Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Válaszokat vár a kormány a szlovák balhé miatt

A magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kér a dunaszerdahelyi rendőri fellépéssel kapcsolatban - közölte vasárnap a Kormányszóvivői Iroda.
A kabinet arra vár választ a szlovák hatóságoktól, hogy milyen szakmai indokai voltak a rendőri beavatkozásnak, illetve arányosak voltak-e a szlovák rendőrség által alkalmazott eszközök.

A magyar hatóságok itthon és a helyszínen is figyelemmel kísérték az eseményeket, a futballmérkőzésre utazók határátlépését, illetve megérkezését, a magyar konzul pedig a helyszínen tájékozódott és segítséget nyújtott minden ezt igénylő magyar állampolgárnak.

A dunaszerdahelyihez hasonló félreérthető események nem jogosítanak fel senkit arra, hogy bármely nemzet jelképét meggyalázzák, nemzeti büszkeségét megsértsék - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében. Mint írják, a kormány a leghatározottabban elítéli, hogy több demonstráló is zászlót égetett szombat este Szlovákia budapesti nagykövetsége előtti tartott tüntetésen. A kormány a futballhuliganizmus szervezett, erőszakos fellépéséhez hasonlóan elutasítja a szélsőséges csoportokkal, illetve jelenségekkel kapcsolatos belpolitikai indíttatású provokációt is - zárul a közlemény.

A szlovák rendőrök szombaton, a dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésen támadtak a Magyarországról érkezett szurkolókra. A helyi hatóság szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert a magyarok köveket dobáltak rájuk. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint nem történt agresszió a magyarok részéről, ellenben a pozsonyi drukkerek petárdákkal dobálták saját rendőreiket, akik inkább a magyar szurkolótábor ellen léptek fel. A meccset félbeszakították. Összesen 31 embert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt, de őket azóta elengedték. Az incidensben ötven ember sérült meg; egy magyar állampolgárt ápolnak a dunaszerdahelyi kórházban, ám állapota nem súlyos - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek a pozsonyi magyar konzul. Farkas Géza értesülései szerint több magyar állampolgár is jogi úton kíván elégtételt kapni a szlovák hatóságok esetleges túlkapásaival kapcsolatban. Ők elsősorban a határátlépéskor tapasztalt indokolatlan feltartóztatást sérelmezték.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. matulabácsi 2008. november 09. 19:30
  „Az egész egy Magyarországról jól szervezett provokáció volt. Itt nem a magyarokat verték hanem a garázda szurkolókat. És szerintem tőbb is rájuk fért volna. Mi a lófasznak jőttek fradi-szurkolók Dunaszerdahelyre provokatív zászlókkal és traszparensekkel? Kiváncsi lennék hogy ha a Fradi pályán megjelenne olyan felirat "Éljen Trianon!" ....miért kell minden helyzetben csakis a nemzeti szempontot venni, és nem az emberi, polgári stb...a Magyarok tőbbsége ugyanolyan soviniszta nacionalista mint Slota János. De le vannak szarva ezek is azok is!”
 • 74. 751510 2008. november 03. 09:55
  „A hunoknak nincs közük a magyarokhoz??? A közös nyelv szerintem elég beszédes. Minthogy az avarokkal is rokoníthatóak vagyunk. De gondolom azért van ma 5 millió szlovák, mert annó írtottuk őket.
  A párhuzam a szerb szurkolók-Deszk esetén azért nem klappol, mert nem Magyarországon élnek százezerszám szerbek, hanem Felvidéken magyarok. De amilyen kishitű itt némelyik hozzászóló, ők trianonért is bocsánatot kérnének.”
 • 73. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 03. 08:56
  „Milyen vizsgálatot kérnek? Hát a Magyarokat csak szopatják és verik mindenhol! Nagyon jól tudják hogy Magyarórszágon nincsen igazi kórmány csak pénzéhes uralkodók! Nagyívben szarik mindenki a Magyarokra! Nem veszik sehól sem a világon kopmolyan a Magyarokat! Csak nevetnek a tehetetlenségünkön! Mert most mit akar csinálni az úgynevezett Magyarkórmány? Csak annyit tehet hogy kinyalhatja a Szlovákok seggét szép fényesre! Ennyit!!!!Még a Rába habzásával sem tudnak mit kezdeni ezek a szerencsétlenek nem hogy ezzel a sokkalta komolyabb dologgal! Megaztán nem ártana egy tökösebb külügyminiszter sem e helyett a vénasszony helyett!”
 • 72. Vizsgalat-nak 2008. november 03. 00:39
  „Igazad van!!

  Hasek a Svejk-ben is irta, amikor a kiskatonak irtak Becsbe
  a laktanyabol, hogy velük "rosszul bannak".

  Erre Becs kiküldött egy Komissziot.
  (Persze nem talaltak semmit).

  Amikor elmentek, felsorakoztattak a laktanyaudvaron a legenyseget.

  Mondja a parancsnok:

  "--Ti barmok!!"
  Hat azt hittetek a Komisszio segit nektek??!!
  Kutyagumit segit nektek a Komisszio!"

  Mintha Hasek szavai ma is ervenyesek lennenek!”
 • 71. Gál 2008. november 03. 00:37
  „Nincsen és nem is lesz sokáig...mert nem is céljuk,inkább elodázzák.A te felfogásod maximum a sarkalatos törvényekben merül ki,ugye ami nem egy és ugyanaz az alkotmánnyal!!!

  Szar dolog,ha a miniszterelnök sem tudja hol az országa határa...”
 • 70. vizsgálatot? 2008. november 03. 00:25
  „Azért ne vicceljön már, ez túl komoly eset. Vizsgálatot kér Fletó? Amikor még a 2006-os esetben sem tudott mit mondani a vizsgálat? Pedig az a saját országa! Itt is a mocskos hetven és nyocvanéves járókeretes nénik támadtak a rendőrökre, meg a vak házaspárok, meg Révész képviselő meg afrancia és amerikai turisták, akkor meg mért várja, hogy a szlovákoknál máshogy megy mindez? Nyilván majd kiderül, hogy a magyar szurkolók támadtak rá a 8 ezer szlovák rohamrendőrre, aztán jogos volt a fellépés. Sőt jogos és szakeszerű, ahogy mondani kell. Lehet még Fico is bemegy a korházba két sérült rendőrhöz - akik ökle megfájdult pl. a sok koponyaveréstől - és látványosan sírvafakad mint Feri. Más mellett ezért is lő bakot a min. elnök: itthon játssza a népvezért, külföldön meg csak kiröhögik. Hát elég szánalmas ország vagyunk, azt meg kell hagyni.”
 • 69. Egy amrikai Irak-ban 2008. november 02. 23:52
  „Biztosan lattatok mar bennünket, amerijai katonakat Irakban.

  Minden fejvedön van kamera.

  Az nem nagyito, vagy tavcsö! Az infrarot kamera.

  Es a fülhallgato.

  Nekünk nem am a tizedes szalad elöttünk, es kiabal, hanem
  a parancs fülhallgaton jön Floridabol!!!

  Ennyit a hadviselesröl!!

  Ti, magyar testvereim,

  tegyetek el kardjaitokat!!!!!11”
 • 68. Alkotmany 2008. november 02. 22:59
  „Gal-nak!

  Izraelnek es Palesztinanak is van "Alkotmany"-a.

  Te kis butus!

  A különbseg ott van, hogy a palesztin Alkotmany-ban törvenybe (!) van iktatva a § :

  "Eletünk celja Izrael megsemmisitese!"

  Ez igy van, hidj nekem!”
 • 67. Henry Ford-nak 2008. november 02. 22:52
  „Jaj, de szep neved van, mintha hallottam volna mar?!

  Felreteve a humort, igazad van!

  Ha Tel Aviv jatszik Netanya ellen (ahol egy lakasom van, de nem zsido vagyok!)

  nos, ott semmi problema.

  Ami Sziriat,Irant illeti ott mas problemak vanak!

  Tudod, ez a taviranyitasu repülö nem hogy "halk", nem hallod---
  de nem is latod!!!!

  Es pontos!!!

  Hidj nekem, tudom miröl dumalok!!!!!!!”
 • 66. Gál 2008. november 02. 22:45
  „Óóó,Izrael a demokrácia csúcspontja,levegő-föld rakétával megküldeni Ahmed Jaszin sejket,na az komoly volt.

  Két dolog azééé fontos lenne egy demokratikus államnál: kijelölt határok és alkotmány-na ezek Izrael esetében nincsenek meg!

  Ha már Szegednél tartunk,akkor egy kis adalék: egyszer egy okos ember azt mondta,hogy Horthy hadseregét,amivel felvágtatott Szegedről Siófok érintésével székesfővárosunkba - mely vörös rongyokba öltözött - zsidó nagytőkések pénzéből lett felszerelve.

  Upssz!”
 • 65. Henry Ford 2008. november 02. 22:33
  „A filoszemita hozzászólók gondolkozzanak el azon, ha zsidó drukkerek jártak volna így mondjuk Szíriában vagy Libanonban, akkor Izrael milyen választ adott volna erre?”
 • 64. kiri01-nek 2008. november 02. 22:05
  „Kössz!

  De azert nincs harag ugye?

  Iszunk egyszer egy sört a Szegedben,
  ha legközelebb haza latogatok! OK?”
 • 63. kiri01 2008. november 02. 21:52
  „62.
  Neked is szép neved van.”
 • 62. Ennek a... 2008. november 02. 21:47
  „..The BitßRain-nek

  magyarul kb.: a "kicsi esö", de le lehet forditani mindenki kedve szerint; "vesö es esö"-nek is kinek mi tetszik,

  nos neki nagyon folyekony agya van!!!!

  (Nyilvan az esötöl).”
 • 61. The BitBRain 2008. november 02. 21:27
  „Hétfőn tüntetés a tót nagykövetség előtt
  18:00-kor:
  http://szentkoronaradio.com/kozlemenyek/2008_11_01_felhivas-felkelesre
  Legyünk minél többen!”
 • 60. kiri01 2008. november 02. 21:21
  „kedveke
  Egyébként miért vagy ennyire magyarellenes? Honnan van benned ez a gyűlölet felénk?”
 • 59. Mit Jeruzsalem? 2008. november 02. 21:20
  „En meg tovabb megyek, egesz Azsiaig!!

  Tudjatok eszak-Korea fövarosa: Pön-Jang!

  Ez magyarul a következöt jelenti:

  "Egy "paradicsom" a munkasosztaly szamara!!"

  Ez nem vicc!

  Igy van.”
 • 58. kiri01 2008. november 02. 21:17
  „kedveske
  Nem vagyok neonáci sem rasszista. Ezt kikérem magamnak. Egyszerűen egy jóérzésű magyar ember vagyok, aki nem szereti a felesleges erőszakot.
  Ja, és nem vagyok kopasz sem. Ellenben értelmiség vagyok ami viszont te biztos nem.”
 • 57. kedveske 2008. november 02. 21:15
  „Jelen volt a mérkőzésen Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes, aki előzőleg a szlovákiai magyar politikusok "minősíthetetlen viselkedését" jelölte meg a feszültség okaként.

  "A csúcsszintű szlovák-magyar kapcsolatok folyamatos lehűlését, de mindenekelőtt a Magyar Koalíció Pártja (MKP) egyes képviselőinek minősíthetetlen viselkedését kihasználhatják a különféle szélsőséges csoportok arra, hogy szándékosan szítsák a szenvedélyeket a két ország közvéleményében. A sport az egyik olyan dolog, amellyel vissza lehet élni" - nyilatkozta a politikus szóvivőjén keresztül.”
 • 56. kedveske 2008. november 02. 21:13
  „Szegedi Palotak !
  Látod - ők azok!!! itt vannak.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz azonnali vizsgálatot kér a szerdahelyi meccs miatt

A Fidesz követeli, hogy a vasárnapi dunaszerdahelyi focimeccsen történtek kapcsán a magyar kormány… Tovább olvasom