Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Várakozni kell több határátkelőnél a hétvégén

Több határátkelőnél is torlódás alakulhat ki a hétvégén a rendőrség előrejelzése szerint. A torlódást a nyaralásból visszatérők, illetve a nyugati vendégmunkások okozzák.
A határátkelőhelyek teljes kapacitással fognak üzemelni, ha szükséges ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentésére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság előrejelzése szerint Zala megyében Letenyénél szombaton a horvát tengerparti üdülőhelyekre tartó, illetve az onnan hazautazó turisták miatt várható torlódás.

Bács-Kiskun megyében, Tompánál vasárnap a Magyarországra belépő irányban, 10 és 21 óra között lehet hosszabb várakozással számolni a Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt. Az utasok jelentős része szerb és török vendégmunkás lesz, akiknek az ellenőrzése a schengeni előírások miatt szigorúbb, esetükben könnyítések bevezetésére nincs lehetőség. Tovább növelhetik a forgalmat a kecskeméti Repülőnapra érkezők. A megyében a bácsalmási átkelőt ajánlják Tompa helyett a rendőrök.

Csongrád megyében Röszkénél vasárnap estig várható 1-3 órás várakozások kialakulása a Magyarországra belépő irányban, szintén a munkahelyükre visszatérő vendégmunkások miatt. Szombaton délelőtt egyébként már 3 órás sorokról tájékoztatott a rendőrség ennek az átkelőnek a belépő oldalán. Itt alternatív útvonalként Tiszaszigetet ajánlják a rendőrök. Nagyalak és Kiszombor átkelőinél vasárnap szintén a nyugatra visszatérő vendégmunkások okozhatnak torlódást, de legfeljebb csak fél órás sorokra kell számítani.

Békés és Hajdú-Bihar megyében Gyulánál és Ártándnál vasárnap növekedhet meg a forgalom, de sorok kialakulására nem kell számítani.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Záhonynál szombaton és vasárnap is 1-2 órát kell majd várhatóan várakozni a belépő oldalon, illetve szombaton mindkét irányban a teherforgalomban is. Záhonyt Beregsuránynál lehet elkerülni.

Somogy és Baranya megye közúti határátkelőhelyein várakozással nem kell számolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét embert kellett menteni az éjszakai balatoni viharban

A 90 kilométer per óra feletti széllökések ellenére többen is a vízbe merészkedtek a Balatonon. A… Tovább olvasom