Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Változtatna a győri szociális ellátási rendszeren?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, változtatna a győri szociális ellátási rendszeren?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 25-ei (hétfői) kérdésünk:

Változtatna a győri szociális ellátási rendszeren?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Sűrűbbre kell fonni a szociális hálót! Az önkormányzatnak – látva a kormányzati megszorításokat – nagyobb szerepet kell vállalnia a rászorulók támogatásában. Fontos, hogy csak a ténylegesen rászorulók kapjanak szociális támogatást! Ha október 1-jén győzünk, új szociális otthont építünk, mert jelenleg is 250 idős ember vár Győrben intézeti elhelyezésre.


Kovacsics Imre (független):
– Fontosnak tartom, hogy rászorultsági alapon jussanak támogatásokhoz az emberek. Én elsősorban munkalehetőséget biztosítanék a munkaképeseknek, hogy ne kényszerüljenek segélyre. Sürgősen átfogó felmérést kellene készíteni, hogy hány idős, mozgásképtelen embernek van szüksége Győrben arra, hogy szociális munkások látogassák rendszeresen.


Kun András (MSZP–SZDSZ):
– A Gondoskodó Város programnak megfelelően felül kell vizsgálni (győri szokásnak megfelelően) a jelenleg 16 jogcímű támogatás összeghatárait. Ezeket a lehetőségek és a rászorultság függvényében javítani kell. Ki kell alakítani a kórházzal közös szociális otthon (kb. 70–80 férőhely) lehetőségét. Bővítjük a házigondozó-rendszert és a szociálismunkás-hálózatot. Fejlesztjük a bölcsődéket.


Schmidt Péter (független):
– A segítségnyújtás jelenleg jól szervezett, az ügyintézés jól nyomon követhető, a rászorulók számítógépes nyilvántartása korszerű elveken alapul. Az Idősek Gondozási Klubjai és a bentlakásos intézmények színvonala megfelelő, hosszabb távon a szociális otthonok építése önkormányzati, kormányzati és magántőke bevonásával képzelhető el és oldható meg hatékonyan. Fejlesztenivaló bőven akad.


Szabó József (MDF):
– A legjobb szociálpolitika a jó gazdaságpolitika. Programunkban ezért hangsúlyozzuk a gazdaságfejlesztést, a munkahelymegőrzést és több ezer új munkahely létesítését. Érvényesíteni akarjuk a segélyért közmunkát elvet. Így lehetővé válik, hogy akár a jelenlegi szintű szociálpolitikai kiadások mellett javítsuk szociális intézményeink helyzetét, azok támogatását, akik önhibájukon kívül erre rászorulnak.


Szeptember 26-ai (keddi) kérdésünk:

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom