Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai Ildikó

Ugyanolyan vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai Ildikó, mint amilyet az APEH Orbán Viktor és Kubatov Gábor ellen rendelt el - jelentette be az MSZP frakcióvezetője pénteken. A Független Hírügynökség információi szerint a parlamenti pártok közül három képviselőit érintik az APEH-vizsgálatok.
Szíjjártó Péter a Fidesz szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy az APEH öt évre visszamenőleg vagyonosodási vizsgálatot rendelt el októberben Orbán Viktor pártelnök és Kubatov Gábor pártigazgató ellen. A Független Hírügynökség úgy tudja, a Fidesz frakció több tagjánál is folytat ilyen vizsgálatot az adóhatóság.

Ezután Daróczi Dávid kormányszóvivő emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron a miniszterelnök és az összes kormánytag kezdeményezett önmaga ellen vagyonosodási vizsgálatot.

A szabad demokrata frakcióban Horn Gábor csütörtökön azt nyilatkozta: nem tud arról, hogy az elmúlt fél évben indult volna vagyonosodási vizsgálat bármelyik SZDSZ-s politikus ellen. Az SZDSZ ügyvivője azt mondta nem hiszi, hogy politikai megrendelésre indult volna vagyonosodási vizsgálat Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Kubatov Gábor, pártigazgató ellen. Mint mondta, nem gondolja, hogy ennyire primitív lenne a magyar politika, hogy bárki megbízta volna az APEH-t a vizsgálat lefolytatására.

Kerék-Bárczy Szabolcs az MDF szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: az elmúlt időszakban egyedül Katona Kálmán fórumos országgyűlési képviselő ellen folyt vagyonosodási vizsgálat.

Lendvai Ildikó pénteken a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a kormánytagokkal együtt összesen 20 szocialista képviselő ellen folyt, vagy tart jelenleg is vagyonosodási vizsgálat. Közülük Molnár Zsolt, Varju László ás Pál Tibor a nevükkel is vállalták a vizsgálat tényét. A szocialista frakcióvezető azt is bejelentette: önmaga ellen kezdeményezi vagyonosodási vizsgálat lefolytatását, mert mint mondta: az MSZP komolyan veszi, hogy példát mutat a közélet tisztaságából.

A KDNP-nél nincs információ arról, hogy valamelyik képviselőjüknél az APEH vizsgálódna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nők az anyaság első évében a legmagányosabbak

Életük legszebb korszaka kellene hogy legyen. De az első gyermekes édesanyák a szülés utáni első… Tovább olvasom