Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Vállalkozásba adnák ki a hazai posták negyven százalékát

Csaknem 1200 hivatalát adná át vállalkozásba a 2800-ból a Magyar Posta Zrt. A tízmillió forint alatti éves bevételű posták üzemeltetésére közbeszerzési pályázatot írnak ki.
A Magyar Posta Zrt. történetének következő jelentős állomása, a postai piac liberalizációjára való felkészülés fontos lépése a Postapartner program folytatása, a postahivatalok vállalkozásba adásának kiterjesztése a hivatalok szélesebb körére - mondta Szabó Pál, a társaság elnök-vezérigazgatója, sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten. Hozzátette: már ma is több mint 330 vállalkozói postapartner, korábbi nevén postamesterség üzemel országszerte.

A társaság 2800 postahivatalából mintegy 1184 olyan van, amelynek éves árbevétele a legalacsonyabb, 2,5-10 millió forint közötti. Ezeket a cég 2009 júliusáig közbeszerzési eljárásokon keresztül vállalkozásba adná.

Szabó Pál szerint a vállalkozásba adás, optimális esetben 2009-ben 2,5 milliárd forint tiszta költségmegtakarítást, üzemi eredményjavulást jelentene. Emlékeztetett arra, hogy a társaság üzemi eredménye a terv szerint 2008-ban 3-3,5 milliárd forint lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balaton-felvidék biciklivel

Tovább olvasom