésen túl aktív politikai szerepet vállaljon?
- Nem értek a politikához.

- Ezzel nem lenne egyedül a parlamentben.
- De joggal kritizálhatnának.

- Humán- és reálműveltség, kilenc nyelv ismerete.
- Ezek csupán eszközök. Az Európai Parlamentnek kulturális szekciója is van, ott talán kezdhetnék valamit. De a legjobban mégis az izgat, ami idehaza történik: az agresszió, az intolerancia elharapódzása, szalonképessé válása. A szélsőségek nagyon megerősödtek. Olvastam tőlük olyan véleményeket is, hogy a Fidesz és az SZDSZ végső soron egypetéjű ikrek. Orbánnak is meggyűlhet a baja az „utcával", nem lesz elég az a beígért két pofon. A Magyar Gárda is nehéz ügy. Azok a vidékiek, akik a cigányoktól fenyegetettnek érzik magukat, hatékonyabb eszközt látnak a gárdában, mint a rendőrségben. Szerintem ez a legrosszabb megoldás. A fő kérdés: aki bűnözik és cigány, azért teszi-e, mert roma, vagy azért, mert szegény, és a legszegényebbek épp a cigányok. A militáns fellépés a még nagyobb elkülönülés felé visz. És a cigányság is megszervezheti magát. Ez polgárháborút jelentene.

Vágó István szerint a műveltség és kilenc nyelv ismerete csupán eszköz
Vágó István szerint a műveltség és kilenc nyelv ismerete csupán eszköz

- Kiút?
- A legszegényebbek taníttatása, munkához juttatása. Ami nagyon sokba kerül. Vajon az ország lakosai mennyi pénzt szánnának arra, hogy a legszegényebbeket felemeljék magukhoz? Attól tartok, a jelen gazdasági helyzetben semennyit.

- Pedig sokan reménykednek abban, hogy a válság esély kibeszélni és megoldani évtizedes gondjainkat.
- Ezzel az ellenzékkel semmit nem lehet megbeszélni. Hat éve nem volt példa arra, hogy bármiben is egyetértsenek.

- Nem lehet mindent az ellenzékre fogni.
- Ha nem tetszik nekik valami, népszavaztatnak. Így nem lehet reformokat végrehajtani.

- Gyurcsányék feladata a kormányzás. Évekig többségük is volt hozzá.
- Az őszödi beszéd kipattanása óta mégis a Fidesz diktál. Lehet, hogy Ungváry Rudolfnak van igaza, aki kifejtette – remélem, jól idézem –, ebből a jobboldalból csak akkor fognak végleg kiábrándulni az emberek, ha hagyjuk, hogy egyszer megvalósítsák, amit akarnak.

- Jankovics Marcell pedig azt mondta önről: tiszteletre méltó, hogy nem hagyja el a süllyedő hajót.
- A kisebbségi kormánynak csekélyek a nyerési esélyei. De kiállok mellette, mert azt gondolom, nincs más út. Ők legalább vállalják – és ezért nem lehet őket a hatalomhoz való ragaszkodással vádolni, hiszen tudják, ezzel jelentősen veszítnek a népszerűségükből –, ha szükséges a kiadáscsökkentés, akkor a 13. havi nyugdíjról, a családi pótlékról, az egészségbiztosításról kell beszélni. És nem az új Audikról, ahogy azt Varga Mihály próbálja elhitetni.

- Nem tesznek jót a karrierjének az ilyen interjúk.
- Beszélgettem erről a főnökeimmel, és megértőek voltak. Az RTL-nek valószínűleg megy annyira jól: megengedheti magának, hogy egyik alkalmazottja politikailag elfogult legyen.

- Így legalább kiegyensúlyozott a csatorna.
- Népszerűségvesztésre azért számítok. Nem leszek többé Magyarország legkedveltebb médiaszemélyisége. Igaz, nem is akarok preparált tojásokat dobálóknak tetszeni. Többet számít az általam nagyra becsült emberek elismerő tekintete.

Vágó Istvánnal Krug Emília beszélgetett.

Olvasóink írták

 • 19. batray 2008. november 30. 16:54
  „wazee nem az a baj, hogy ez baromarcú vágó elhiszi,amit mond, hanem, hogy mások elhiszik,amit ő mond.Azt nem meséli el,hogy megvették kilóra.rohadék”
 • 18. legal 2008. november 30. 15:50
  „BK-nak: "A liberális megpróbálja elérni, hogy mindenki artikulálni tudja saját érdekét." mondja Vágó. De miként lehet ezt súrlódás nélkül megvalósítani egy élő organizmuson, a társadalmon belül? Ennek nincs ésszerű alternatívája, ami a súrlódásokat, az önérdekek érvényesíthetőségét illeti. Nincs lehetőség abszolut távolságtartásra. Ilyen csak társadalmon kívül, vagy afelett valósulhatna meg. Vagyis utópisztikus az egész elvárás keretrendszer. Senki ne erőltesse rá nézetét, akaratát a másikra. Senki ne akarjon a másik rovására terjeszkedni, életteret elfoglalni. Utópia és újra csak utópia. A mai liberalizmusban az erősebb kutya érvényesül. Társadalmi kontrol (igénye) nélkül.”
 • 17. legal 2008. november 30. 15:03
  „BK-nak: "...Hatalmi helyzetben a liberalizmus valószínűleg nem lehet kristálytiszta. Egy liberálisnak nem való a hatalom. Ő inkább az élő lelkiismeret. A politika lényege eldönteni: az adott gazdasági és társadalmi helyzetben mely rétegeket preferálunk, és melyek kárára. A liberális megpróbálja elérni, hogy mindenki artikulálni tudja saját érdekét."

  A jelenlegi magyarországi liberalizmus ezt papolja, de mindennek leminősíti azt és mindenféle chartával küzd ellene, hogy az övéiktől eltérő nézeteit "artikulálja". Amennyire egyértelműnek tűnik az elmélet, annál döcögősebb a gyakorlat. Csak türelem és megfontoltság dolga az átérzés. Mao is azt akarta, hogy mindenki egyenlő legyen a társadalmon belül. Kinyírták azokat az értelmiségeket, akiknek a feje kilátszott a síkból.”
 • 16. fox70 2008. november 30. 14:42
  „T. homer!!!! mennyire igazad van!!! csatlakozom véleményedhez!”
 • 15. fox70 2008. november 30. 14:40
  „igaz, hogy művelt valaki, (moderálva - a szerk.) eltűnhetne végre pártjával, a SZADESZ-al együtt...”
 • 14. KovácsPistike 2008. november 30. 14:37
  „Hát ha azt nézzük, hogy egy érettségizett gépész, országgyűlési képviselő, aki nyugdíjas pálinkabérfőző vállalkozóként miniszterelnöki megbízott, akkor Vágó Pityu még miniszterelnöki tanácsadó is lehet a Gyurcsány-kormányban. :)”
 • 13. homer 2008. november 30. 13:48
  „A legszomorúbb az, hogy ez az ember még el is hiszi ezt a sok baromságot amiről bészél.
  Gond az, hogy az ilyen vágófélék( ide tartozik jó néhány itteni forumtárs is!), egy sajátos a mindennapok realitásaitó elszigetelt speciális társadalmi réteget alkotnak és csak az egzisztenciális megsemmisülésük(ami több mint kívánatos lenne) árán érhető el, hogy realitásérzékük ha részlegesen is , visszatérjen!”
 • 12. belabacsi 2008. november 30. 13:48
  „ezt lefizették másra nem tok gondolni . aki gyujtsany istvant meg az ágicát dicsöiti annál vmi nem stimmel.”
 • 11. TELSTAR 2008. november 30. 12:46
  „Elhúzhatna már ez a mindentudó okos mikulás a francba, imádott szadeszével együtt...”
 • 10. BK 2008. november 30. 12:06
  „legal!

  Nem akarok offenzív lenni, de te funkcionlis analfabéta vagy? :) Amit Vágó mondott, az nem egyenlőség akarata. Az egyenlőség akarata az az, amit a Mao-szerű undorító emberek totális diktatúrái hangoztattak.

  Amiről Vágó beszél, mint "a saját érdek artikulálása", az pont hogy annak belátása, hogy az egyenlőség nem érhető el, mint ahogy te is mondod! Viszont lehet közel egyenlő esélyeket teremteni talán a kibontakozásra.

  De ha az általad beidézett mondatot nem tudtad értelmezni, akkor valózínűleg az én hozzszólásommal sem fog ugyanez sikerülni...”
 • 9. Johnson 2008. november 30. 12:03
  „2010-ben megszűnik a pártja,mint a kisgazdapárt,""volt-nincs"",ide stirelj,ez igy igaz:))))))))))))))))))))))))))))”
 • 8. KovácsPistike 2008. november 30. 12:02
  „Valójában nincs is liberalizmus (az emberi szabadságjogok tisztelete, védelme), helyette van neoliberalizmus (az a csúnya állam nagyon rossz tulajdonos, az állam vonuljon ki a gazdaságból, majd a piac önszabályozza magát).Ezt képviseli Vágó István az SZDSZ-el együtt.
  A neoliberális Vágó István havonta legalább 2,5 milliót keres, a Blikk és a TNS Hungary felmérése szerint a ,,leghitelesebbnek tartott hazai médiaszereplő".
  A ,,leghitelesebbnek tartott hazai médiaszereplő" a Szuperinfó nevű ingyenes lapban ajánlja, hogy ,,Vegyél fel hitelt!". Vágó urat az sem zavarja, hogy világméretű hitelválság van.

  Két kutya megy az utcán. Megszólal az egyik:
  - Te, ez nem a Vágó István háza?
  - De.
  - Megjelöljük?

  Hát ennyit Vágó úrról...”
 • 7. achilleus 2008. november 30. 11:47
  „Vágó nagy példaképe Horváth Ágnes többek között ezt tette:

  "A pszichiáterek sem tudják, mi lett az OPNI lakóival (2 nappal ezelőtti hír)
  A magyar pszichiátereknek még mindig fogalmuk sincs, hogy hány beteg kallódhat még akár az utcán vagy hajléktalanszállókon, miután az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával elveszítette orvosát - mondta az InfoRádió kérdésére Kurimay Tamás, a Magyar Pszichiátriai Társaság tagja. (...)
  Orvosaik azonban az OPNI megszüntetése után szétszéledtek, a betegek közül pedig sokan nem keresnek újat, így kezeletlenül maradnak. Sokaknak nagyjából most fogyhat el az a gyógyszere, amelyet még az intézetből kapott. (...) Német Attila, aki jelenleg a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Ambulanciájának vezetője korábban úgy nyilatkozott: még most is folyamatosan kerülnek elő betegek, akiknek elfogyott a gyógyszerük és visszaestek betegségükbe."

  HITLER sem csinálhatta volna jobban!!! Ezek a betegek hogyan "artikulálhatnák" a saját érdekeiket? Vágó úr?! Nem szociáldarwinista maga? Eugénia programja mikor lesz a magát antirasszistának kikiáltó pártjának??? Szégyellje magát!”
 • 6. legal 2008. november 30. 11:21
  „"...A liberális megpróbálja elérni, hogy mindenki artikulálni tudja saját érdekét." Éppen olyan eszmeiség, mint az utópista filozófusoké volt. Vagyis abszolutizmus minden vonatkozásában. A társadalom egy olyan organizmus, amelyben nem lehet elérni az egyenlőséget. Sem elviekben, sem a gyakorlatban. Ezért végtelenül romboló. Mao próbálta megvalósítani a liberalizmust, amely végül társadalmi tragédiába torkolt.”
 • 5. ultra 2008. november 30. 10:57
  „elVÁGÓdott ő már az emberke szemében ezzel a politikai ugatással!”
 • 4. mileszmost 2008. november 30. 10:54
  „"- És ez megállítja a szélsőségeket?
  - Az elmúlt hetekben cigányok házait támadták, megölték a lakóikat. Szörnyű, hogy úgy tűnik, ez már el sem éri a lakosság ingerküszöbét. Attól félek, az emberek tekintélyes része nem felháborodik, hanem azt mondja: maguknak keresték a bajt. Mi arra törekszünk, hogy az európai szintre, lejjebb vigyük az ingerküszöböt."

  Hát könyörgöm ! Tényleg rémes, hogy cigányok házait támadják meg, de arról miért kell kussolni, amikor ők terrorizálják a magyart ??? Azt lehet ?? És hát tényleg vizsgáljuk meg, miért a bűnözés.. mert aligha szegénységből ölték meg azt a szerencsétlen 14 éves kislányt, vagy az olaszliszkai tanárt és még sorolhatnám. Ehh..és még jogaik vannak.. Cemét banda. (tisztelet a kivételnek !) És valszeg Vágó se így látná, ha az ő családjával történik valamelyik eset.. Ja és várom azon jelentkezőket, akiket gyerekként soha, egyetlen egyszer sem terrorizált cigány kölök.. csak hát ez sem kerül napvilágra..
  Amúgy meg achilleusnak igaza van.”
 • 3. Logaritmus 2008. november 30. 10:45
  „"A Professzorok Batthyány Köre mégiscsak többet számít, mint egy Vágó..."

  Vagy nem.”
 • 2. achilleus 2008. november 30. 10:26
  „És egy idézet a Jobbklikk nyári posztjából. "Burmann | 2008. június 13. | 17:27
  A "Vágó-jelenség" azért veszélyes, mert az átlagos TV-néző számára Vágó az "okosság" idolja, egyfajta referencia, akire hivatkozva a magukat nála kevésbé "okosnak" tartó emberek véleményük megalapozottságát igazolva látják. (Nekik nem mérvadó mondjuk az MTA elnöke /aki nem is nyilatkozhat meg pártpolitikusként/ vagy a ilyen-olyan tudós társaságok, számukra "a Vágó", mint korábban "a Vitray" az, aki létezik. Vágó pedig kihasználja a lehetőséget, valószínűleg egyébként eredményesebb (és olcsóbb) propagandaanyag (így bizony), mint a milliárdokért megrendelt kommunikációs (agitációs-propaganda) tanulmányok."
  A Professzorok Batthyány Köre mégiscsak többet számít, mint egy Vágó, bár például a Szkeptikusok Társaságában az áltudományos handabandák ellen kifejtett munkásságát még becsülöm is.”
 • 1. achilleus 2008. november 30. 10:12
  „"- És ez megállítja a szélsőségeket?
  - Az elmúlt hetekben cigányok házait támadták, megölték a lakóikat. Szörnyű, hogy úgy tűnik, ez már el sem éri a lakosság ingerküszöbét. Attól félek, az emberek tekintélyes része nem felháborodik, hanem azt mondja: maguknak keresték a bajt. Mi arra törekszünk, hogy az európai szintre, lejjebb vigyük az ingerküszöböt."

  A rasszista indíték egyik esetben sem bizonyosodott be, sőt ... Tehát a kérdésre adott válasz aljas rágalom, beletartozik a megélhetési rasszizmus körébe. Mohácsi Viktóriának "méltó" utóda lehet(ne) Vágó az EP-ben.
  Az említett gyurcsányos rendezvényeknek (Magyar Tarka, Magyar Charta) együtt nem volt annyi felvonulója a FŐVÁROSBAN, mint a kiskunlacházi lány meggyilkolása kapcsán rendezett fáklyásfelvonulásnak, egy 9000-as lakosú kisvárosban. Emlékeztetni szeretném az olvasókat Vágó másik csúsztatására is: A Tarka Magyar szervezői civil szervezetek voltak, amelyek kifejezetten kérték, hogy pártvezetők NE vegyenek részt a demonstráción. A dokumentum ELSŐ PÁRTVEZETŐ aláírója ORBÁN VIKTOR volt, és ő betartotta a megállapodást, nem vett részt, szemben Gyurcsánnyal, aki ebből poltikai tőkét kívánt kovácsolni, ami a 168órához hasonló médiumok, és az MTI segítségével, sikerült is. Most VÁGÓ vagy nem tudja a fentieket, akkor tájékozatlan és ostoba, vagy tudja, akkor aljas gazember, aki egy egyszerű zorbánozás kedvéért eladja a becsületét. Az egész interjú egy végtelenül korlátolt, funkcionális vakságban szenvedő ember képét rajzolja ki, aki szociálisan érzéketlen, ld. a 13. havi nyugdíjra, családi pótlékra való hivatkozását, miszerint ezekkel lehet a válságot (amihez nyilván szerinte az SZDSZ-nek semmi köze nincs) megoldani, nem pedig az audivásárlások visszaszorításából (egy övön aluli beütés Varga Mihánynak). Csak a hülye nem veszi észre, hogy az audibeszerzés csak egy a hasonló ügyekből, de ő a családi pótlékot kurtítaná.
  Vágó István jó példája arra, hogy a "műveltség" (aminek mélységét messzemenően kétségbe merem vonni), köszönőviszonyban nincs az intelligenciával, hacsak az intelligencián nem a "kaparj kurta" elv legmesszebbmenőkig való megvalósítását értjük.
  Egyébként várjuk az SZDSZ további EP jelöltjeit! A celebek közé az átjárás biztosított, ld. Horváth Ágnes esetét a dzsungellel, akinek munkásságát éppen Vágó méltatta legmelegebben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama töltőre dugná Amerikát

Eredetileg az egekbe szökő olajárak adták az energiakérdés apropóját az amerikai elnökválasztási… Tovább olvasom