Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Valóra vált álom

Az Oscar-díjas színész kisgyerek kora óta óriási képregény rajongó, bátran állíthatjuk: függő.

Így nem sokat gondolkozott mikor felajánlották, neki az egyik legendás amerikai képregény, a  Ghost Rider címszerepét.

Nicolas Cage: Kisfiú koromban olvastam ezt a könyvet. Gyakoroltam az olvasást, és közben a lángoló koponyára gondoltam, és arra, hogyan lehet valami ennyire rémisztő, és egyben szórakoztató. Teljesen a hatása alá kerültem, és tudtam: egy napon én leszek a „Ghost Rider".

Jellemző a színész fanatizmusára, hogy saját nevét is egy képregényhős, Luke Cage után választotta, hiszen eredetileg Coppolának hívták.  Részt vett a Pókember főgonoszának szereplőválogatásán, 1997-ben még Superman jelmezét is felpróbálhatta, de balszerencséjére Tim Burton akkori próbálkozása kudarcba fulladt. A Ghost Rider viszont nem, és 2007 elején be is mutatják az amerikai mozik.

Riporter:  Úgy hallottam, van egy Ghost Rider tetoválása. Megnézhetnénk?

Nicolas Cage:  Hát, ha úgy gondolja, hívhatjuk így is. Igen, tulajdonképpen egy lángoló koponya.

Riporter:  Ezt a film miatt készíttette?

Nicolas Cage: Nem, a tetoválásaim nagyon személyesek., nem mutogatom őket a filmjeimben, hanem letakartatom. Nagyon jó sminkesem van, ő szokta elfedni. Az égő koponya egyébként számomra a becsületesség szimbóluma.

Nicolas Cage jelenleg harmadik házasságában él, felesége húsz évvel fiatalabb nála, koreai származású. A hölgyet egy sushi bárban ismerte meg, azóta pedig már meg is született első gyermekük, aki – kapaszkodjanak meg – a Superman nevét kapta. Igen, a kisfiú a Kal-El névre hallgat, ez pedig a kék-piros overallos szuperhős eredeti neve. Nem csoda, hogy maga Cage is úgy érzi: a képregények rendkívüli módon meghatározzák az életét.

Nicolas Cage: Olvasmányaimból tudom, mennyire fontos lelki tényező az életemben a Ghost Rider, hiszen 8 éves korom óta végigkíséri a pályámat.  Egyike azoknak a képregény karaktereknek, amelyek rendszerint erős hatással vannak a fiatalokra. Így aztán képzelhetik, mekkora élmény számomra ebben a filmben játszani.

Nicolas Cage élete valóban (kép)regényes. Nagybátyja a Keresztapa legendás rendezője, Francis Ford Coppola. Felesége volt Elvis Presley lánya is, Lisa Marie. Jelenleg egy pincérnővel él együtt, a fia pedig gyakorlatilag Superman. Legalább ennyi öröme legyen, ha már neki nem jött össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom